Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 6/13 İlkİlk 12345678910111213 SonSon
121 sonuçtan 51 ile 60 arası

Konu: 1001 Yemek Tarifleri...

  1. #51

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    Köfte için;
    - Yarım kg kıyma,
    - 1 dilim bayat ekmek ici,
    - 1 baş soğan,
    - 2 diş sarımsak,
    - 1 adet yumurta,
    - ince kıyılmış maydanoz,
    - tuz karabiber ve kimyon
    - 3 tane orta boy patlıcan
    - 3 tane orta boy patates
    sosu için;
    - 4 tane domates,
    - 3 tane sivri biber,
    - 2 diş sarımsak
    Tarifi:
    Patlıcanları alacalı soyup, yuvarlak dilimleyin. Üzerine bolca tuz serpip, tamamen kaplayacak kadar su ekleyin ve yarım saat kadar tuzlu suda bekletin. Daha sonra yıkayıp, süzün. Patatesleri soyup, yemeklik, küp şeklinde doğrayın. Derin bir kaba patatesleri koyun. Üzerine biraz tuz ve sıvıyağ serpin ve patateslerin her tarafı yağa bulanıncaya kadar karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve yağlanmış olan patatesleri pişirme kağıdının üzerine çıkarın. Patlıcanlarıda aynı şekilde derin bir kaba alın ve üzerine biraz sıvıyağ gezdirip her tarafına bulaşmasını sağlayın. Yağlanmış olan patlıcanlarıda pişirme kağıdının üzerine alın. 200 derecede ısıtılmış fırına sebzeleri pişirin. 30-35 dakika kadar pişirin ( fırında pişirmek yerine bu aşamayı yağda kızartarak ta yapabilirisiniz)
    Köfte malzemelerinin hepsini karıştırıp, yoğurun. Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra yuvarlak köfteler yapın. Bunları da pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizip, 200 derecede 20-25 dakika pişirin. Domatesleri soyup, küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri birkaç parçaya bölün. Sarımsakları küçük küçük doğrayın. 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve hepsini bir tavaya alıp 5 dakika soteleyin. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin.
    Pişen patates, patlıcan ve köfteleri borcama alıp, üzerine sulandırılmış domates sosunu dökün.
    Fırında 15-20 dakika daha pişirip, çıkartın servis yapin.

  2. #52

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemelerimiz:
    - 1 küçük karnıbahar,
    - 100 gr kıyma,
    - 2 tane havuç,
    - Yemek kaşığı sıvıyağ,
    - 1 baş kuru soğan,
    - 1 tatlı kaşığı domates salçası,
    - 1 çay kaşığı biber salçası,
    - 1 yemek kaşığı limon suyu

    Tarifi:
    Karnıbaharı parçalara ayırıp, yıkayın. Karnıbahar kokusundan çok rahatsız oluyorsanız, kaynayan limonlu suya karnıbahar parçalarını 1-2 dakika atıp-çıkarabilirsiniz. Ama bu sekil vitamin kaybi olacaktir
    Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Kıymayı da ekleyip kavurun. Salça ve ince yuvarlak doğranmış havuçları ilave edip kıyma ile birlikte 2 dakika kadar soteleyin. Karnıbaharı, tuzu ve limon suyunu ilave edip, karıştırın. Tenceredeki malzemenin yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Karnıbahar çok çabuk eriyebilen bir sebze, pişme sırasında sık sık kontrol etmenizde fayda var.

  3. #53

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemler:
    - 200 gram somon filetosu
    - 3 çorba kaşığı krema
    - 2 adet kalamar
    - Tuz, karabiber
    Salata için:
    - 1 avuç haşlanmış midye
    - 7 adet karides
    - 2 diş sarımsak
    - 1 çorba kaşığı kapari
    - 2 adet domates
    - 1 adet dolmalık biber
    - 1 adet kırmızı biber
    - 4 yaprak fesleğen
    - 6 yaprak roka
    - 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    - 2 yemek kaşığı limon suyu
    - Tuz, karabiber ve dereotu
    Tarifi:
    Somon filetosunu krema ile birlikte blendırdan geçirin. Tuz ve karabiberini ekleyin. Hazırladığınız püreyi krema sıkacağına doldurun. Çiğ kalamarların içine doldurun. Kalamarların ağzını bir kürdan batırarak, kapatın. Dolmaları ızgarada arkalı önlü pişirin.
    Uzunlamasına 3 eşit parçaya keserek, servis tabağına yıldız şeklinde yerleştirin. Salata için haşlanmış karidesleri midyeleri, küçük küçük kesilmiş sarımsakları, ince doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri, domatesi, çorba kaşığı kapariyi, fesleğen ve roka yapraklarım karıştırın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı dokun. Tuzunu ayarlayın, ince kesilmiş dereotu serpin.
    Servis tabağına yıldız şeklinde yerleştirdiğiniz kalamar dolmasının üzerine hazırladığın salatadan koyun. Servis yapın.

  4. #54

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    -
    1 adet kıvırcık,
    - 1 adet küçük kırmızı lahana,
    - 2 adet domates,
    - 2 adet salatalık,
    - 2 adet havuç,
    - 2 adet turp
    - 1/2 çay bardağı zeytinyağı
    - 1 adet limon
    - Tuz
    Tarifi:
    kıvırcık yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.
    Havuç ve turpu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.
    Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün

  5. #55

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    - 1 Adet Pırasa,
    - 1 Adet Kereviz,
    - 1 Adet Patates,
    - 3 Adet Taze Fasulye,
    - 1 Adet Havuç,
    - 2 Adet Yumurta Sarısı
    - 1,5 Kase Yoğurt
    - Yeteri kadar tuz, su
    - 1,5 Yemek Kaşığı Un
    - 1,5 Yemek Kaşıgı Tereyağı
    - Yarım limon
    Üzeri için :
    - 1,5 Yemek Kaşıgı Tereyağı
    - 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
    Tarifi:
    İlk önce soğan, pırasayi, havucu, patatesi, fasulyeyi ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika kadar pişirin. Sonra diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.
    Ayrı bir yerde yoğurt, un, yumurta sarısını çırpın. 2 yemek kaşığı çorba suyundan içine ilave edin. Kaynamakta olan çorbaya ekleyin. Limonu ilave edin. 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatın. Üzerine kırmızı biberle kızdırılmış yağı dökerek servise sunun.

  6. #56

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 2 bardak haşlanmış Pirinc,
    - Yarım kilo pırasa,
    - 1 adet havuç (doğranmış),
    - 2 su bardağı yoğurt,
    - Yarım demet dereotu,
    - 1 adet küp şeklinde doğranmış patlıcan,
    - 1 domates,
    - 2 şeker kaşığı kuru nane,
    - 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
    - Tuz ve kimyon.
    Tarifi:
    Pirincin pişmesi için 2.5 bardak su ile biraz haşlayın. Bir tavada yağı kızdırıp patlıcan, pirinç, dereotu, kuru nane, tuz ve kimyonu ekleyip 20 dakika kadar kavurun. Pirinçler pişince hazırlanmış olan bu içten pırasaların içine doldurun, fırına koymadan önce üzerlerine yoğurt dökün sonra fırın kabına dizin. 150 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Servis tabağına alıp domates, havuç ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

  7. #57

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    - 2 Çorba kaşığı margarin
    - 6 Bardak et veya tavuk suyu
    - 3 Adet orta boy domates
    - 1,5 Kahve fincanı tel şehriye
    - Yarım demet maydanoz
    - Tuz
    Terbiyesi İçin:
    - 2 Adet yumurta sarısı,
    - 1 Adet limonun suyu,
    - 2 Çorba kaşığı un,
    2 Çorba kaşığı yoğurt
    Tarifi:
    Bir tencereye margarini koyarak eritin. Margarin eriyince rendeleyip 2 adet domatesi ilave edin. Domatesler eriyip, salça haline gelene kadar arada bir karıştırarak pişirin. Kalan 1 domatesi küp küp doğrayın.
    Domatesler pişince et suyunu, küçük doğranmış domatesi, şehriyeyi ve tuzu katıp yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanozu katıp bir taşım daha kaynatın. Yumurta sarılarını, limon suyunu, unu ve yoğurdu bir kasede iyice çırpın. Çorba suyundan bir kepçe alarak azar azar ve sürekli karıştırarak terbiyeye ilave edin. Çok kısık ateşte kaynayan çorbaya terbiyeyi yavaş yavaş ve çorbayı sürekli karıştırarak ilave edin.
    Kısık ateşte bir taşım kaynatıp, ateşi kapatın. Servis kasesine aktarıp sıcak servis yapın.

  8. #58

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 250 gram margarin,
    - 1 çay bardağı sıvı yağ,
    - 1 çay bardağı ılık su,
    - 1 yumurta (sarısı içine, akı dışı için),
    - 1 tatlı kaşığı mahlep,
    - 1 paket kabartma tozu,
    - 1.5 çay kaşığı tuz,
    - Aldığı kadar un,
    - Üzerine eklemek için 1 kase susam.
    Tarifi:
    Yumurta ve susam hariç diger malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Arzu ettiğiniz şekli verin. Yumurta akına, sonra susama batırıp,
    tepsiye dizin ve 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

  9. #59

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzeme:
    - 1 kilogram kıyma,
    - 1 paket köfte harcı,
    - 3 çay bardağı su,
    - 4 adet patlıcan,
    - 2 adet yeşil biber,
    - 3 yemek kaşığı margarin,
    - 3 diş sarımsak,
    - Yarım demet maydanoz,
    - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
    - 1 tatlı kaşığı kimyon,
    - Bir miktar tuz ve karabiber,
    Sos İçin:
    - 2 orta boy domates
    - 1 su bardağı et suyu
    Tarifi:
    Patlıcanları alacalı soyduktan sonra küp küp doğrayın. Yeşil biberlerin tohumlarını çıkarıp, çok ince ince kıyın.
    Sarımsakları ve maydanozları ayıklayıp, kıyın. Domatesleri küp küp doğrayın. Yayvan bir tencerede harcı için margarini kızdırıp, içine doğranmış patlıcanları, kıyılmış sarımsakları, çarliston biberleri, kimyonu ilave edip, patlıcanlar sönünceye kadar hepsini birlikte kavurun.
    Patlıcanlar kavrulunca tuz ve karabiberi, kırmızı pul biberi, kıyılmış maydanozu ekleyip, bir taşım pişirin.
    Harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın.
    Köfte için derin bir kasede kıymayı, köfte harcını ve suyu karıştırıp, yoğurun. Harç kıvamına geldikten sonra içine soğumuş patlıcanlı harcı ekleyip, yoğurun.
    Patlıcanlı köfte harcına istediğiniz büyüklükte şekil verip, tabağa alın.
    Yağsız tavayı kızdırıp, köftelere renk verdirin. Üzerleri kızaran patlıcanlı köfteleri, ısıya dayanıklı bir cam kaba veya tepsiye dizin. Patlıcanlı köftelerin üzerine doğranmış domatesleri ve et suyunu ilave edip, Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin.

  10. #60

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 2 su bardağı pirinç,
    - 4 bardak su ( veya et suyu ),
    - 1 yemek kaşığı margarin,
    - Dere otu,
    - 1 kilo kadar iç bakla,
    - 1 tatlı kaşığı un,
    - 1 adet limon suyu,
    - Tuz ve karabiber.
    Tarifi:
    Bakların üstündeki kalın kabuğu soyup, yıkayınız.
    Pirinci ayıklayıp, tuzlu su ile yıkayınız. Bir tencereye 1 kaşık yağı, unu koyup hafifce kavurun.
    Sonra limon suyunu, tuzu ve iki bardak suyu koyup baklaları içine atıp orta hararetlı ateşde baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Daha sonra baklaların üzerine pilav suyunu 4 bardak su ( veya aynı miktarda et suyu ) koyunuz, kaynayınca pirinci ilave edin, tuzunu ekleyip bir kere karıştıp, normal pilav tekniğine göre pişiriniz. Suyunu çekince ocağı kapatıp demlendirin. İnce kıyılmıs dere otunu ve karabiberi katıp bir kere karıştırdıkdan sonra servis tabaklarına alın. Sıcak servis yapın.

Sayfa 6/13 İlkİlk 12345678910111213 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •