Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Malzemeler :
- 30 adet midye (ayıklanmış),
- 1 çorba kaşığı tereyağı,
- 2 çorba kaşığı un,
- 1 adet kuru soğan,
- Yarim demet maydanoz,
- Tuz ve karabiber
Tarifi :
Midyelerin kabuklarının üstleri bir bıçak yardımıyla üzerinde hiç kalıntı kalmayacak şekilde iyice ayıklanır. Dörde bölünmüş soğan, ayıklanmış maydanoz ve tuz ile birlikte midyeler sıcak suya atılıp kaynatılır. Midyeler soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla içleri ayıklanır. Bu işlem yapılırken kabukların içinde biriken sular ayrı bir kapta toplanır. Daha sonra ayrı bir kapta toplanır. Daha sonra ayrı bir kapta tereyağı eritilip un kavrulur. İçine midye suları ve midyeler atılarak yarım saat pişirilir. Üzerine midyelerin haşlandığı sudan takviye yapılır ve karabiber serpilerek tatlandırılır.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilerek sıcak olarak servise sunulur.
Yer imleri