Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Malzemeler:
İç Malzemesi İçin;
250 gr. küçük küçük doğranmış kuşbaşı et
125 gr. margarin
2 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
1 tutam reyhan
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Köftenin Dış Malzemesi İçin;
250 gr. yağsız kıyma
2 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Tarifi:
• Önce köftenin içini hazırlayalım.
• Bir tencerede kuşbaşı eti suda hafifçe, 15 dakika kadar haşladıktan sonra bir tavaya alalım.
• Yağı ilave ederek etleri iyice kızartalım.
• İnce ince doğranmış soğanları ekleyip, sarartalım.
• Salçayı ve baharatları ilave ederek karıştıralım.
• Sonra ceviz ile maydanozu ilave edip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım.
• Köftenin dış malzemesi için; kıyma, bulgur, salça ve tuzu derin bir kaseye alalım, 1 çay bardağı ılık suyu ilave edip, çiğköfte gibi yoğuralım.
• Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayalım.
• Sonra da parmak yardımıyla içlerine çukurluklar açalım.
• Bir tatlı kaşığı yardımı ile iç malzemeyi içine koyalım ve tekrar köftenin ağzını kapatalım.
• Köftenin ağzını düzgün olarak kapatma işlemi yemeğimiz için çok önemlidir.
• Sos için; bir tavada veya sahanda yağı eritelim.
• Sonra salçayı ilave edip, biraz karıştıralım.
• 1 litre suyu ilave edip, bir taşım kaynatalım.
• Kaynayan suyun içine köfteleri ekledikten sonra 10-12 dakika kadar pişirelim.
• Sonra köfteleri süzdürerek çıkarıp servis tabağına alalım.
• İsterseniz suyuyla da servis yapabilirsiniz.
• Arzu ederseniz, süslemek için yanına bir kase yoğurt ve domates dilimlerini dizerek süsleyebilirsiniz.
• Yoğurdu köftenin üzerine sürmeyiniz, servis tabağının bir köşesine alınız.


Teşekkur:
Beğeni: 

Alıntı

Yer imleri