Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Ezme Patates Çorbası
Malzemeler:
- 1 kg. sığır kemiği,
- 12 su bardağı su,
- 4 kahve fincanı un,
- 1 baş soğan, 1 adet havuç,
- 1 adet orta boy kereviz,
- Yarim kilogram patates,
- yarım ekmek (bayat),
- 7,5 çorba kaşığı tereyağı,
- 50 gram kaşar peyniri,
- 3 adet defne yaprağı , tuz ve karabiber.
Tarifi :
Sebzeleri ayıklayıp, yıkandıktan sonra büyük parçalara doğranır. Sığır kemiği yıkanıp sebzelerle beraber bir tencereye konur. Üzerine 12 su bardağı su, tuz, biber ve defne yaprağı ilave edilir. Kaynamaya başladığında bir kaşıkla köpüğü alınır. Orta hararetli ateşte 2 saat kadar kaynatılır. Tencereden sebzeler ve kemikler çıkarılır. Patatesler ve et suyu ince delikli bir süzgeçten geçirilir. 5 çorba kaşığı yağ ile un 1-2 dakika kavrulur. Süzülen çorba karıştırılarak 10 dakika kaynatılır. Çorba kasesine konur, 50 gram tereyağı eritilip fındık iriliğinde kesilmiş ekmeğin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile beraber serpilir. Ekmekler fırında kızartılıp çorba ile beraber servis yapılır.


Teşekkur:
Beğeni:
Ezme Patates Çorbası
Alıntı
Malzemeler :
Bamya Çorbası
Malzemler:
Malzemeler:

Yer imleri