Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 12/13 İlkİlk ... 2345678910111213 SonSon
121 sonuçtan 111 ile 120 arası

Konu: 1001 Yemek Tarifleri...

  1. #111

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 50 gram brüksel lahanası,
    - Yarım kg brokoli,
    - 4 adet patates,
    - 2 adet tavuksuyu tableti
    - Zeytinyağı, su
    - Tuz, karabiber, kırmızıbiber
    Tarifi:
    Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Brokoli ve brüksel lahanalarıyla birlikte bir tencereye aktarın. Yeterince zeytinyağı ekleyerek, kavurun.
    Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tavuksuyu tabletlerini, yeterince tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyin. Yumuşayana dek haşlayın. Yumuşadıktan sonra suyuyla birlikte blendırdan geçirin.
    Servis tabağına aldığınız çorbaya krema ekleyerek, servis yapın

  2. #112

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 150 Gr Brüksel Lahanası,
    - Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ,
    - 1 Tatlı Kaşığı Tereyağ,
    - 1 Adet Soğan,
    - 1 Adet Havuç,
    - 1 Adet Patates,
    - 6 Su Bardağı Su,
    - 3 Diş Sarımsak,
    - 1 Adet Yumurta Sarısı,
    - 1 Adet Limon Suyu,
    - Tuz ve Karabiber.
    Tarifi:
    Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı koyun. Soğanı küçük küçük doğrayıp kızdırılmış yağa ilave edin. Soğanlar renk değiştirdiğinde, küçük kareler halinde doğradığınız havuç ve patatesleri ekleyin. 2 dakika daha ağır ateşte kavurun. Brüksel lahanalarının her birini 4 parçaya bölüp tencereye aktarın. Piştiğinde servise sunabilirsiniz

  3. #113

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 2 Bardak Pirinç,
    - 2 Bardak Et Suyu,
    - 250 gr Brüksel Lahanası,
    - 3 Yemek Kaşığı Tereyağ,
    - Tuz .
    Tarifi:
    Pirinci yıkayıp ayıklayın, sıcak tuzlu suda 30 dk bekletin. Pilav tenceresine 2 bardak et suyu, 2 yemek kaşığı yağ ve biraz tuz koyup kaynatın. Suyu süzülmüş pirinci katıp kısık ateşte suyunu çektirin. 30 dk demlendirin. Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra sıcak tuzlu suyun içine atarak yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzün ve eritilmiş 1 kaşık yağın içinde sote yapın. Pilavı ortası açık bir kalıbın içine bastırarak yerleştirin ve yuvarlak bir tabağa ters çevirin. Ortasına lahanaları koyun ve kırmızı biberle süsleyin. Sonrasında servis yapabilirsiniz.

  4. #114

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 6 adet Kabak (dolmalık)
    - 250 gr Peynir Rendesi (tercihen Tulum)
    - Yarim bardak süt,
    - 500 gram Kuşbaşı Et (salam arzuya göre),
    - Sosis,
    - Dereotu,
    - Tuz.
    Tarifi
    Kabakların iki başı kesilir. İçleri çıkarılır. Tuzlu suda yenecek kıvama gelene kadar haşlanır. Pişince fırına dayanıklı kaba yerleştirilir. Peynir rendesi, süt, dereotu, istenilen tür eti karıştırıp kabakların içini doldurun. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip üstü yukarı gelecek biçimde firina verin.
    Peynir eriyince sıcak servis yapabilirsiniz.

  5. #115

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 1 Kg Patlıcan,
    - Sıvı yağ (Kızartmak İçin)
    - 1 Kg kuşbaşı et (Kuzu Eti)
    - 1 Yemek kaşığı zeytinyağ,
    - 4 Adet domates,
    - 1 Yemek kaşığı tereyağ,
    - Tuz ve karabiber
    Tarifi:
    Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin. Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Etleri yıkayıp tencereye koyun. Suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak kavurun. Zeytinyağını ekleyip, etleri hafifçe kızartın. Patlıcanları yayvan bir tencereye dizin. Üzerine kızarttığınız eti koyun. Tereyağını bir tencerede eritin. Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip, suyunu biraz çekinceye kadar pişirin. Domatesi etin üzerine dökün. Yarım su bardağı ılık su ilave edin. Orta hararetli ateşte 15 - 20 dakika kadar kaynatın. Patlıcanlı kebap suyunu çekince servis tabağına alın.
    Üzerine kıyılmış maydanoz serpip, sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

  6. #116

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    • 1 Kg Kuşbaşı Et (Kuzu Eti),
    • 30 Adet Arpacık Soğan,
    • 3 Yemek Kaşığı Tereyağ ,
    • 2 Adet Domates,
    • 2 Adet Havuç,
    • 250 Gr Sultani,
    • Bezelye,
    • Tuz ve karabiber
    • Kırmızı Biber (Pul)
    • Yarim Demet Dereotu
      Tarifi:
      Eti yıkayıp bir tencereye koyun. Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun. Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin. Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1-1,5 saat pişirin. (Etin suyu azaldikça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz. ) Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

  7. #117

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:

    1 Adet Gerdan Eti ,
    6 Su Bardağı Su,
    6 Adet Yumurta,
    Aldığı Kadar Un,
    3 Yemek Kaşığı Yoğurt,
    1 Yemek Kaşığı Tereyağ,
    Kırmızı Biber,
    Tuz, ve karabiber
    Hamuru İçin:
    Tuz
    Kızartmak ‘için sıvı yağ
    Tarifi: Gerdanı suda haşlayın. Haşlama suyunu başka bir tencereye alın. Yumurta sarıları, un ve yoğurdu ayrı bir kapta çırpın ve kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin. Hamur malzemelerini karıştırıp biraz sert bir hamur hazırlayın. Hamura galeta biçimi vererek yuvarlayıp birer santim kalınlığında kesin. Hamurları sıvıyağda kızartıp kaynamış et suyuna ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Tereyağını eritip kırmızı tozbiberi ekleyin. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin. Çorbayı kaselere alıp nane yaprakları ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz

  8. #118

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    karnım acıhtı

  9. #119

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    acıktıkm bak şimdi =)

  10. #120

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    ayıptır sorması bu sarıkanarya_41 isimli kişi neden banlanmış acaba..?
    bu zat 118 tane yemek tarifi vermiş ama banlanmaktan kurtulamamış.
    allah allah anlamadım gitti.sorun nerede?

Sayfa 12/13 İlkİlk ... 2345678910111213 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •