Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Malzemeler:
- 2 adet hazır yufka
- 2 çay bardağı tahin
- 2 çay bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı ceviz içi
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Tarifi:
1 adet yufkayı tezgahın üzerine serelim. Tahini ve sıvıyağı bir fırça yardımıyla karıştırarak yufkanın heryerine iyice sürelim. Tozşekeri ve dövdüğümüz cevizi de yufkanın üzerine serpiştirelim. Yufkayı rulo şeklinde sarıp iki parmak genişliğinde keselim. Kesik kısımları üste gelecek şekilde önceden azıcık yağladığımız tepsiye dizelim. (yağlı kağıt kullanırsanız daha iyi olur, iç malzemesi akabiliyor.) Aynı işlemi diğer yufkaya da uygulayalım. Önceden ısıttığımız 175-180 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirelim. Pişince fırından çıkarıp soğuyunca servis yapalım. Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.
Not: Bir yufkadan yaklaşık 20-25 dilim çıkıyor.


Teşekkur:
Beğeni: 

Alıntı
Malzemeler:
Malzemeler:

Yer imleri