Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 11/13 İlkİlk ... 2345678910111213 SonSon
127 sonuçtan 101 ile 110 arası

Konu: Prof. Dr. Ahmet Maranki 'den sağlık ve güzellik önerileri

  1. #101

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Kötü nefes kokusu için Biberiye

    Kötü nefes kokusu için Biberiye

    Sindirim sistemini düzenlemek için kullanılan biberiye kötü nefes kokusunu gidermek için de son derece etkili.

    Ayrıca açlık sebebi ile oluşan baş ağrılarını gidermek için biberiye yapraklarını parmaklarınızın arasında sıkarak elinize gelen yağı, şakaklarınıza sürerek hafifçe ovabilirsiniz.

    Taze biberiye yapraklarını salata ve et yemeklerinizin üstüne lezzet vermek için serpebilirsiniz. Kurumuş biberiye yapraklarını ise çay demlemek için kullanabilirsiniz.

  2. #102

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Halsizlik için Ginseng

    Ginseng, özellikle uzakdoğuda enerji kaynağı olarak kullanılan ve asla vazgeçilmeyen bitkilerin başında gelmektedir.

    Aynı zamanda hafızayı güçlendirici, anksiyete ve huzursuzluğu giderici olan ginsengten bol bol tüketmek, oruç tutan kişilerin sık sık yaşadığı halsizlik ve yorgunluk sorunlarına karşı da oldukça iyi gelmektedir.

    Ginseng kökünü aktarlardan temin edebilirsiniz,ve bununla çay demleyebilir veya yemeklerinizin içine rendeleyip kullanabilirsiniz. (Günde yaklaşık 1 – 2 gr.)

    Ayrıca doğal ürünler satan mağazalardan alabileceğiniz ginseng haplarını bir uzmana danışmak suretiyle kullanabilirsiniz.

  3. #103

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Mide bulantısı için papatya çayı

    Mide bulantısı için papatya çayı


    Papatya sindirim sistemi üstünde bir çok olumlu etkiye sahip bir bitkidir ve mide spazm ve kramplarını da önleyici özelliğe sahiptir.

    Bu özelliği ile de mide bulantısının yanında, şişkinlik, hafif gastrit semptomları ve gaz şikâyetlerini gidermek için de etkili olabilmektedir.

    Uzmanlar, papatyanın araba ve gemi yolculuklarında ortaya çıkan bulantıları önlemek için de etkili olabileceğini belirtiyorlar.

    Dilerseniz marketlerde hazır satılan papatya çaylarını ya da aktarlardan kuru papatya alarak kendi çayınızı kendiniz de demleyebilirsiniz.

    Ayrıca büyük bir kapta demlediğiniz papatya suyuna batırdığınız minik bir havlu ile karnınıza 20 dakika süre ile kompres yapmak da bulantınızı hafifletecektir.

  4. #104

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart hazımsızlık için melisa çayı

    hazımsızlık için melisa çayı


    Şifalı bitki uzmanları, melisanın hazımsızlığı gidermek için birebir olduğunu söylüyorlar.

    Ayrıca antideprasan özelliği yaşıyan bu bitki, kendinizi kısa bir süre içinde iyi ve daha mutlu hissetmenizi sağlayabilmektedir.

    Aynı zamanda, anksiyete ve uyku problemlerini gidermekte de etkili olan melisanın hafızayı güçlendirici özelliği olduğu da biliniyor.

    Hazımsızlık çekiyor ve melisanın olumlu etkilerinden yararlanmak istiyorsanız, 3–4 çay kaşığı kuru melisa yaprağı ile demliyeceğiniz çaydan günde 2 fincan için

  5. #105

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart halsizliğe karşı şifalı bitkiler

    * Pelinotu, kara hindiba, kantaron, şahtere, elma, köpekayası, adaçayı, ıhlamur, kekik, havlıcan, zencefil, Antepfıstığı, turp tohumu, badem halsizliğe iyi gelen şifalı bitkilerdir.

    * Kekik, çam iğneleri, yosun, ceviz yaprağı ile yapılan banyolar kişiye zindelik verir.

    * 1 bardak kaynar suyun içine 1'er çay kaşığı toz zencefil + toz havlıcan + süzme bal konduktan sonra 10 dakika demlenmesi için beklenir.Sonra içilir. Üstüne 1 çorba kaşığı Antep fıstığı yenilir. Günde 2 kere uygulanır.

    * 4 erik+2 şeftali+3 badem çekirdekleri çıkarıldıktan sonra blenderdan geçirilir. Ağır ağır içilir.

    * 100'er gram kuşburnu + ahududu + böğürtlen yaprağı + mersin yaprağı karıştırıldıktan sonra 1 çorba kaşığı alınarak 1 bardak suya konulup 10 dakika kaynatılır, 2 saat demlenmesi için beklenir. Süzüldükten sonra 100 gram süzme bal ilave edilerek Her gün 1 çay bardağı içilir.

    * Et kaynatıldıktan sonra suyu süzülür, içine bal ve biraz sirke ilave edilerek şerbet yapılır, aç karnına birer bardak içilir.

    * 5'er gr havlıcan ve zencefil kaynatılarak çay gibi içilir. Üstüne antep fıstığı yenir. Bu çay romatizma için de faydalıdır.

    * Pelin otu kaynatıldıktan sonra esmer şeker ya da bal ilave edilip birer bardak içilir.

  6. #106

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Adaçayının faydaları saymakla bitmiyor

    Adaçayının faydaları saymakla bitmiyor

    Bir çok hastalığın önlenmesinde ve tedavi sürecinde iyi gelen adaçayı, doktor tavsiyesi ve önerilerine göre kullanıldığı zaman iyi sonuçlar elde edilmektedir.

    Adaçayı (Salvia officinalis), dişotu ve meryemiye isimleri ile de tanınmaktadır. 30-70 cm boyunda olan bitkinin menekşe renkli çiçekleri halka dizilişli, karşılıklı olan beyaz keçeli yaprakları gümüş gibi parıldar ve acımtırak, ıtırlı bir koku yayar.

    Adaçayı, çok eski çağlardan beri şifalı bir bitki olarak kullanılıyor. 13. asırda "Eğer dikmişsen adaçayını bahçeye, ne gerek var ölmeye" denilerek şifaları açıklanmaya çalışılan adaçayı, sık sık içildiğinde tüm bedeni güçlendirir, kalp krizi tehlikesini azaltır ve kötürümlükler için de çok faydalı olduğu bilinir.

    Gece terlemeleri ve aşırı terlemeler için, lavanta çiçeğinden başka yardımcı olabilen tek bitki olarak gösterilmektedir.

    Hastalık sonrası güçsüzlük hallerinde başarı ilr kullanılabilmektedir.

    Kramplar, omurilik rahatsızlıkları, beze hastalıkları ve organ titreklikleri için kullanılabilir.

    Adaçayı karaciğer için çok olumlu etkiler oluşturur, oluşan tüm rahatsızlıkları giderir, gazları yok eder.

    Adaçayının kan temizleyici etkisi vardır , solunum organlarını ve mideyi balgamsı salgılardan temizler, iştah açar.

    Adaçayı, mideyi ve bağırsakları rahatlatarak gazların dışkılanmasını sağlar.

    Kramp çözücü etkisi ile, ishalde çok rahatlatıcı etki gösterir

    Böcek sokmalarında, sokulan bölgeye adaçayı yaprağının tozu uygulanabilir.

    Adaçayı dıştan uygulandığı zaman (çalkalama ve gargara), bademcik iltihabı, boğaz hastalıkları, diş iltihaplanmaları, yutak ve ağız boşluğu iltihaplanmalarında ya da ülserlerinde özellikle öneriliyor.

    Adaçayı, sallanan dişler için, dişeti çekilmelerinde ve kanamalarında da kullanılabilmektedir

    Bitki çayına batırılan pamuk ile hasta bölgelere uygulanır.

    Sinirli ve yorgun olan kişilere arada sırada adaçayı oturma banyoları tavsiye edilmektedir.

    Zayıf ve güçsüz çocuklara balla tatlandırılarak içirilebilir.

    Adaçayının aşırı kullanımı ile kan basıncı (tansiyon) yükselebilir.

  7. #107

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Zayıflamak için elma çayı

    Endrokronoloji uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, hastalarını diyet stresine sokmadan zayıflatan bir isim. Prof. Dr. Ziya Mocan'a göre zayıflamanın yolu, az miktarda ve sık yemek yemekten ve ayrıca elma çayından geçiyor.

    Prof.Dr. Ziya Mocan’ın Elma Çayı Tarifi:

    Bir-iki elmayı keserek haşlayın, içine bir limon veya portakal atın. Karanfil ve tarçın ilave edin. Bu çaydan genç-ihtiyar herkes, günde 3–4 bardak tüketebilir. İlaç gibidir.

    Sizin için, iki ayrı çay tarifi daha

    1.Tarif :

    Hazırlanışı: Yeşil elmayı kabuklarını soymadan 4 e bölün. Bunları cezveye koyup üstüne su doldurduktan sonra içine kabuk tarçın ilave ederek kaynatın . Sonra da süzgeçle süzerek taze taze için...

    2. Tarif :

    Gerekli Malzemeler:

    - 1 adet büyük elma ( kabukları ile 4 parçaya bölünmüş)

    - 1 adet limon (kabukları ile 4 parçaya bölünmüş)

    - 1 çubuk tarçın- 4 -5 adet çekirdek karabiber

    - 3-4 adet karanfil- bir tutam ıhlamur

    - 2 yemek kaşığı esmer şeker (ya da 1 tatlı kaşığı bal. çay ılıdıktan sonra katılacak)

    - yaklaşık 2 lt. su

    Hazırlanışı: Elma ve limon ezilinceye kadar pişirin. İyice ezerek, süzgeçten geçirdikten sonra,sıcak veya soğuk olarak içebilirsiniz.

    Elma çayı ve elma suyunun faydaları: Elma suyu metabolizmayı hızlandırır ve idrar miktarını artırır. Kilo problemi olan kişilerin vücutlarından ödem atmasını sağlar.

  8. #108

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart enginarlı detoks çayı

    Enginarın dış çanak yapraklarından 4–5 adet, sapının yapraklarından 2 adet yarım litre su içinde 3–5 dakika kaynatın. 5–10 dakika demleyin.

    Yaprakları suyun içine sıkarak süzerüp çıkarın ve ılınmasını bekleyin.

    Bu suyun içerisine başka bir kapta kaynattığınız 1–2 tatlı kaşığı hindiba otunu ilave ederek sabah akşam 1 çay kaşığı bal, 1/4 çay kaşığı zerdeçal ve 5–6 damla limon ile için. Mutlaka ılık için gaz yapabilir.

  9. #109

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Kemoterapi ve radyoterapi görenler için bitkisel destek

    Kemoterapi ve radyoterapi gören hastalar için bitkisel destek:

    1 bardak kaynar suyun içine
    1 kahve kaşığı kuru zencefil,
    1 kahve kaşığı papatya
    1 dilim limon koyarak demlendirin.(kaynatmayın)

    Bu çaydan günde 3 kupa içilebilir. Bu çay, ağız yaralarına mani olur, radyoterapinin meydana getirdiği bazı yanmaları önler, kemoterapinin meydana getirdiği bulantıları azaltır

  10. #110

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Kansere karşı korunmak için sağlıklı beslenme önerileri

    Özellikle ailesinde kanser hastalığı bulunanların düzenli bir hayat tarzı ve beslenme biçimiyle, bu hastalığı önleyebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Erkan Topuz, şu tavsiyelerde bulunuyor:

    - Havuç suyu, nar suyu, domates, ev yoğurdu, peynir, kayısı, kara üzüm, brokoli, kırmızı ve beyaz lahana, karnabahar, maitake mantarı, kıvırcık salata, semizotu, şalgam suyu, acı biber, keten tohumu, çörekotu, muz, ananas, soğan ve özellikle de sarımsak kanserden koruyor.

    - Ailesinde özellikle meme ve kalın bağırsak kanseri olan kişiler 20 yaşından önce kanserden koruyucu sebze ve meyveleri, vitamin ve mineralleri tüketirse, yüzde 33 ile yüzde 53 arasında bu hastalıktan korunabiliyor. Bunlara özellikle maitake mantarını almalarını profilaktik olarak öneriyoruz.

    - Mide kanserinden diyetle korunma oranı yüzde 60''''a çıkıyor. Bu yüzden her gün brokoli, karnabahar kıvırcık salata,shiitake mantarı,dandelion, beyaz lahana, kabak ve domates tüketin.

    Domatesin içinde bulunan likopen ve selenyumun, prostat kanserinde, meme kanserinde, kolon kanserinde ve mide kanserindeki koruyucu etkisi ispatlandı. Biz hastalarımıza günde 4-5 tane domates yemelerini tavsiye ediyoruz. Likopen dışardan hap olarak da alınabiliyor.

    - Kansere sebep olan en önemli faktörlerden biri şişmanlık. Özellikle kalın bağırsak ve meme kanserlerinde büyük risk yaratıyor. Bu yüzden kırmızı etin kesilmesi, beyaz, zeytinyağı ve soya gibi yağlarla beslenilmesi şart.

    Mineraller sağlık kaynağı

    - Omega 3 : Özellikle Kuzey Denizi balıklarında bol olarak bulunan Omega 3 de kanserden koruyucu özelliği saptanmış maddelerden biri. Başta meme kanseri, prostat kanseri ve kalın bağırsak kanseri olmak üzere koruyucu bir etki sağlıyor. Kanserden korunmak için her gün düzenli olarak Omega 3 tüketilmesi öneriliyor. Yeterli Omega 3 tüketilebilmesi için haftada 3 defa balık yenilmesinin yeterli olduğu belirtiliyor.

    - Selenyum : Selenyum prostat kanseri başta olmak üzere birçok kanserden korunmada etkili rol oynuyor. Yapılan çalışmalarda yüzde 40 oranında prostat kanserini azalttığı gösterilmiştir" Bunun dışında selenyum vücuttaki özellikle rahim kanserinde, mide kanserinde, ağız, baş boyun kanserlerinde koruyucu olduğu tespit edilmiştir.

    - C vitamini: Meyve ve sebzelerde en çok bulunan vitaminlerden biri olan C vitamini hem kanserden korunmada hem de yüksek dozlar tercih edilerek kanser tedavisinde başarıyla kullanılıyor. C vitamini senelerdir kanseri tedavi etmek amacıyla veya kanserden korunma amacıyla kullanılmıştır.

    Normal olarak insanların günlük ihtiyacı günde 2 gram civarındadır. Ama yüksek dozda eğer kanseri tedavi edelim diyorsanız 10 grama kadar çıkması tavsiye edilebilir. Çünkü insan vücudu C vitaminini yapmadığı ve bundan dolayı da dışarıdan alınan C vitaminin kanseri önlediği ve bağışıklık sistemi uyardığı gösterilmiştir.

    Havuç DNA hasarını önlüyor

    Havuç içerdiği "betakaroten" le, DNA hasarını önleyici bir etkiye sahip. Betakarotenler kansere karşı vücudun direncini artırırlar. Siyah üzümün çekirdeğinde ve kabuğunda "Vesibretrol" adı verilen bir madde var. Bu madde vücudu kansere karşı doğrudan koruyor.

    Yapılan araştırmalar, kekik, çörekotu, keten tohumunun da kanserden korunmada etkili olduğunu gösteriyor. Kanser tedavisi sırasında zencefil bulantı problemine karşı kullanılıyor. Papatyanın ise kanser hastalarının ağzında oluşan aftı önleyici bir etkisi var.

    Deve dikeni çiçeği karaciğer kanserlerini tedavi edebiliyor, tümörleri küçültebiliyor. Isırgan yıllardır kanser tedavisinde kullanılıyor. Fakat sadece kökü yararlı.Nettle olarak geçiyor kokunun adı. Bitkisel ilâçların ilâç tedavisi sırasında kullanılmaması gerekiyor.

Sayfa 11/13 İlkİlk ... 2345678910111213 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 11 Kullanıcı var. (0 Uye ve 11 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •