Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/13 İlkİlk 123456789101112 ... SonSon
121 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: 1001 Yemek Tarifleri...

  1. #11

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    1 paket Hazir Yayla Çorbası
    5 su bardağı su
    1 adet tavuk göğsü
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Tarifi:
    Tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını yayvan bir tavada kızdırıp, doğranmış tavuk göğüslerini ilave edin. Tavuklar renk değiştirene kadar kızartın. Kızaran tavukları süzgeç kaşıkla fazla yağlarından süzerek tavadan alın.
    Derin bir tencereye 5 su bardağı suyu ve yayla çorbasını alıp, devamlı karıştırarak pişirin.
    Çorba kaynamaya başladıktan sonra içine kızarmış tavukları ilave edip, 10 dakika kısık ateşte pişirin.
    Servis tabağına aldıktan sonra üzerini karabiber, pulbiber ve kavrulmuş fıstık ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

  2. #12

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    -1 kg patates
    -100 gr kaşar peyniri
    -150 gr Bezelye Konservesi
    -4 çorba kaşığı ufalanmış lor peyniri
    -1 adet havuç
    -1 çorba kaşığı margarin
    -1 tutam tuz ve karabiber
    Tarifi:
    1 adet havucu küp küp doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar bekletip, süzün.
    Patatesleri soyup, dörde kesin. Tuzlu suda haşlayıp, süzün. Soğuyunca püre haline getirin.
    Dil peynirini tel tel ayırın. Derin bir kapta yumurta sarısını köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
    Dil peyniri, lor peyniri, bezelye, patates püresi ve bir tutam tuzu ilave edip, karıştırın.
    Alüminyum folyoya havuçları serpiştirin. Üzerine hazırladığınız bezelyeli püreyi yayın.
    Rulo yapıp, katılaşıncaya kadar buzlukta bekletin. Daha sonra folyoyu ayırın. Bir parmak kalınlığında soğuk olarak servis yapın.

  3. #13

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    -1 kg patates
    -2 kuru soğan
    -2 diş sarımsak
    -1 tutam maydanoz
    -1 çorba k. salça
    -2 çorba k. tereyağı
    -tuz, karabiber ve pulbiber
    Tarifi:
    Patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Soğanı yemeklik kesin. Tencereye soğanı ve sarımsağı alıp soteleyin.
    Maydonozu çok ince olarak kesin. Patatesle salçayı, tereyağını, tuz, karabiber pulbiber,soğan ve sarımsağı ilave edip karıştırın. 1 adet fırın poşetini tezgaha serin. Poşetin üzerine ince kesilmiş maydonozu serpin üzerine patatesi alın.Her tarafına maydonoza bulayıp rulo yapın. Buzdolabında 1 yada 2 saat bekletip.
    Dilimleyerek servis edin.

  4. #14

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    • 2 dizin kuru patlıcan
    • 1 su bardağı su
    • 1 büyük çay bardağı zeytinyağı
      İçi İçin
    • 2 su bardağı pirinç
    • 2 büyük soğan
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • Kimyon, yenibahar, kuru nane, karabiber, pul biber, tuz…
    • Zeytinyağı
      Tarifi:
      Derin bir tencerede haşlama suyu kaynatın. Önce biberleri atın, bir iki taşım kaynamasını bekleyip süzgeçle alın. Sonra patlıcanları atın. 5 dakika kaynatıp süzgeçle alın. Diğer tarafta bütün dolma iç malzemesini karıştırın. Sırayla patlıcan ve biberlerin içini bir parmak boşluk kalacak şekilde yeterli miktarda doldurun . Ağızlarını birleştirip yan yana dizin. Bütün dolmalara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine limon tuzunu serpin. Dolmaların üzerini bir tabakla kapatıp yüze yüz gelecek şekilde kaynamış su ekleyip pirinçler pişene kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Limon tuzu yerine sumak ekşisi de kullanabilirsiniz.

  5. #15

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 1 kilo bir defa çekilmiş yağsız kıyma
    - Yarım kilo iki defa çekilmiş yağlı kıyma
    - 750 gr köftelik bulgur
    - 250 gr. dövülmüş ceviz
    - 3 adet iri soğan
    - 1 çay kaşığı karabiber
    - 1 demet maydanoz
    - 1 çorba kaşığı tereyağ
    - 1 adet yumurta
    Tarifi:
    İnce kıyılmış soğanlar, kızdırılmış tereyağında kızartılır, aynı tencereye yağlı kıyma konur 4 - 5 dakika kadar daha çevrilir. Ardından dövülmüş ceviz içi, doğranmış maydanoz, karabiber katılarak içi hazırlanmış olur. Yağsız et, yumurta ve bulgurla birlikte bir saat iyice yoğurulur. Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, parçaların içleri oyularak hazırlanan içten doldurulur. Uçları dikkatlice kapatılır. (Bu işlem yapılırken eller ıslatılmalıdır) Bütün köfteler hazırlandıktan sonra kaynar suda 15 - 20 dakika haşlanır.

  6. #16

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 2 adet soğan
    - 3 adet hazır yufka
    - 1 adet iri domates
    - 6 adet sivri biber
    - 250 gram kadar kıyma
    - Tuz, karabiber, pulbiber
    - Ketçap
    - Kızartmak için sıvıyağ
    Tarifi:
    Yufkaları üst üste serip tam yarısından kesin. Her iki yarım daireyi 4-5 santim genişliğinde şeritler oluşturacak şekilde kesin. Soğanları, biberleri ve domatesi küçük küçük doğrayın. Doğranmış bu malzemeyi bir kaba aktarıp üzerine kıyma ekleyin. Tuzunu ve baharatlarını katıp karıştırın, her yufka şeridinin ucuna bu malzemeden pay edin. Muska yaparak yufkaları sarın. Uç kısımlarını, hafiçe ıslatarak yapıştırın. Börekleri kızgın yağda kızartın, daha sonra servis tabağına aktarıp üzerine ketçap dökerek sıcak ya da ılık servis yapın

  7. #17

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    2 adet hazır yufka,
    1 su bardağı süt,
    Yarım su bardağı sıvıyağ,
    Yarım kalıp beyaz pevnir,
    10-15 dal maydanoz ,
    Üzeri için:
    1 adet yumurta,
    1 su bardağı galeta unu
    Tarifi:
    Yufkalar 3 parmak eninde şerit şeklinde kesilir. Her şerit ortadan ikiye kesilir. Şeridin kenarına peynir maydanoz karışımından konur. Önce üçgen şeklinde katlanır, sonra üçgenin üzerinden şeklini devam ederek katlamaya devam edilir. Ucu suyla tutturulur. Bütün börekler şekillendirilince yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine çırpılmış yumurta sürülür. Sonra galeta unu bırakılır. Önceden ıısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

  8. #18

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    1 kilo un,
    3 adet yumurta,
    150 gr tereyağı,
    1 çay bardağı sıvıyağ,
    1 su bardağı irmik,
    Ceviz büyüklüğünde yaş maya,
    Tuz
    Tarifi:
    İrmik bir miktar suda muhallebi gibi pişirilir. İyice piştikten sonra ocaktan alınır.
    - Bir kaba ılık suda eritilmiş yaş maya, tuz, 3 yumurta, pişmiş irmik eklenerek karıştırılır. Un ve gerektiği kadar da ılık su ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
    - Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar alınıp, oklava ile tepsi büyüklüğünde açılır. Yağlanmış tepsiye yufkayı koyup, tereyağı ile yağlanır. Kat kat yufkalar açılıp yağlanıp tepsiye yerleştirilir.
    - Hamur bittikten sonra, üzerine yumurta sarısı sürülüp kızgın fırına verilir.
    - Piştikten sonra üzerine bol pudra şekeri serpip sıcak olarak servis yapılır.

  9. #19

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    Hamuru için
    1 kilogram un
    1 adet yumurta
    2 tatlı kaşığı tuz
    Alabildiği kadar su
    Çok katı olmayan normal bir hamur yapılır.
    İçi için
    500 gram orta yağlı kıyma
    1 kuru soğan
    2 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı pul biber
    1 çay kaşığı ucuyla kara biber
    Biraz kıyılmış maydonoz
    Tarifi:
    Derin bir kapta un-yumurta-tuz-su karıştırılır. Normal hamur haline getirilir. Yarım saat dinlendirilir.
    Küçük bezeler alınarak servis tabağı büyüklüğünde börek hamuru açılır. Açılan hamura hazırlanan iç kıyma sürülerek hamur kapatılıp ay şeklinde kesilir. Kızgın ay çiçek yağında kızartılıp servis yapılır.

  10. #20

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    3 adet hazır yufka
    3 adet irice patates
    1 su bardağı süt
    1 adet yumurta
    3 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı tuzot
    1 çay bardağı kırmızı pul biber
    1 çay bardağı rende kaşar peynir.
    Tarifi:
    Patatesi haşlayıp rendeleyin. Erimiş tereyağı, yumurta ve sütü patatesle iyice karıştırın. Tuzot ve peynirin yarısını patateslere katın. Yufkayı tezgaha serin. Üzerine patatesli harçtan yayın. Üç kat üst üste aynı işlemi yapıp tamamlayın. Rulo şeklinde sıkıca kıvırın. Dolapta yarım saat dinlendirin. Dolaptan çıkarıp 2 parmak eninde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Kırmızı pul biber ekin. 180 °C ısıtılmış fırında pembe renkte pişirin.

Sayfa 2/13 İlkİlk 123456789101112 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •