Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
127 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Prof. Dr. Ahmet Maranki 'den sağlık ve güzellik önerileri

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Cinsel gücü artıran yiyecekler

    Cinsel gücü artıran yiyecekler


    Çin'de yapılan bir araştırma sonuçlarına göre, ****** etkisi yapan ve uzmanların cinsel güç ve cinsel isteği artırmak için tavsiye ettiği yiyecekler kadınlara ve erkeklere göre şöyle sıralanmakta:

    Erkekler için: maydanoz bol c vitamini içerdiği için kadınlar ve erkekler için gençlik ve sağlık kaynağıdır

    nane, tarçın, kekik, vanilya, sivri biber, hardal, kereviz, ayçiçeği, greyfurt, susam, yumurta, kuşkonmaz, enginar, bezelye, badem, ceviz,

    hindi çinko içerir üstelik daha ucuz ve protein açısından da zengindir, roka bol miktarda demir ve C vitamini içerir,

    Şalgam, antep fıstığı ve fındık içerdikleri doymamış yağ asitleri ve E vitamininden dolayı afrodizyak olarak kullanılırlar,

    salatalık, kuşkonmaz, soğan, domates, fesleğen, karpuz, Hindistan cevizi, bal, pekmez, kivi, mango.

    Kadınlar için önerilen cinsel güç artırıcı yiyecekler:

    Çikolata içeriğindeki yüksek şeker ve kalori nedeniyle cinsel uyarıcı ve ***if verici. Çikolata beyindeki serotonin seviyesini de artırıyor ve mutluluk hissi veriyor.

    Ve kadınlar erkeklere nispeten çikolatanın bu özelliklerine karşı daha duyarlı.

    Ahududu, yoğurt, kırmızıbiber, köri ve diğer baharatlar ile baharatlı yiyeceklerin de kadınlar üstünde cinsel açıdan yararlı olduğu söylenmekte.

    Rezene: Bilinen en eski afrodizyaklardan olan rezeneden hergün bir parça tüketilmesi cinsel gücü artırır. Rezenenin tohumundan çay da yapılır.

    Bitki Çayları: Vücuttaki sıvıların akışını hızlandıran bitki çayları içilince, kan dolaşımı hızlanır tutkularda ve heyecanlarda artış olur. Enerji seviyesini de yükselten bitki çayları **** yaşamını canlandırır.

    Ginseng: Binlerce yıldan beri Çin'de ilaç yapımında kullanılan ginseng; hormonal sistemi uyarır, erken yaşlanma sürecini yavaşlatır ve göz ardı edilemeyecek güçler verir.

    Limon: Yemeklerde kullanılan limon tuzu ve limon suyu, **** gücünün artmasında olumlu etki yapmaktadır

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Hangi mevsimde hangi sebze-meyve-balık yenir ?

    OCAK


    Balık: Kefal, tekir,kırlangıç, istrongilos, levrek,


    Sebze: Kereviz, lahana, brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp


    Meyve: Elma, nar, portakal, armut, ayva, greyfurt


    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Sebze ve etsuyu ile hazırlanan çorbaları sofranızdan eksik etmeyin. Hareketsiz geçirilen soğuk kış günlerinde çorbalar bağırsak sisteminizi düzenler.Soğuk havalarda vücuda direnç veren balık ve baklagiller de en çok tüketilmesi gereken besinlerdendir.


    ŞUBAT


    Balık: Uskumru, istavrit, lüfer, palamut, tekir, kefal, kalkan, gümüş balığı,


    Sebze: Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, pazı, ıspanak, pırasa, pancar, defne yaprağı, havuç, turp.


    Meyve: Elma, portakal, muz, armut, greyfurt, ayva.


    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Kansere karşı etkili lahanagilleri (lahana, brüksel lahanası, karnabahar ve brokoli) sık sık tüketin. Bol beta-karoten içeren havuç ile salata, zeytinyağlı yemek ya da havuç suyu hazırlayın.


    MART


    Balık: Levrek, kalkan, kefal


    Sebze: Ispanak, havuç, pırasa,kırmızı turp, brokoli.


    Meyve: Elma, muz


    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Mart, yaza hazırlanılan aydır. Hafif beslenmeye ve diyet yapmaya başlamanın tam zamanıdır. Mart, aynı zamanda ilkbahara geçiş yapılan aydır. Bu sebeple hafif ve bir o kadar da direnç veren besinleri tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Balık, ızgara et, sebze ve meyveler bol tüketilmelidir.


    NİSAN


    Balık: Kalkan, kılıç, kırlangıç, tekir, barbunya
    Sebze: Taze soğan, taze sarımsak, kuşkonmaz,taze kekik, bakla, marul.


    Meyve: Can erik


    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Kuzu etinin en taze ve lezzetli zamanıdır. Bu aylarda et olarak kuzu eti tercih edilmelidir. Sütlü hafif tatlılar yiyin. Sabah kahvaltılarında ve geceleri yatmadan evvel bir bardak süt içmelisiniz. Hafif ama sağlıklı beslenip ve açık havada düzenli yürüyüşler yaparak fazla kilolarınızla vedalaşabilirsiniz.


    MAYIS


    Balık: Barbunya, levrek, kılıç, kırlangıç, dilbalığı,


    Sebze: Enginar, bakla, madımak, semizotu, papatya, ebegümeci, domates, salatalık.


    Meyve: Çilek, yeşil erik, malta eriği, dut.


    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Çilek kısa ömürlü bir meyvedir. İçeriğinde bulunan zengin vitaminler (özellikle C vitamini) ve mineraller sayesinde ani enerji vererek, geçiş mevsiminde ortaya çıkabilen yorgunluk belirtilerini gidermektedir.


    HAZİRAN


    Balık: Mercan, levrek, barbunya.


    Sebze: Enginar, taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, patlıcan, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi.


    Meyve: Kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayısı, şeftali, dut.


    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Kısa ömürlü dut ve kiraz bu ayda bol bol tüketilmelidir. Her ikisi de zengin vitamin ve mineral kaynağıdır.


    TEMMUZ


    Balık: Sardalye, barbunya, tekir, ıstakoz, böcek, pavurya.


    Sebze: Domates, salatalık, bezelye, dereotu, kum havucu, taze fasulye, kuzu ıspanak, kabak, patlıcan, semizotu, sivribiber, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya fasulyesi.


    Meyve: Kayısı, şeftali, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, vişne.


    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Semizotu, balıktan sonra en çok omega-3 içeren sebzedir. Vücut tarafından üretilmeyen bir yağ asidi olan Omega-3, kalp hastalıklarına, zihinsel karışıklığa ve bunamaya karşı ekilidir.


    AĞUSTOS


    Balık: Çingene palamudu, mercan, kılıç, sardalye.


    Sebze: Domates, salatalık, patlıcan, dolmalık biber, çarliston biber,sivribiber, taze fasulye, barbunya fasulyesi, kabak, mısır, kırmızı salçalık biber.


    Meyve: Kayısı, kavun, kırmızı erik, şeftali, vişne, böğürtlen, karpuz, incir, mürdüm eriği, üzüm.


    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Yaz meyve ve sebzelerinin en olgun zamanıdır. Bol meyve yemelisiniz. Bunun yanısıra balık, zeytinyağlı sebze, hafif soslu makarnaları günlük öğünlerinize paylaştırın.


    EYLÜL


    Balık: Palamut, lüfer, kılıç, sardalye, kolyoz, kırlangıç.


    Sebze: Mantar, patlıcan, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi,kabak, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber.


    Meyve: Mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm.


    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Eylül, kışa hazırlık ayıdır. Vücudu soğuk mevsime hazırlamak gerekir.Bol balık, sebze, meyve ve makarna gibi enerji verici karbonhidratlar ağırlıklı beslenin. Mürdüm erik ve fındığı her gün belli bir miktar tüketmeye özen gösterin.

    EKİM

    Balık: Palamut, lüfer, istavrit, barbunya, kılıç, mercan, sardalye.

    Sebze: Mantar, fındık, ceviz, ıspanak, yerelması, pırasa, lahana,kıvırcık salata, kırmızı turp, karnabahar, havuç.

    Meyve: Armut, ceviz, üzüm,elma, greyfurt, mandalina, muz.

    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Ekim ayında omega-3 içerikli cevizin tam zamanı. Cevizi bu aylarda bol bol tüketin. Ayrıca mantarlı nefis yemekler pişirebilirsiniz. Mantar, balık, et ve sebzelere çok yakışır. Mantarı ızgarada üzerine peynir serperek pişirip kahvaltıda da yiyebilirsiniz.


    KASIM


    Balık: Mezgit, ringa


    Sebze: Balkabağı, kabak, lahana, kereviz, pırasa, yerelması, havuç,ıspanak, karnabahar, pazı.


    Meyve: Ceviz, kestane, üzüm, elma,muz, mandalina, nar, armut, kivi,greyfurt, Trabzon hurması.


    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Kasım ayında balkabağından bol bol yararlanın. Çorbası, tatlısı ve pastası ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz. Balkabağını ayrıca etli sebze yemeklerine de ilave edebilirsiniz. İçerdiği bol beta-karoten sayesinde kansere karşı etkili bir sebze.


    ARALIK


    Balık: Levrek.


    Sebze: Balkabağı, lahana, yerelması, pırasa, brüksel lahanası,karnabahar, ıspanak, kereviz, havuç, pazı, kara lahana.


    Meyve: Elma, mandalina, portakal, nar, armut, muz, kivi, kestane,greyfurt, ayva, Trabzon hurması.

    Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:
    Soğuk algınlığı hastalıklarına yakalanmamak için sağlıklı beslenin.Portakal veya greyfurt suyu için. Ispanak, baklagil, et, yoğurt, muz,elma ve kuruyemişleri bol tüketin.

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Yemekten sonra çay içmek yanlış mı?

    Yemekten sonra çay içmek yanlış mı?


    Yapılan bilimsel araştırma sonuçları çayın içinde bulunan tanen kimyasalının demir mineralinin emilimini bir miktar azalttığını göstermektedir. Bu bilgiden hareket ederek bazı diyet uzmanları yemek yedikten sonraki bir saatlik süre içerisinde çay içmenin yanlış olduğunu söylüyorlar.

    Ben burada birazcık bir “bilginin abartılması” durumunun sözkonusu olduğunu düşünüyorum. Yemeğin ardından içilen bir bardak çayın demir mineralinin emilimini ciddi ölçülerde etkileyeceğini sanmıyorum.

    Özellikle geleneksel Türk kahvaltısının ayrılmaz bir parçası olan sabah çayınızdan demir eksikliği anemisine yakalanırım korkusu ile vazgeçmenize gerek yok.

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Demleme siyah çay’ın faydaları

    4-5 dakika demlenmiş çay sindirim sistemini uyarır. Eğer bunu 8-10 dakika demlerseniz ***if veren ve rahatlatan bir etki verir. Ancak günde 4 bardaktan fazla çay kalp krizini tetikler. Çok fazla içilmesi de doğru değil.

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Yeşil çay ve faydaları

    Yeşil çay ve faydaları hakkında eğer hala şüphe duyan ve içmeye henüz başlamamış olanlar varsa, bir kere daha yeşil çayın faydalarını hatırlatmak fayda var.

    Günde bir fincan içtiğiniz yeşil çayın sadece vücudun hastalıklara karşı savaşma konusunda bağışıklık sisteminize yardım ettiğini düşünüyorsanız, sizin için daha da güzel haberlerimiz var!

    1. Kanser Riskini Düşürür: Bir antioksidan çeşidi olan polifenoller yeşil çay içinde bolca bulunur. Bu antioksidan çeşidi, kanser hücrelerinin vücudunuzda barınmasını zorlaştırır, kan damarlarındaki akışkanlığı güçlendirir. Yapılan birçok çalışma ışığında şunu biliyoruz ki, yeşil çay içmek, meme, kolon, mide, ve prostat kanserleri riskini azaltmaktadır.

    2. Cildi Pürüzlerden Kurtarır: Bir sıyrık, ısırık veya ufak bir cilt yaranız varsa, size çok ilginç bir yöntem söyleyebiliriz. Yeşil çay yapraklarını, demleme sonrası atmayın. Islanmış yeşil çay yapraklarına pamuk ile bastırın, daha sonra bunu cildinize sürün. Çay, doğal bir antiseptik görevi görür ve ciltte bölgesel kaşınmayı önlemede yardımcı olur.

    Güneş yanıkları veya akşamdan kalma gözaltı morlukları için de aynı yöntemi deneyebilirsiniz. Yeşil çay aynı zamanda güneşten kaynaklanan cilt kanserini önlemede yardımcı maddeler içerir. Güneşe çıkmadan önce pamukla ıslatılmış yeşil çay özütlerinden cildinize sürebilirsiniz.

    3. Kan Basıncınızı Düzenler: Sağlıklı bir kan basıncı oranına sahip olmanın önemini biliyorsunuz. Günde sadece yarım fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla %50 daha az hipertansiyon riskleri bulunuyor.Polifenollere geri dönüyoruz, yeşil çay içerisinde bulunan bu antioksidanlar, yüksek kan basıncını önler ve kan damarlarının büzüşüp daralmasını engellerler.

    4. Hafızanızı canlı tutar: Yeşil çayın hafızayı diri tuttuğunu biliyor muydunuz? Yetişkinler üzerinde yapılan bir araştırmada, günde en az 2 fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla daha az zihinsel gerileme ve idrak kabiliyeti sorunları yaşadığı gözlemlenmiştir.

    Bunun nedeni, yeşil çayın içinde bulunan antioksidanların, vücudumuzdaki serbest radikaller ile savaşması ve böylece beynimizdeki sinirlere ekstra bir koruma sağlamasıdır. Hem lezzetli, hem de sizi Alzheimer ve Parkinson hastalıklarından koruyan bu sihirli içeceği reddetmeyin.

    5. Genç Kalın: Daha genç ve daha sağlıklı arterlere sahip olmak, sizin de daha sağlıklı ve genç bir vücuda sahip olmanız demektir. Kan damarlarında oluşacak sorunlar, kalp krizi ve felç riskinizi artıracak serbest radikallerin çoğalması ile enerjiniz tükenir ve Gerçek Yaşınız yukarıya fırlar.

    Ne kadar yeşil çay gerekiyor? Günlük 1-2 fincan içeceğiniz yeşil çay sayesinde bozulan arterlerden, tıkanmaktan dolayı oluşan kolesterole kadar tüm sorunların oluşmasını engelleyebilir.

    6. Kilo Verdirir: Evet şaşırmayın. Son önerimiz belki de bu aralar en çok kafanıza takılan sağlık sorunlarından biri! Yeşil çay içeriğindeki maddeler sayesinde kan akışınız hızlanır, kalori yakma işlemleri vücudunuzda daha çok yer bulur, ve her bir yudum bu işlemleri hızlandırır. Bu sihirli içeceği hayatınıza sokun, farkı göreceksiniz!

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Demlikte kalan çayın faydaları

    Demlikte kalan çayın faydaları


    Saçınız mat mı?

    Saçınızı şampuanla yıkadıktan sonra son su olarak bir çaydanlık ılık çay ile durulayın. Saçlarınız nasıl ışıl ışıldasın.

    Ayağınız mı kokuyor?

    Ilık çayla dolu bir leğene ayaklarınızı sokun ve her akşam yatmadan önce 10 dakika tutun. 10 günde ayağınızda koku diye bir şey kalmayacaktır.

    Boğaz ağrılarında

    Posaları süzülerek soğuyan demi boğaz ağrılarında *gargara olarak kullanılabilir.

    Cildiniz çok mu yağlı?

    Cildiniz çok yağlı ise;Banyodan çıkmadan son su olarak bir çaydanlık çay ile teninizi ovuşturun, balsam vazifesi görün.

    Derinizdeki yaraların temizlenmesi

    Cildinizdeki yaraların temizlenmesi ve antibiyotik etki göstermesi için çayı pamukla tatbik ederek kullanabilirsiniz.

    Eliniz balık, soğan mı kokuyor?

    Balıkları ayıkladınız, elinizi sabunla yıkadınız ve hala balık kokuyor. Veya soğan soydunuz, soğan kokuyor. işte kurtarıcınız yine çay. Elinizi demli çay ile yıkayın. Bakın bakalım hiç koku kalmış mı?

    Gözünüz çapak mı yapıyor?

    Kaynamış çayı bir kaba koyarak buharı gözünüze gelecek biçimde başınızı üstüne koyun. Veya ılık çaya batırılmış pamuğu gözlerinize ve etrafına tatbik edin.

    Yemek yerken dilinizi mi ısırdınız?

    Yine ilacı demlikteki çaydır. Ağzınızı günde üç defa çalkalayın, diliniz dokuz yerine üç günde iyileşecektir.

    Buzdolabınız koku mu yapıyor?

    Demlikte kalmış çay posalarını kurutarak bir kap içinde buzdolabının orta rafına yerleştirin, kokudan eser kalmayacaktır.

    Kaynakemlikten Süzülen Kültür: Çay, Deniz Gürsoy

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Beyaz çay ve faydaları

    Beyaz çay ve faydaları


    Beyaz çay, çay filizlerinin en tepe noktasındaki tomurcuk kısmından elde edilir. Çayın tomurcukları açmadan toplanır. Tomurcuklar açıldığı zaman özelliğini kaybeder.

    Bu tomurcuklar Nisan ayı sonu ile Mayıs ayı başlarında toplanır. Bu çaya tabii soldurma işlemi yapılır. Ardından steril bir ortamda doğal kurumaya bırakılır. Böylece çayın içindeki enzimler inaktif hale gelir.

    Beyaz çay binbir derde deva

    Beyaz çay içeriğindeki vitaminlerden dolayı bir çok hastalığa iyi gelmektedir. Beyaz çay, kanser hücrelerini etkisiz hale getirir, hücreleri yeniler, tansiyonu düzenler, yaşlanmayı geciktirir.

    Akciğer, mide, bağırsak kanseri riskini azaltır. Damar sertliğini ve kemik erimesini önler, kan şekerini düzenler, damarları güçlendirir, derinin yenilenmesini hızlandırır, gribi önler.

    Beyaz çayın içeriğinde kanser hücrelerini bloke eden bir madde bulunmakta. Bu madde sayesinde kanser riski ortadan kalkmakta.

    Ayrıca form tutmak için idealdir. Kilo vermeye yardımcı olur. Kan hareketini hızlandırır. Kolesterolü düşürür. Hücreleri yeniler. Diş çürümelerine karşı koruyucudur. Kısaca beyaz çay tam bir şifa deposudur.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •