Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Malzemeler:
- 1 adet küçük lahana,
- 1 Su bardağı pirinç,
- Zeytinyağ,
- 1 adet soğan,
- Yarım demet maydanoz,
- 1 Yemek kaşığı kimyon,
- tuz, karabiber,
- Kuş üzümü çam fıstığı,
- 3 adet sivri biber,
- 1 adet domates,
- 2 su bardağı su.
Tarifi:
Lahanaları yapraklarından ayırıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın. Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytinyağı koyun. Soğanları rondo da çekilip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra dogranmış biberi ilave edin. Yıkanmış prinçleri de biraz kavrulduktan sonra domates, maydanoz ve baharatları ilave ederek 2 su bardağı su ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar biraz pişirin. Soğumaya bırakın. Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek azırladığınız içle sararak düdüklü tencereye dizip 1 su bardagi su koyarak pişirin. Sonrasında servise sunabilirsiniz.