Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 5/13 İlkİlk 12345678910111213 SonSon
127 sonuçtan 41 ile 50 arası

Konu: Prof. Dr. Ahmet Maranki 'den sağlık ve güzellik önerileri

  1. #41

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Mavi yemiş her derde devaKaradeniz Bölgesi'nde üretimine başlanan Amerikalılar'ın "mavi altın" diye adlandırdığı "mavi yemiş"in kansere karşı vücudu koruyan enzimleri aktif hale getirdiği, kalp krizi riskini ile HIV virüsünü azalttığı ve şeker hastalıklarından kaynaklanan görme bozukluğunu engellediği belirtildi.
    Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illeri


    nde üretimine başlanan mavi yemişin sağlık açısından çok önemli yararları bulunduğunu söyledi. Çelik, 3 ayrı türü bulunan mavi yemişin yöre halkı tarafından reçel ve pekmez yapılarak tüketildiğini kaydetti. Sağlık sektöründe ve kozmetik alanında mavi yemişin meyvesi, çiçekleri, yaprak ve köklerinden yararlanıldığını vurgulayan Çelik, "145 gram mavi yemişin 21 gram karbonhidrat, 1 gram protein, 0.5 gram yağ, 19 miligram C ve 145 IU A vitamini ile 85 kalori içerdiği belirlenmiştir. Sodyum içermeyen, mineral ve vitaminlerce zengin olduğu belirlenen mavi yemiş insan sağlığı açısından çok yararlıdır" dedi.
    Mavi yemişin faydalarından bahseden Çelik, "Mavi yemiş yaprak ile kuru meyvelerinden yapılan çay ishal giderici özellik taşımaktadır. Kadınlarda özel günlerin etkisini azaltmakta ve düzene sokmaktadır. İdrar yolu enfeksiyonlarında antibiyotik etkisi gösterir, kansere karşı vücudu koruyan enzimleri aktif hale getirir. Yağlı bileşiklerin vücuttan atılmasını sağlar. Taze olarak tüketilmesi halinde kanı temizler. Kan şekerini düşürüp bağırsak metabolizmasını düzenler. Kolesterolü düşürür, kalp krizi riski ve HIV virüsünün tekrarlanmasını azalttır. Sakinleştirici özelliği bulunur" diye konuştu.
    Kaynak: IHA

  2. #42

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Zeytin yaprağındaki mucizeZeytin yaprağından, kanser tedavisi ve kozmetikte kullanılan 'oleuropein’ adlı maddenin üretimine başlandı.
    Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde bir şirket zeytin yaprağından, kanser tedavisi ve kozmetikte kullanılan 'oleuropein’ adlı maddenin üretimine başladı. Doğal maddeyi, özel ayrıştırma yöntemiyle toz ve sıvı halde üretmeye başlayan şirket, ihracat hazırlıklarını sürdürürken, 10 ül***le temaslarda bulunduğu bildirildi.
    Edremit'teki Kale Natur


    el Bitkisel Ürün Gıda Kozmetik ve Tarım Ürünleri Dış Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi birçok hastalığın tedavisinde kullanılan 'oleuropein’i tanıttı, şirketin yeni projelerini açıkladı. Üretim Müdürü Yüksek Biyolog Gülden Esen, zeytin yaprağının özü olan 'oleuropein’i üretmeye başladıklarını, 10'a yakın ülkedeki firmalarla ihracat görüşmesini sürdürdüklerini belirtti, bu projede amaçlarının Türk ilaç sanayinin köklü temellerini atmak olduğunu söyledi.
    Ağacı 2 bin yıl yaşıyor
    Zeytin ağacı binlerce yıldır pekçok kültür tarafından sihirli ve kutsal kabul ediliyor. Bunun en önemli nedeni 2 bin yıl gibi oldukça uzun bir yaşam süresinin olması. Üstelik zeytin ağacının uzun ömürlü olması için ekstra bir bakım gerekmiyor. O yüzden bu ağacın nasıl bu kadar uzun yaşayabildiği yüzyıllardır merak ve araştırma konusu. Son yıllarda hız kazanan araştırmalara göre 101 madde ihtiva eden zeytin yaprağının içindeki en etken madde başlıca 'polifenolik antioksidan’lardan biri olan Oleuropein. Ve bu madde ağacı dış etkenlere karşı koruyor, hücre yenilemesi yapıyor, ortama uyum sağlamasına neden olarak salgılardan koruyor. Zeytin yaprağı ile ilgili çalışmalar hala devam etmekle birlikte Oleuropein maddesi bu özelliği ile insanlar için de oldukça faydalı ve sağlık, kozmetik başta olmak üzere birçok sektörde ara katkı maddesi olarak kullanılıyor.
    Kaynak: Hürriyet

  3. #43

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Antepfıstığı da antioksidanÇerezlerin gözdesi antepfıstığı; göz sağlığından hücre yenilenmesine ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinden kansere kadar birçok önemli görevler üstleniyor.
    Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu; üzüm ve şarapta bulunan 'resveratrol' isimli antioksidanın antepfıstığında da olduğunu belirterek, "Bu madde, insan sağlığı açısından son derece önemli bir antioksidan maddedir. Resveratrol, kötü kolesterole etki yaparak kronik kalp rahats


    ızlıklarını azaltır. Kanser riskine karşı da bir kalkandır" diyor.
    Tokuşoğlu, 'Yeşil Altın Antepfıstığı' isimli kitabında, antepfıstığının yararlarını şöyle anlatıyor: "Günde bir avuç yenecek antepfıstığı ile bir insanın günlük E, A ve B1 vitamininin önemli bölümü karşılanabilir. Vitamin ve mineraller açısından zengin olan antepfıstığı; bazı kanser türlerine karşı azaltıcı etkiye sahip olan E vitamini yönünden ceviz ve pikan fındığından daha zengindir. Ayrıca bu çerezde A ve B1 vitamini de bolca mevcut."
    Kaynak: Sabah

  4. #44

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Her derde deva elmaHer türlü hastalığa iyi gelen elmanın, ihtiva ettiği organik asitler, soda ve fosfor ile beyin, karaciğer ve mideye son derece faydalı olduğu bildirildi. Elma antioksidan içermesi bakımından kalp sağlığı açısından da yararlı olmasının yanı sıra, cilt yaşlanmasını da geciktiriyor. İçeriğinde yüzde 85 su, yüzde 12 şeker, organik asitler, soda, fosfor, vitamin A, B1, B2, B5, C, E ve PP bulunan elmanın kas ve sinir sistemi için gerekli olduğu bildirildi. Bedeni ve zihni yorgu


    nluklarda yatıştırıcı etkiye sahip olan elma yatmadan önce yenildiği takdirde rahat bir uyku sağlıyor. Böbrekleri çalıştıran elma idrar söktürücü özelliği ile vücuttaki ürik asidin dışarı atılmasını hızlandırıyor. Taze elma suyuyla silinen cilt, canlılık ve tazelik kazanıyor. Böbrek, mesane hastalıklarıyla hemoroide karşı son derece faydalı olan elmanın, yemekten önce tüketilmesi, sindirim yetersizliğine iyi geldiği ifade ediliyor. Sindirim sistemini uyaran ve mide mukozasını güçlendiren elma suyu, aynı zamanda ateş düşürücü olarak kullanılıyor. Günlük 3 adet elma yenmesi 2 ayda yüzde 10 oranında kolesterol düşmesine yardımcı oluyor. Günde 3 adet elma yemenin kötü kolesterol oranını düşürürken, iyi kolesterol oranını da 4 kat arttırdığı belirtiliyor.
    Kaynak: IHA

  5. #45

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Çikolata değil,dondurmaSağlık açısından çok faydalı olan dondurma çocukların büyüme ve gelişmesinde de son derece etkili bir besin.
    Elmacıoğlu, dondurmanın sağlık açısından büyük faydası olduğunu belirterek, özellikle aile bireylerinin çocuklarına şeker ve çikolata yerine dondurma almasının daha yararlı olacağını söyledi.
    Dondurmanın bol miktarda kalsiyum ve protein içerdiğini belirten Elmacıoğlu, şunları kaydetti:
    "Dondurma, çocukların büyüme ve gelişmesinde oldukça ya


    rarlı bir besindir. Protein açısından dünyanın en kaliteli sütlü tatlısıdır. Çocukların sağlıklı beslenmesinde dondurmayı öneriyoruz. Sütlü tatlı sınıfında değerlendirilen dondurma, bol miktarda kalsiyum ve protein içermektedir. Bu nedenle çocukların büyüme ve gelişmesinde çok fayda sağlamaktadır. Çocukların şeker ve çikolata yerine dondurma tüketmesi çok daha doğru bir seçimdir."
    Elmacıoğlu, çocukların yanı sıra yaşlıların da kemiklerini güçlendirmek için kalsiyum ve protein içeriği bakımından dondurma tüketmesinin faydalı olacağını sözlerine ekledi.

  6. #46

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Sıcak havalarda nasıl beslenmeli?Yaz sıcaklarının olumsuz etkilerinden korunabilmek için, karpuz,kiraz, üzüm ve şeftali gibi yaz meyvelerinden bol bol tüketilmesi gerekiyor.
    Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Beslenme ve Diyet Bölümü Diyet Uzmanı Melek Türkmen, yaz sıcaklarına karşı vatandaşların dikkatli olması, beslenme alışkanlıklarında ufak bazı değişiklikleri gitmesi gerektiğini belirtti.
    Yazın sıcakların da etkisiyle vücutta fazla su kaybı meydana gelmesi sonucu bayılma hissi,


    bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemlerinin baş gösterebileceğini ifade eden Türkmen, artan sıvı kaybını önlemenin en kolay yolunun su içmek olduğunu, bu nedenle günde en az 2-2,5 litre su tüketilmesine özen gösterilmesi gerektiğini bildirdi.
    Türkmen, yaz sıcaklarından korunabilmek için enerji ve vitamin deposu olan karpuz, üzüm, çilek, kiraz ve şeftali gibi yaz meyvelerinin bol bol tüketilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
    "Yüzde 90’ı su olan karpuz, tüketildiğinde tokluk hissi verir. İyi bir lif kaynağı olduğu için de bağırsak hareketlerini düzenler. Ayrıca karpuz protein, yağ, karbonhidrat ve fosforun yanı sıra A ve C vitamini de içeriyor. Karpuz gibi diğer yaz meyveleri de vitamin ve mineraller açısından çok zengin bir içeriğe sahip. Bu nedenle tüketilmesini önerdiğimiz yaz meyveleri, sıcaklığın neden olduğu sıvı kaybını önlemesinin yanı sıra vücuda vitamin ve mineral desteği de sağlar." Yaz aylarında tüketilen yağlı ve hamurlu yiyeceklerin ise aşırı sıcaklarda vücutta yorgunluğa, baş ağrısı ve tansiyona neden olduğunu anlatan Türkmen, bu nedenle özellikle sıcakların fazla olduğu yaz aylarında hamurlu, yağlı yiyeceklerden şiddetle kaçınılması gerektiğini bildirdi.
    Türkmen, yaz aylarında içinde salatalık, domates, marul gibi sebzelerin bulunduğu salata türü hafif yemeklerin, tatlı türü olarak da kalsiyum açısından zengin olan taze sıkılmış meyve suyu, süt ve dondurma gibi gıdaları önerdiklerini dile getirerek "Bu gıdalarda, bulunan kalsiyum da kalbin düzenli olarak atmasını sağladığı gibi, sinir sistemine de yardımcı olur. Uykusuzluğa da iyi gelir. Vücudun su ihtiyacını da karşılar" diye konuştu.
    Türkmen, her şeyin aşırısının zararlı olabileceği gibi bu önerilen yiyeceklerde de aşırıya gidilmemesi gerektiğini, özellikle kilo sorunu olanların süt, ayran, dondurma gibi yiyecekleri fazla tüketmekten kaçınması gerektiğini sözlerine ekledi.

  7. #47

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Çekirdeği bile faydalıKarpuzun, düşük kalori değerinin yanı sıra çeşitli kanser türlerine karşı da etkili olduğu kanıtlandı.
    Beslenme ve diyet uzmanlarının yaz diyetlerinde sık yer verdiği karpuz, düşük kalori değerinin yanı sıra çeşitli kanser türlerine karşı etkili maddeler içermesiyle de doktorlarca tavsiye ediliyor.
    İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi beslenme ve Diyet Uzmanı Erkan Erdal, bol miktarda C vitamini barındıran karpuzun aynı zamanda antioksidan özelliği


    olduğunu ve çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan betakaroten içerdiğini kaydetti.
    Karpuzda bulunan yüksek miktarda potasyumun ise kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olduğunu ifade eden Erdal, aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olduğu için karpuzun bağırsak hareketlerini de düzenlediğine dikkati çekerek, bağırsak kanserini önlemede de karpuzun rol oynadığını söyledi.
    Çekirdekleri de yararlı
    Karpuz çekirdeklerinin de içinde bulunan “cucurbocitrin” adlı maddenin kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğunu ifade eden Erdal, çekirdeklerin içinde yer alan bu maddenin böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine de yardımcı olduğunu kaydetti.
    Erdal, karpuzu yaz aylarında hazırladıkları diyet programlarına mutlaka dahil ettiklerini belirterek, “Yağ ve kolesterol içermediğinden ve kalorisi düşük olduğundan, yaz aylarında yapılan diyetlerde karpuzun özel bir yeri var” diye konuştu.
    Kalorisinin düşük olmasına karşın, karpuzun “sınırsız” tüketilmesinin de söz konusu olmadığını belirten ve diyet yapanları tüketecekleri karpuzun miktarının ölçülü olması konusunda uyaran Erdal, orta büyüklükte bir karpuzun 8'de bir diliminde yaklaşık 45 kalori olduğunu ifade ederek, bu miktarın bir porsiyon için yeterli olduğunu kaydetti.
    Karpuz seçerken olgun, koyu renkli çekirdekli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Erdal, karpuzun çekirdeklerinin kurutulup ezilerek yenilebileceğini söyledi

  8. #48

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Prof. Dr. Ahmet Maranki 'den sağlık ve güzellik önerileri:

    Ahmet Maranki 'nin doğal ve bitkisel sağlık ve güzellik formüllerini bu başlık altında bulabilirsiniz.

    Yasal Uyarı

    Bu sitedeki bilgiler tavsiye niteliğinde olup tedavi amaçlı değildir. Uygulamaların sorumluluğu site sahibine ait değildir. Sağlık sorunlarınız için mutlaka bir hekime danışınız.Hekiminizin verdiği ilaçlar var ise mutlaka kullanınız.Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.
    Konu truva55 tarafından (07-03-2009 Saat 23:02 ) değiştirilmiştir.

  9. #49

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Prof. Dr. Ahmet MARANKİ hayatı eserleri

    Prof. Dr. Ahmet MARANKİ

    Ahmet Maranki 1956 yılında İnebolu'da doğdu. Liseyi İstanbul'da bitiren yazar ilk önce Tütün Eksperleri Yüksek Okulu’nu bitirip 1976 yılında stajını tamamlayarak devlet görevine başladı. Sırasıyla 1981 yılında İstanbul Üniversitesi T. Endüstri Mühendisliği’ni, 1986 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Siyaset Bölümünde ‘master’ını, 1990 yılında aynı bölümün Sosyal Siyaset Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri alanında doktorasını tamamladı. 1991 yılında ABD'de mesleki alanda mahalli idareler, sosyal güvenlik sistemleri ve tarım alanında doktora üstü bilimsel çalışma ve araştırmalarda bulundu.

    1993 yılında SSCB'nin yıkılmasıyla Azerbaycan devletinin talebi üzerine, T.C. adına görev yaptığı ilgili birimin baş uzmanı olarak araştırmalar yapmak ve üniversitelerde ders vermek üzere görevlendirildi. T.C. adına Azerbaycan Birleşmiş Milletler Teşkilatı (BMT) U.N.D.P, UNV birimlerinin kalkınma programları çerçevesinde devlet ve özel üniversitelerinin planlı ekonomiden pazar ekonomisine geçişleriyle ilgili "Principles Marketing", International Economic Organization", "International Marketing", "Islam Economy Relation" ders programlarının hazırlanıp uygulanmasında "University Lecturer" unvanıyla "Specialist" olarak diplomatik statüde görev yapan yazar, Azerbaycan Millî Meclisi’nde danışmanlık yapmış olup, bu çalışmalarını "Türkiye Azerbaycan Haricî İktisâdî Alakaları" , "Agent Mukaveleleri" adlı kitaplarıyla yayınlamıştır.

    Ahmet Maranki yaptığı bu ve burada kaydedilmeyen çalışmalarıyla 1998 yılında Azerbaycan’da "Yılın En Başarılı Yabancı Bilim Adamı" seçilmiştir.

    BMT'nin Unesco ve Avrupa Birliği nezdinde kurularak faaliyet gösteren IPA-International Personel Academy'de görev yapan yazar; yaptığı bu ilmî çalışmalar, hazırlanan ders programları ve bunların uygulanması, yayınlanan kitaplar ile ilmi şura kararıyla "Univesity Lecturer" göreviyle "Economy" alanında profesör unvanı alarak ‘Ateste’ edilen tek T.C. vatandaşıdır.

    Kafkasya ve Azerbaycan’da kaldığı bu sürede yazar, SSCB'nin çağdaş dünyaca bilinmeyen yönleriyle ilgili stratejik ve kozmik araştırma merkezlerinde eğitimde bulunarak ekstrasens ve bioenerjist unvanını almıştır.

    Yazar eserlerinde de görüleceği gibi T.C.’deki devlet görevi sırasında meslekî çalışmaları yanında, 1987'de Ortadoğu'daki İran-Irak Savaşı sırasında Musul-Kerkük bölgesinde Türkmenlerle ve Suudi Arabistan’da İslam konferansıyla ilgili, 1990 yılında Balkanlarda ve Bulgaristan'daki Türklere uygulanan asimilasyon ve tehcirle ilgili, 1991 yılında ABD'de Müslüman-Kızılderililerle ilgili, 1993'ten günümüze kadar da Kafkaslardaki Türkler ve bilhassa Azerbaycan’la ilgili çeşitli kuruluşlarla işbirliği içinde görev yapmıştır. Bu çalışmalarını ulusal ve uluslararası yazılı ve görsel medyada 55 adet tebliğ, 10 adet ders ve sosyal muhtevalı kitap ve "strateji" adıyla yayınlanan makaleleriyle kamuyla paylaşmıştır.

    Pek çok bilimsel araştırmanın öncülüğünü yapan ve Rusya-Avusturya-Azerbaycan -Türkiye'nin bilim adamlarından oluşarak 1990 yılında kurulan "Bilim ve Buluş Adamları Derneği'nin genel sekreterliğini de yürüten yazar, halen Türkiye’nin AB'ye girme sürecinde AB stratejilerinin hazırlanmasıyla ilgili olarak Hollanda Amsterdam'da "Türkiye Hollanda Vakfı"nı ve bu kitabın konuların bilimsel olarak araştırmalarının yapıldığı "The Institute for Cross Cultural Health" adlı enstitünün başkanlığını yürütmektedir.

    BMT Asya-Pasifik ve Avrupa Başkanı Setsuka Yamazaki tarafından başka projelerde uzman olarak çalışmak üzere davet edilen yazar, Türkiye'de kalarak bu necip millete hizmeti ön planda tutmuştur.

    1969 yılından beri sporla yakından ilgilenen yazar, kara kemer, judo, tekvando, şhiatsu hocası olarak halen Güreş İhtisas Kulübü’nde Türk sporuna hizmet vermektedir.

    Dünyada ve Türkiye'de sosyal ve stratejik pek çok vakıf, dernek, düşünce kulüpleri vs. gibi NGO'larda (Sivil Toplum Kuruluşu) faaliyet gösteren yazar evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce, Arapça, Rusça, Azerice, Osmanlıca bilmektedir.

    Prof. Dr. Ahmet Maranki’nin 5 ayrı sahada 54 adet yayınlanmış eseri bulunmakta olup, yazarımızın son eseri “Kozmik Bilim ve Bilinçle Yaşam Enerjisi” kitabı bugüne kadar 2 yılda 73 baskı yapmıştır.

  10. #50

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart kısaca ürünler

    Kapari
    Kronik kabızlık semptomlarının giderilmesinde, tıbbi tedaviye destek amaçlı. Kansızlık ve Demir Eksikliği anemisi semptomlarının giderilmesinde, tıbbi



    Isırgan Otu
    Isırgan otu Vücuttaki fazla ödem ve iltihabın giderilmesine yardımcı olur.
    Enginar
    İçeriğindeki luteolin maddesi sayesinde kötü Kolesterol LDL'yi düşürülmesine yardımcı olarak İyi kolesterol HDL'yi yükselterek kalbin korunmasına yar



    Zencefil
    KULLANIM ALANLARI Gribal enfeksiyonların semptomlarının giderilmesine yardımcı olur. Akut ve Kronik Konstipasyon tedavisinde yardımcıdır. Diüretik
    Spırıluna
    Kilo kontrolünde kullanılır. Kolesterolü dengeler, tansiyonu düzenler Geni değiştirilemeyen tek yosun Kırmızı ve beyaz kan hücrelerini yenileyic



    Soya
    Romatoid Artrit,Ankilozan Spondilit,Bel-boyun fıtığı, ve romatizmal rahatsızlıkların tıbbi tedavisine destek mahiyetinde semptomlarının giderilmesi am
    Pirenli Bitkisel Karışım
    Formunuza Ulaşmak İçin : Sabah-Öğle-Akşam yemeklerden 30 dakika önce 2 şer tablet olmak üzere günde 6 tablet alınması tavsiye edilir. Formunuzu Koru



    Bios Life
    Bios Life Complete Sağlıklı kalmak için düzenli hareketlilik, sağlık ve doğal beslenme ve bütün önemli besin maddelerin günlük takviyesi vazgeçilmez.
    Alfa Alfa
    Vücut direncini artırmaya yardımcı olur, Hastalıklara karşı bedeni koruyucu etki sağlar, Vücudun kendi kendini onarmasına destek olur, Bağışıklık s



    Yeşil Çay Tableti
    Zayıflama rejimlerinde destekleyici rol üstlenir, Kolesterolün lenfatik emilmesini önleyerek tansiyonu ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olur, Anti
    Bamya Çiçeği
    Kanın temizlenmesine yardımcı olur. Çok yoğun C vitamini içerir. Kışın soğuk günlerde gribal enfeksiyonların semptomlarının giderilmesine yardımc



    SARI KANTARON
    Korku, endişe, kaygı, umutsuzluk, umursamazlık ve çaresizlik duygularının giderilmesinde yardımcıdır.Kronik yorgunluk sendromunda ve menopoz döneminde

Sayfa 5/13 İlkİlk 12345678910111213 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •