Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 10/13 İlkİlk 12345678910111213 SonSon
121 sonuçtan 91 ile 100 arası

Konu: 1001 Yemek Tarifleri...

  1. #91

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 1 su bardağı aşurelik buğday,
    - 4 su bardağı yoğurt,
    - 1 çay bardağı nohut,
    - 1 çorba kaşığı nane,
    - 1 çay kaşığı tuz,
    - 6 su bardağı su.
    Tarifi:
    Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk servis yapın.

  2. #92

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 1 su bardağı kırmızı mercimek
    - 1 çorba kaşığı domates salçası
    - Yarım su bardağı buğday yarması
    - 2 diş sarmısak, dövülmüş
    - 1 çorba kaşığı tuz
    - Yarım kg semiz otu
    - 8 su bardağı su
    - Kuru nane
    - Kırmızı biber
    - 1 limonun suyu
    Tarifi:
    Sekiz su bardağı suya bir çorba kaşığı tuz atıp, kaynatın. Kaynayınca içine mercimek ve yarmayı katıp, bir saat kadar pişirin. Daha sonra buna ayıklanmış semiz otu, salça, nane, kırmızı biber ve limon suyunu ilave edip, 10 dakika daha kaynatın.
    İki diş dövülmüş sarmısağı da kattıktan sonra servis yapın.

  3. #93

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 1 Tatlı Kaşığı Hardal
    - 1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
    - 1 Çorba Kaşığı Sirke
    - 1 Çorba Kaşığı Un
    - 1 Çorba Kaşığı Yoğurt
    - Yarım Çorba Kaşığı Soya Sosu
    - Tuz , Karabiber
    - 2-3 Diş Sarmısak
    - 2 Adet Tavuk Göğsü
    - 300 gram Mantar
    - 2 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı
    - 1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
    Tarifi:
    1 tatlı kaşığı hardalı, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çorba kaşığı sir***i, 1 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı yoğurdu, soya sosunu, kırmızıbiberi, küçük doğradığımız sarmısakları ve yeterince tuzu derin bir kapta iyice karıştıralım.
    Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk göğsünü hazırladığımız bu sos ile harmanlayalım. Tavuk etini sosun içinde yarım saat bekletelim. Mantarları dörde bölelim. Tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağ alalım. Sosa bulanmış tavuk etlerini ve mantarları tavaya aktaralım. Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım. Ateşi kısalım.
    Etleri ve mantarları tam kıvamında piştiklerinde 3 güveç kabına harcı eşit miktarda bölelim. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpelim. Güveç kaplarını orta ısılı fırın içindeki ızgara teline yerleştirelim. Kaşarlar eriyip hafif renk değiştirene dek pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.

  4. #94

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 1 kg baldo pirinç (4 su bardağı)
    - 500 gram kemiksiz kuzu sotelik et,
    - 3 orta boy havuç,
    - 2 orta boy soğan
    - yarım paket margarin,
    - 2 kaşık salça
    - 2 bardak haşlanmış nohut
    - 1 kaşık tereyağ,
    - tuz ve karabiber.
    Tarifi:
    Pirinçleri ıslatın. havuçları rendeleyin. soğanları el ile küçük küçük doğrayın.
    Margarini eritip soğanları içine koyun ve 1-2 dakika kavrun, üzerine et ilave edin, kendi suyu ile pişirin. Etler bıraktığı suyu çeksin, eğer et hala sertse biraz sıcak su ekleyin, pişmesine yakın havuçu ilave edin. Et ile birlikde pişirmeye devam edin.
    2 kaşık salçayı, tuzu, arzuya göre biraz karabiberi ve haşlanmış nohutları tencere ekleyin. Daha önceden ıslattığınız baldo pirinci ilave edilip, malzemenin üstünü bir serçe parmağı inceliğinde geçecek şekilde sıcak su ilave edin, önce biraz hızlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çektirin. üstüne tereyağı parça parça koyarak demlenmeye bırakın.
    Servis öncesi pilavı iyice karıştırarak büyükçe bir kase içine koyun ve servis tabağına ters çevirin.
    Turşu ile servis yapabilirsiniz.

  5. #95

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler
    - 2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur,
    - 1 Kahve Fincanı Tereyağ,
    - 4 Adet Sivri Çarliston Biber
    - 2 Su Bardağı Et Suyu
    - 1 Adet Patlıcan
    - 3 Adet Domates
    - 3 Adet Soğan
    - Tuz
    Tarifi
    Patlıcanları doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Soğanı kuşbaşı, biberleri küçük küçük doğrayın. Soğanı yağda pembeleşinceye dek kavurun ve patlıcanları ilave edin. Biraz çevirdikten sonra diğer malzemeyi de koyup, beraberce suyunu çekinceye dek pişirin. Bir süre demlenmeye bırakıp, daha sonra servis yapabilirsiniz.

  6. #96

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 1 adet küçük lahana,
    - 1 Su bardağı pirinç,
    - Zeytinyağ,
    - 1 adet soğan,
    - Yarım demet maydanoz,
    - 1 Yemek kaşığı kimyon,
    - tuz, karabiber,
    - Kuş üzümü çam fıstığı,
    - 3 adet sivri biber,
    - 1 adet domates,
    - 2 su bardağı su.
    Tarifi:
    Lahanaları yapraklarından ayırıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın. Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytinyağı koyun. Soğanları rondo da çekilip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra dogranmış biberi ilave edin. Yıkanmış prinçleri de biraz kavrulduktan sonra domates, maydanoz ve baharatları ilave ederek 2 su bardağı su ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar biraz pişirin. Soğumaya bırakın. Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek azırladığınız içle sararak düdüklü tencereye dizip 1 su bardagi su koyarak pişirin. Sonrasında servise sunabilirsiniz.

  7. #97

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 1 Adet Tavuk,
    - 1 Adet Soğan,
    - 1 Adet Havuç,
    - 3 Su Bardağı İç Ceviz,
    - 3 Büyük Dilim Bayat Ekmek,
    - Kırmızı Biber,
    - 2 Diş Sarımsak,
    - Tuz
    Tarifi:
    Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu dörde bölünmüş soğan, havuç ve yeterince suyla birlikte ateşe koyun. Kaynamaya başlarken üzerindeki köpüğü alın. Bir kaşık tuz katıp kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Ateşten indirin ve ılımaya bırakın. Tavuğu tencereden çıkartın. Kemiklerini ve derisini ayırın. Etleri de iri parçalara bölün. Cevizleri bir kere et makinasında çekin. Ekmeklerin kabuklariını çıkartıp ıslatın ve suyunu sıkarak azar azar çekilmiş cevize katın. 1-2 diş dövülmüş sarmısak, dilediğiniz kadar kırmızıbiber ve tuz koyun. Tekrar makineden geçirin. Akan yağları bir fincana toplayın. Ceviz içine, azar azar tavuk suyunu katıp tahta kaşıkla karıştırın. Koyu bir boza kıvamına gelen salçanın yarısını tavuk etleriyle karıştırın. Uzun bir servis tabağına yerleştirin. Üzerini de kalan salçayla kapatın. Ceviz yağı gezdirip maydanoz yapraklariyla süsleyip servis yapabilirsiniz.

  8. #98

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Zeytinyağlı Kereviz Dolması
    Malzemeler:
    - 3 adet Kereviz,
    - 2 adet Havuç
    - 100 gram Bezelye,
    - 1,5 Limon suyu,
    - 1 adet 6 adet arpacık soğan,
    - 6 adet kesme Şeker,
    - Tuz.
    Kerevizler ayıklanır, yıkanır, kabukları soyulduktan sonra ortadan ikiye bölünür ve 1 limonu kullanarak yaptığımız limonlu suya atılır. Diğer taraftan temizlenmiş yıkanmış havuç tavla zarı büyüklüğünde küp küp kesilir, bezelye de ilave edilerek limonlu sudan çıkarılmış ve altı düz bir tencereye yerleştirilmiş kerevizlerin içlerine doldurulur. Artan malzeme tencerenin etrafina serpiştirilir. Herbir kerevizin üzerine 1 kesmeşeker konulur. Yarim limon suyu ile zeytinyaği çırpılır ve kerevizlerin üzerine dökülür. Ayrıca 1,5 çay bardagi daha su ilave edilir. Tuz eklenir. Kapağı hiç açılmadan 25-30 dakika orta ateşte pişirilir. Ilındıktan sonra servis yapabilirsiniz.

  9. #99

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Malzemeler:
    - 1 Kg Taze Bakla,
    - Yarım bardak zeytinyağ,
    - 2 Adet Soğan,
    - 1 Adet Kesme Şeker,
    - Yarım Limon,
    - Yarım Yemek Kaşığı Un
    - Tuz
    Tarifi:
    Temizlenmiş bakla , limon ve tuzla ovulur . İki soğan , dereotu , yarım kaşık sulandırılmış un , 1 adet kesme şeker , üç bardak su , zeytinyağı ile beraber karıştırılır ve pişecek kaba konur . Üzeri kapatılarak hızlı ateşte pişirilir . Ateşten alınacağı zaman susuz alınmalıdır.

  10. #100

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

    Malzemeler :
    - 30 adet midye (ayıklanmış),
    - 1 çorba kaşığı tereyağı,
    - 2 çorba kaşığı un,
    - 1 adet kuru soğan,
    - Yarim demet maydanoz,
    - Tuz ve karabiber
    Tarifi :
    Midyelerin kabuklarının üstleri bir bıçak yardımıyla üzerinde hiç kalıntı kalmayacak şekilde iyice ayıklanır. Dörde bölünmüş soğan, ayıklanmış maydanoz ve tuz ile birlikte midyeler sıcak suya atılıp kaynatılır. Midyeler soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla içleri ayıklanır. Bu işlem yapılırken kabukların içinde biriken sular ayrı bir kapta toplanır. Daha sonra ayrı bir kapta toplanır. Daha sonra ayrı bir kapta tereyağı eritilip un kavrulur. İçine midye suları ve midyeler atılarak yarım saat pişirilir. Üzerine midyelerin haşlandığı sudan takviye yapılır ve karabiber serpilerek tatlandırılır.
    Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilerek sıcak olarak servise sunulur.

Sayfa 10/13 İlkİlk 12345678910111213 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •