Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 5/13 İlkİlk 12345678910111213 SonSon
121 sonuçtan 41 ile 50 arası

Konu: 1001 Yemek Tarifleri...

  1. #41

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 3 adet hazir yufka,
    - 1,5 su bardagi süt,
    - 1 yumurta,
    - 1 çay b. sıvıyağ,
    İç harcı için:
    - Yarım paket burgulu makarna
    - 1 soğan
    - yarım demet ıspanak
    - 1 çorba k. tereyağı
    - 1 kase karışık peynir
    - 1 kase kaşar peyniri rendesi
    - tuz, karabiber
    Üzeri için:
    - Susam, çörekotu
    - Haşhaş tohumu
    Tarifi:
    Yarım paket makarnayı haşlayın.Soğanı yemeklik kesin. Tavaya tereyağını alın. Üzerine soğanı ilave edip soteleyin. Soğanın üzerine haşlanmış olan makarnayı ilave edip bir soteleyip acaktan alıp malzemeleri karıştırma kabına aktarın.Üzerineyarım demet ıspanak ilave edin.Üzerine kaşar peynir rendesi,1 kase karışık peynirler, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.Böreğin sosu için bir kapta süt, yumurtave sıvıyağını karıştırıp bir sos hazırlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Üzerine 1 adet yufkayı serin.Üzerine sostan dökün. Üzerine iç harçtan koyun.

  2. #42

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 5 adet yumurta,
    - 2 kahve fincanı toz şeker,
    - 1 kahve fincanı un,
    - 3 kahve fincanı irmik,
    - Yarim çay kaşığı kabartma tozu,
    - Yarim kahve fincanı sıvıyağı,
    - 1 çorba kaşığı limon suyu,
    - Yarim limon kabuğu rendesi
    Şurubu icin:
    -2,5 su bardağı şeker,
    - Yarim limon suyu
    Tarifi:
    2,5 su bardağı şeker 3 su bardağı su ile kaynatılır. Yarim limonun suyu eklenir.
    10 dakika kaynatılıp altı kapatılır. Yumurta sarıları şeker ve limon kabuğu rendesi ile şeker eriyinceye kadar mikserle çırpılır. Yumurta akları ayrı bir yerde kar haline gelinceye kadar çırpılıp şekerli yumurtaya ilave edilir. İrmik, un ve kabartma tozu ayrı bir yerde karıştırılır. Yavaş yavaş yumurtalı karışıma eklenir.
    Limon suyu ve sıvıyağ da bu sırada eklenir. Yağlanmış kalıba dökülerek 30-35 dakika fırında pişirilir.
    Sıcakken soğuk şerbet üzerine dökülür. Üzerine kapak kapatılarak kabarması ve şurubu çekmesi sağlanır.
    Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.

  3. #43

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - Ceyrek paket (60gr) margarin,
    - 1 kahve fincanı ay çiçek yağı,
    - 1.5 kahve fincanı toz şeker,
    - 1 adet yumurta,
    - 1 kahve fincanı fincanı yoğurt,
    - 7 kahve fincanı fincanı un,
    - 1 paket kabartma tozu,
    - Limon kabuğu rendesi.

    Tarifi:
    Margarin, ay çiçek yağı ve toz şekeri mikserle açık sarı bir renk alana kadar çırpın. Yoğurt, yumurtanın sarısını ve yarım limon kabuğu rendesini ekleyip hafifçe karıştırın. Bir kapta, un ve kabartma tozunu karıştırın ve unu sıvı malzemelere ekleyin. Bütün malzemeleri karışacak şeklide elle hamuru yoğurun. Hamuru buzdolabında yarım saat bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın. Fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine arada hamurun kabarması için boşluk bırakıp kurabiyeleri dizin. Bir fırçayla kurabiyelerin üzerine yumurta akı sürün ve 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin. Kurabiyeleri, 200°C ısıtılmış fırında 15 dakika kadar üzerleri kızarana kadar pişirin.

  4. #44

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemler:
    - 3 adet patates,
    - 3 adet patlıcan,
    - 3 yeşil biber,
    - 2 domates,
    - 3 diş sarımsak,
    - 1 çorba kaşığı zeytinyağı,
    - 1 su bardağı yoğurt,
    - 1 su bardağı sıvıyağ
    Tarifi:
    Sebzeleri yıkayın. Patatesleri soyun, patlıcanları çizgili soyun, biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve hepsini iri küp boyutunda doğrayın. Bir kızartma tavasına sıvı yağı ekleyin ve sırasıyla patates, patlıcan ve biberleri kızartın. Sos için domatesi küçük parçalara bölün, 2 diş sarımsak zeytinyağı ve tuz ile kaynatın. Kızarttığınız sebzeleri bir servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız domates sosunu ekleyin. Kızartmayı yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun.

  5. #45

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    Şerbeti için:
    - 5 su bardağı şeker,
    - 3,5 su bardağı su,
    - yarım limon suyu.
    Hamuru için:
    - 4 su bardağı un,
    - 1 su bardağı ılık süt,
    - 1 paket kabartma tozu,
    - 100 gr erimiş tereyağı,
    - 1 yumurta,
    - 250 gram dövülmüş ceviz,
    - 3 paket (500 gr) buğday nişastası,
    - 150 gram eritilmiş kızgın tereyağı.

    Tarifi:
    Poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın.
    15-20 dk dinlendirin. Sonra hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçadan 16-18 adet küçük parçalar koparın. Elinizle ceviz şekli verin. Her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üst üste koyun. En üsttekine nişasta serpmeyin. Böylece 16′lı veya 18′li 3 grup elde edin. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. Dikdörtgen tepsinin içine de yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz. 16′lı grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. Bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. İkinci grubu da açıp üzerine serin. Kalan cevizleri bunun üzerine serpin. Son grubu açıp en üste serin. Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Üzerine -her yanına değecek biçimde- 150 gr kızgın tereyağı gezdirin. 200 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp baklavayı soğutun. Şerbet ılık, baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.

  6. #46

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 1,5 paket burçak bisküvi,
    - 4 yemek kaşığı tereyağı,
    - 1,5 su bardağı toz şeker,
    - 2 paket krem peyniri,
    - 3 yemek kaşığı limon suyu,
    - Yarım su bardağı krema,
    Tarifi:
    Bisküvileri elinizle ufalayın. Eritilmiş tereyağı ve 3 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırın. karışımı orta boy bir kek kalıbının tabanına iyice bastırarak yayın.
    Krem peyniri geniş bir kaba koyun. mikser yardımıyla 3 dakika karıştırın. Düşük hızda karıştırmaya devam ederek 1 su bardağı toz şekeri ekleyin. 3 yemek kaşığı limon suyunu da ekleyerek hepsi özleşene kadar karıştırın.
    Temiz bir kapta kremayı tel ile küçük köpükler oluşana kadar çırpın. Cırpılmış kremayı plastik bir spatula ile krem peynir karışımına yedirin. karışımı kek kalıbındaki bisküvilerin üzerine yayın. 1 saat buzlukta dondurun, daha sonra birkac saat buzdolabında bekletin, üzerine ince limon dilimleri koyarak servis yapın.

  7. #47

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 5 tane yumurta,
    - 2 çay bardağı toz şeker,
    - 3 çay bardağı un,
    - 1 paket kabartma tozu,
    - 1 paket vanilya,
    - 3 tatlı kaşığı kakao,
    - 1 paket Dr. Oetker çikolatalı-fındıklı cremole,
    - Yarım paket beyaz çikolata,
    - Yarım bardağı damla çikolata,
    - Yarım paket kakaolu krem şanti veya kakaolu pasta kreması.
    Öncelikle yumurtaların beyazını geniş bir kaba bırakıp çırpmaya başlayalın.
    Ardından kabın içerisine toz şeker ve vanilyayı atarak şeker eriyip bembeyaz olana dek tekrar karıştırin.
    Sonrasında kabın içine yumurta sarılarını ekleyip güzel bir karışım olana kadar karıştırin.
    En son olarak da un ve kabartma tozunu,kakaoyu ekleyelim ve mikserin en düşük ayarıyla çırpin.
    Önceden ısıttığınız fırında pişirin.
    Pastanın arasını çok az süt ile ıslattıkdan sonra hazırladığıniz cremoleyi sürüp damla çikolatalari dizin.
    Diğer katını koyup pastanın üst yüzeyine kakaolu pasta kreması veya kakaolu kremşantiyle kaplayabilirsiniz.
    Donması için dolaba koyun.
    Daha sonra beyaz çikolatayı benmaride eriterek yağlı kağıtdan yaptığım külahın içine doldurarak ortasından başlayarak daireler çizdin.
    En son bir kürdan yardımıyla bir içe doğru bir dışa doğru çizgiler çekerek pastadaki şekilleri oluşturdun.
    Son işlemin ardından yaptığımız pastayı en az 6 saat kadar dinlendirmemiz durumunda daha lezzetli olacaktir

  8. #48

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    Köfte harcı için
    - 500 gr köftelik kıyma
    - 1 adet orta boy kuru soğan
    - 1 adet yumurta
    - 1 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
    - 5 dilim bayat ekmek içi
    -1 çay kaşığı tuz, karabiber Kızartmak için
    - 1 yemek kaşığı un
    - 1 çay bardağı sıvıyağ Üzeri için
    - 2 su bardağı yoğurt
    - 2 adet yumurta
    - 2 yemek kaşığı un
    - 3 diş dövülmüş sarımsak.
    - 1 yemek kaşığı tereyağı.
    - 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber.
    Tarifi:
    Öncelikle, derin bir kaba, kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, nişastayı, kabuklan çıkartılıp ufalanmış ekmek İçini, tuzu ve karabiberi koyun. Sonrada yoğurmaya başlayın.
    iyice yoğurduğunuz köfte harcından pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparıp, iki eliniz arasında yuvarlayarak parmak şekline getirin.
    Köfteleri, bir tabağa serpiştirdiğiniz una bulayarak kızgın yağda hafifçe kızartın. Sonrada kenarları yüksek orta boy bir fırın kabına yan yana dizin.
    Öte yandan, üzeri için; yoğurdu, yumurtayı, unu ve dövülmüş sarımsağı iyice çırpın. Sonra bu sosu köftelerin üzerinde gezdirip, 175 dereceye ayarlı fırında, köfteler iyice kızarıncaya kadar, yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.
    Çıkardıktan sonra üzerine, tereyağında 1 dakika kadar kavurduğunuz pulbiberli sosu gezdirtip servise sunun. Köftenin sosu katılaşıp muhallebi gibi olacaktır.

  9. #49

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemler:
    - 4 adet (500 gr) dana karaciğeri
    - 2 adet orta boy kuru soğan,
    - 1 çay kaşığı tuz,
    - 5 yemek kaşığı sıvıyağ,
    - 2 diş sarımsak,
    - 1 yemek kaşığı sirke,
    - 10-12 adet taze yeşil soğan,
    - 1/2 demet maydanoz.
    Tarifi:
    önce, ciğerleri kuşbaşı et formunda doğrayıp çukur bir kaba aktarın. Üzerine rendelediğiniz kuru soğanı katıp tuzu serpiştirin.
    Yaklaşık 1 saat kadar ağzı kapalı halde buzdolabında bekletin. Diğer taraftan, sıvıyağı bir tavada kızdırıp ciğerlerin suyunu süzüp yıkamadan kızgın yağda çevirerek 8-10 dakika kadar kızartın. Üzerine dövülmüş sarımsağı ilave edip sir***i gezdirin. Parmak şeklinde doğradığınız yeşil soğanı da ekleyip kısık ateşte 8-10 dakika daha pişirin.
    Ciğerleri ocaktan alıp incecik kıydığınız maydanozla süsleyerek sıcak sıcak servise sunun.

  10. #50

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    - 750 gr kusbasi dana veya kuzu eti,
    - 2 adet orta boy havuç,
    - 4 adet patates,
    - 1 adet soğan,
    - 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
    - 2 adet küp doğranmış domates,
    - 1,5 yemek kasigi salça,
    - Tuz ve karabiber
    Tarifi
    Kusbasi etleri suyuni cekene kadar kavurun. Yagini ve yemeklik dogradiginiz sogani ekleyin ve karistirarak soganlar diriligini kaybedene dek pisirin. Domatesleri, salca ve sebzeleri ilave edip birkac dakika cevirin.
    Üzerine cikacak kadar sicak su ekleyin, tuzunu, biberini ayarlayip, kaynadiktan sonra orta ateste etler ve sebzeler yumusayana dek pisirin.

Sayfa 5/13 İlkİlk 12345678910111213 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •