Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
4 sonuçtan 1 ile 4 arasý

Konu: Beyaz diþlerin sýrrý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Beyaz diþlerin sýrrý

Son günlerde diþ beyazlatma ile ilgili her yerde bir haber çýkýyor. Ýnsanlar artýk saðlýklý diþlere sahip olmanýn yanýnda beyaz diþlere de sahip olmak istiyor.

Beyaz diþlerin sýrrýný Hospitadent hastanesi Diþ Hekimine sorduk:

"Birçok diþhekimi ve kuruluþ da bu konuya önem vermeye baþladý. Hal böyle olunca Beyazlatma konusu hakkýnda herkes az çok fikir sahibi olmaya baþladý.Bu iyi olduðu kadar, yarým bilgilere sahip olmak ve bilgiyi ehil ellerden almamýþ olmanýn getirdiði bilgi kirliliðini ve eksikliðini de getirmekte.

Beyazlatma diþlere ve diþetlerine zarar vermeden diþin renginin birkaç ton açýlmasýný saðlayan iþlemlerdir. Diþ tabakasýnda yani mine ve dentin tabakasýnda meydana gelen renklenmeleri gidermek ve diþin doðal renginin daha beyaz görünmesini saðlamak için yapýlmaktadýr.

Beyazlatma (Bleaching) iþlemi ofis ve ev tipi olarak ikiye ayrýlmaktadýr. Ofis yöntemi klinik ortamda yapýlan þekline verilen addýr. Ev tipi bleaching yöntemi de ev ortamýnda bir plak yardýmýyla kendinizin uygulayabildiði yöntemdir. Ancak ofis tipi kadar baþarýlý sonuçlar vermez.

Dünyada ve Türkiye’de Ofis Tipi Beyazlatma 2 çeþit uygulama ile yapýlmaktadýr. Birincisi Teknik, Lazer kullanýlarak yapýlan beyazlatmadýr. Bu teknikle diþlere, diþ etine ulaþmayacak þekilde beyazlatmaya etki eden madde sürülmekte olup, lazer ýþýðý belirli oranlarda ve belirli sürelerde diþlerin üzerine tek tek uygulanmaktadýr.

Ýkinci Teknik, Zoom ýþýk ile yapýlan beyazlatmadýr. Bu teknik de yine kimyasal maddenin diþlerin üzerine sürülerek, zoom ýþýðýn tüm diþler üzerine tutularak yapýlmasý iþlemidir. Lazerle beyazlatmadan teknik olarak farklý olmasýnýn yanýnda elde edilen netice olarak çok farklýlýklar bulunmamaktadýr.

Beyazlatma teknikleriyle diþlerin rengi birkaç ton açýlabilmektedir.

Hastanelerimizde her iki yöntemle de beyazlatma yapmaktayýz.

En çok tercih edilen yöntem fiyat uygunluðu göz önüne alýndýðýnda Zoom ýþýk yöntemidir.

Beyazlatma herkese uygulanabilir, ancak aðýz içi uygunluðunun belirlenmesi için bir diþ hekimi muayenesi gerekmektedir.

Beyazlatma çok uzun süren bir iþlem deðildir. Ayný gün içerisinde birkaç saat uygulanan seanslar ile beyaz diþlere sahip olabilirsiniz.

Yapýlan beyazlatma iþlemleri normal þartlarda zararlý deðildir. Diþe, diþ etlerine , diþ minesine bir zarar vermemektedir.

Ýþlem sonrasýnda birkaç gün diþlerde hassasiyet oluþumu yapabilir ancak bu da geçici olacaktýr.
    Beyazlatma iþlemi yapýldýktan sonra en çok merak edilen sorulardan bir tanesi diþlerin tekrar eski haline dönüp dönmeyeceðidir. Eðer diþ bakýmý düzenli yapýlmaz, sigara, çay, kahve ve alkol tüketimi çokça olursa diþler eski haline gelebilir.

Genel aðýz ve diþ bakýmýný düzenli yapmak diþlerin orijinal rengini korumada etkili olacaktýr.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

valla çocukluðumdan beri itina ile fýrcalýyorum ama 2 ayrý yerde diþ taktýrdým. ve halen sýkýntýlarým var.. offff offffff

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Ah Ah

Alýntý BasriMutaf Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    valla çocukluðumdan beri itina ile fýrcalýyorum ama 2 ayrý yerde diþ taktýrdým. ve halen sýkýntýlarým var.. offff offffff
    valla basri benimde ön diþlerin 4 tanesi gitti porselen takýldý daha 1 gün oldu valla yemek yerken yeni diþleri unuttum bir ýsýrýk aþaðýdaki diþlerin hepsini kýrýyordum nasýl alýþacaðým bunlara kara kara düþünüyorum iþ iþten geçti keþke diþlerime baksaydým sarýda olsa yamukda olsa insanýn kendi diþi gibi hiçbir þey olmuyor!!!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý veysel.bakan Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    valla basri benimde ön diþlerin 4 tanesi gitti porselen takýldý daha 1 gün oldu valla yemek yerken yeni diþleri unuttum bir ýsýrýk aþaðýdaki diþlerin hepsini kýrýyordum nasýl alýþacaðým bunlara kara kara düþünüyorum iþ iþten geçti keþke diþlerime baksaydým sarýda olsa yamukda olsa insanýn kendi diþi gibi hiçbir þey olmuyor!!!
    zor hocam. diþ mevzusu harbiden her þeyi etkiliyor..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri