Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 9/13 İlkİlk 12345678910111213 SonSon
121 sonuçtan 81 ile 90 arası

Konu: 1001 Yemek Tarifleri...

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 2 adet hazır yufka
    - 2 çay bardağı tahin
    - 2 çay bardağı toz şeker
    - Yarım su bardağı ceviz içi
    - Yarım su bardağı sıvı yağ
    Tarifi:
    1 adet yufkayı tezgahın üzerine serelim. Tahini ve sıvıyağı bir fırça yardımıyla karıştırarak yufkanın heryerine iyice sürelim. Tozşekeri ve dövdüğümüz cevizi de yufkanın üzerine serpiştirelim. Yufkayı rulo şeklinde sarıp iki parmak genişliğinde keselim. Kesik kısımları üste gelecek şekilde önceden azıcık yağladığımız tepsiye dizelim. (yağlı kağıt kullanırsanız daha iyi olur, iç malzemesi akabiliyor.) Aynı işlemi diğer yufkaya da uygulayalım. Önceden ısıttığımız 175-180 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirelim. Pişince fırından çıkarıp soğuyunca servis yapalım. Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.
    Not: Bir yufkadan yaklaşık 20-25 dilim çıkıyor.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 1 Kilo orta yağlı kıyma,
    - 4-5 dilim ekmek içi
    - 1 Adet soğan,
    - 4 Adet yumurta,
    - 2 Adet havuç,
    - 1 Su bardağı bezelye,
    - Yarım demet dereotu,
    - 2 Çorba kaşığı margarin
    - Tuz, karabiber, köfte baharı
    Tarifi:
    Havuçları kazıyıp, yıkayın. Bezelyelerle birlikte yumuşayana dek pişirin.
    4 Yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın.
    Köfte için; soğanı bir kaba rendeleyin.Ekmek içlerini ıslatın. Yumuşadığında sudan çıkartıp, avucunuzun içinde sıkın. Karabiber, köfte baharı ve tuz ekleyip, soğan ve bir yumurta ile birlikte karıştırın.
    Kıymayı ilave edin ve malzemeler bütünleşene dek yoğurun. Elinizle bastırarak dikdörtgen bir şekil alana dek düzleştirin. Ortasına haşlanmış havuç, bezelye ve katı yumurtaları her yere eşit oranda gelecek şekilde dizin.
    Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin. Eti kapatarak rulo yapın. Kenarlarını bastırarak açılmasını önleyin. Hazırladığınız ruloyu, alüminyum folyoya sarın. Bir fırın tepsisine koyup, en az 1 saat pişirin. Bu sürenin sonunda folyoyu açarak pişip pişmediğini kontrol edin. Dilimleyerek servis yapın.
    Arzuya göre üzerine salçalı, domatesli sos dökerek servis yapabilirsiniz.

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - Yarım su bardagi haslanmis nohut,
    - 2 su bardagi pirinç,
    - Sıvı Yağ,
    - 1 yemek kasigi tereyagi,
    - Kaynar su,
    - Tuz ve karabiber
    Tarifi:
    Pirincleri derin bir kabin icine alin ve uzerini gececek kadar kaynar su ve 3-4 yemek kasigi tuz atin. Bu sekilde 1 saat bekletin pirincleri. Sonra bol suda yikayin ve suzun. Pilav tenceresine biraz sivi yag ve 1 yemek kasigida tereyagi koyup, eritin. Pirincleri bir iki sefer cevirip, yagla ters yuz edin. Haşlanmış nohutları ilave edin. Uzerine 3 su bardagi kaynar su ekleyip, tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pisirin. Pilav piştikten sonra üzerine bez veya kağıt peçete örtüp, kapağını kapatın ve 15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapin.

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 1 kilo işkembe,
    - 1 bardak nohut,
    - 4 yemek kaşığı un,
    - 2 adet limon,
    - 1 yemek kaşığı sirke,
    - 10 adet dövülmüş sarmısak,
    - 1 limonun suyu,
    - 1 tatlı kaşığı pul biber,
    - 1 yemek kaşığı tereyağı.
    Tarif:
    İşkembeyi temizleyip yıkayın. Bir limonun suyunu sıkın, ikinci limonu halka şeklinde doğrayın. İşkembeleri cam kaseye alın. 3 kaşık un, limon suyu ve limon dilimlerini işkembeye ekleyip elinizle ovalayın. 1 saat işkembeleri bu sosta bekletin.
    İşkembeleri tekrar yıkayıp süzün, küçük küçük doğrayın. Tencereye koyup, tuzla beraber yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir tencerede 1 kaşık tereyağda 1 kaşık unu pembeleştirin. İşkembeleri suyuyla birlikte ekleyip nohutları ilave edin. 30 dakika kaynatın. İşkembeye sirke, sarmısak ve limon suyunu ekleyip, kaynatın. Suyu azaldıkca sıcak su ilave etmelisiniz.
    İşkembenin üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber döküp servis yapın.

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzeme:
    - 2 adet pırasa,
    - 1 adet havuç,
    - 1 adet soğan,
    - 2 diş sarımsak
    - 1 adet soyulmuş irice domates,
    - 150 gram lahana,
    - Tuz,zeytinyağı
    Tarifi:
    Çorbanın içine koyulacak sebzeler isteğe bağlı olarak belirlenir. Tüm sebzeler yıkanır, irice doğranarak düdüklü tencereye konulur. Tuz ve zeytinyağı eklenerek yarım saat kadar haşlanır. Sebzeler haşlandıktan sonra süzülerek bir kaba alınır. Kevgirden veya mutfak robotundan geçirilerek püre haline getirilir. Sebzelerin suyu kaynamaya bırakılır. İki yumurta sarısı bir limonun suyu ile bir kapta tuz eklenerek çırpılır. Kaynayan sebze suyundan biraz alınıp bu karışıma eklenerek ısınması sağlanır. Tencerede kaynamakta olan sebze suyu karıştırılırken limon ve yumurtadan oluşan terbiye eklenerek karıştırılmaya devam edilir. 3 dakika sonra püre haline getirilmiş olan sebzeler eklenerek 5 dakika daha kaynatılır. Üzerine kıyılmış maydanoz eklenerek sunulur. İsteğe bağlı olarak sebze püresi ile birlikte baharatta eklenebilir.
    Daha kıvamlı olması istenirse sebzeler süzüldükten sonra kaynamaya bırakılan sebze suyuna pirinç ya da şehriye eklenebilir.

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 2 kase süzülmüş yoğurt,
    - 1 yumurta,
    - 2 yemek kaşığı un,
    - 1 çay bardağı su,
    - 1 tutam tuz ve karabiber,
    - 1,5-2litre su,
    - 1,5 çay bardağı pirinç.
    Tarifi:
    Kıyma, tuz ve karabiber ile köfte harcı yapın, bu harçtan nohuttan küçük köfteler yapın.
    1,5-2 litre suyu kaynatın. köfteleri atıp 5 dakika kaynatın. ardından şehriyeleri ekleyin. Corbanın altını kapatıp ılıtın.
    2 kase yoğurt, 1 yumurta, 2 kaşık un ve 1 çay bardağı suyu çırpın. çorbadan kepçeyle azar azar aldığınız suyla yoğurtlu harcı ılıtın.
    Bu harcı karıştıra karıştıra tencereye ekleyin. Karıştırarak kaynatın, kaynayınca altını kapatın, üzerine zeytinyağında kızdırılmış nane gezdirerek servis yapın

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 100 gram yağsız kıyma,
    - 150 gram köy tarhanası,
    - 1 adet iri domates,
    - 1 çorba kaşığı tereyağ,
    - 2 kilogram et suyu veya su,
    - Tuz
    Tarifi:
    Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekkletin. Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün. Bir tencerede kaynamış et suyuna tarhanayı karıştırarak ilave edin ve kaynatın.Küçük bir tencerede kıymayı tereyağında 3-4 dakika kavurun. Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın ve tencereye ilave atın. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kıymayı çorbanın içine katın. On dakika kadar ağır ateşte pişirip servis yapın.

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 1 adet yumurta
    - 1/4 kahve fincanı pirinç
    - 5 tatlı kaşığı yoğurt
    - 1 tatlı kaşığı un
    - Tereyağ
    - 1 çay kaşığı nane
    - 1/2 çay kaşığı pul biber
    - 1 çay kaşığı tuz
    - 5-6 bardak su
    Tarifi:
    Yoğurt, yumurta, un, prinç, tuz ve suyu tahta kaşığı yardımıyla iyice karıştırın. Daha sonra ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ayrı bir kapta hazırladığınız terbiyeyi üzerine dökün ve 5-10 dakika da böyle kaynatın. Terbiyesi: Tereyağını eritip üzerine nane ve pul biberini atıp karıştırınız.

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 1 Kilo Pazı,
    - 500 gram yağlı kıyma,
    - 1 adet Soğan,
    - 1 Yemek kaşığı domates salçası,
    - 1 Kase Pirinç,
    - 1/2 demet maydanoz,
    - 1 Yemek kaşığı zeytinyağ,
    - Karabiber, kırmızı biber, tuz
    Tarifi:
    Pazı yapraklarını az tuzlu suda haşlayın ve süzün. Kıymayı rendelenmiş soğan, salça, pirinç ve baharatlar ile iyice kariştırın. Hazırladığınız harcı pazi yapraklarının içerisine koyarak sarın. Tencerenin içerisine yerleştirip yağlı ve salçalı suda pişirin. Yaprakların açılmaması için tencerenin içine yerleştirdikten sonra üzerine bir tabak koyabilirsiniz. Servis tabağına alip yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 1 Kilo Pırasa,
    - 250 gram kıyma,
    - 1 adet soğan,
    - 1 Kaşık domates salçası,
    - 3 Yemek kaşığı margarin,
    - 1 adet limon
    Tarifi:
    Bir tencereye 2 çorba kaşığı margarin, küçük kesilmiş soğan ile kıymayı koyup, kıyma suyunu salıpta tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırarak kavurun. Kavrulmuş kıymalara domates salçasi ile tuz da ilave edin ve kısık bir ateşte 5 dakika daha pişirin ve ateşten alın. Diğer taraftan da pırasanın püsküllü baş taraflarını kestikten sonra üst iki kabuğunu soyun ve beyaz taraflarından olmak üzere pırasaları birer parmak uzunluğunda parçalara keserek, içinde su olan bir kaba atın. Sonra bir tencereye 1 çorba kaşığı margarin ile pırasaları iyice süzülmüş olarak koyun ve tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kadar buğulayın. Daha sonra pırasaların üzerine daha önce hazırladığınız kıymayla tamamen kapayın. Üzerine 2 bardak su ve 1 adet limon suyu ilave ederek asağı yukarı 1 saat kadar pişirin ve daha sonra bir tabağa alıp servis yapabilirsiniz

Sayfa 9/13 İlkİlk 12345678910111213 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •