REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/12 1234567891011 ... SonSon
117 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: BU NUMARAYA DİKKAT(Mutlaka Okuyun)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

BU NUMARAYA DİKKAT(Mutlaka Okuyun)

Son günlerde cep telefonu kullanıcılarına bilmedikleri bir yurt dışı numarasından gelen çağrı, cep kullanıcılarının ***fini kaçırıyor. Yurt dışından gelen bu çağrıya cevap verenler ise ilginç bir durumla karşılaşıyor.

'BENİ KURTARIN' TEZGAHI
    +35989 ile başlayan bu numaraları geri arayan cep telefonu abonelerinin karşısına, kendisini Bulgaristan'da yaşayan Türk kızı olarak tanıtan birisi çıkıyor. Eniştesinin kendisini taciz ettiğini öne süren genç kadın, kendisini arayan kişiyi bir yerden tanıdığını iddia ediyor. Ancak işin gerçeği, Bulgaristan'da faaliyet gösteren bir '**** hattı'nın personeli olan bu genç kadın, arayankişileri ne kadar fazla konuşturursa o kadar fazla fatura geliyor.

Genellikle eski numaraları ve 532 ile başlayan hatları arayan bu kişilerin numaralarını geri aradığınız zaman, faturanız 900'lü hatlar olarak bilinen özel hatların tarifesi ile ücretlendiriliyor. Daha önce de benzer olaylar yaşanmasına rağmen, dolandırıcılar bu yönteme yeniden başvurarak cep kullanıcılarını tuzağa düşürmek için yeni senaryolara başvuruyorlar.

SAKIN GERİ ARAMAYIN
    Bu tuzağa düşmemek için, +35989 ile başlayan tanımadığınız bir numaradan size cevapsız çağrı gelirse sakın geri aramayın. İyi niyetle bir genç kıza yardımcı olmaya çalışırken altından kalkamayacağınız bir fatura ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

paylaşım için teşekkürler.
    Geçenlerde benide biri aradı...
    "Ben falanca komiser ahmet. kiminle görüşüyorum" dedi...bende "kimi aradın" dedim...
    "sizin telefonla bir suç işlenmiş kiminle görüşüyorum " diye tekrarladı...
    Dedim "kardeşim sen kimi aradığını bilmiyormusun? madem polissin bu telefonun kime ait olduğunu bilmen lazım" dedim...bana "kardeşim sana kiminle görüşüyorum diye soruyorum senin telefonla birileri aranmış" falan filan sıralamaya başladı...daha evvel de böyle muhabbetle başlayan bazı tezgahları duymuştum..."bana işlemez kardeşim...polissen hattımda isimde var adresimde...gelirsin kapıma.." deyip kapattım...sonunda ne diyeceğini merakta ettim hani ama kesin bir dolap vardı...
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kontörlü hattı olanlar dikkat!
    Cep telefonundan arayarak kontör isteme yöntemiyle yapılan dolandırıcılık mağdurlarına her geçen gün yenileri ekleniyor

Önceden tespit ettikleri telefon numarasını arayan veya çağrı bırakan zanlıların kendilerini Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli başkomiser veya müdür olarak tanıttıkları,

zanlıların vatandaşları ikna edebilmek adına gerçekten görevli şube müdürleri veya büro amirlerinin adlarını ve telefonlarını verdikleri tespit edildi.

Ulaştıkları vatandaşlara en yakın petrol istasyonu, market veya telefon bayisinden kontör almalarını söyleyen şebeke üyelerinin, bazı mağdurlardan telefonlarını açık tutmalarını istedikleri, tereddüt eden vatandaşları ise ''GSM firmasıyla görüşüldü, bu görüşmeler faturanıza yansımayacak'' veya ''Emniyet Genel Müdürlüğü kontörlerin parasını size geri ödeyecek'' diye ikna ettiği öğrenildi.

Adana'da son olarak Çukurova Özürlüler Derneği (ÇÖZDER) Başkanı Ahmet Ataş'ı arayan şebeke, soruşturma için kontör talep etti. Ataş, polise yardımcı olabilmek adına kontör göndermeyi kabul ettiğini belirterek, ''Asayiş Şube Müdürlüğünden arandım, bir kentin Tugay Komutanının eşinin benim numaramdan rahatsız edildiğini söylediler'' dedi.

Bu kişilerin gün boyunca kendisini aradığını ve uzun görüşmeler yaptığını, zaman zaman da telefonda beklettiğini ifade eden Ataş, şunları kaydetti:
    ''Gizli bir soruşturma yaptıklarını, telefonumun numarasının kopyalanıp suça karıştığını, kopyalayan kişinin bulunması için istediklerini yapmam gerektiğini söylediler. Telefondaki kişi benimle konuşurken polislerin kullandığı telsiz anonsu sesleri geldiği için şüphelenmedim. 4 adet 250 kontör olarak şifrelerini onlara illettim. Sonra Emniyet Müdürlüğüne geleyim, sorun neyse karşılıklı görüşelim dediğimde kabul etmediler. Gelmeme gerek olmadığını söylediler. Ben yine dernek başkanlığı nedeniyle görüştüğüm emniyet yetkililerine durumu anlatınca dolandırıldığımı anladım.''

Ataş, şebeke üyelerinin kendisini aradığı telefon numarasıyla savcılığa başvurup, dilekçe verdiğini bildirdi.

KABUL ETMEYİNCE KÜFÜR ETTİLER

Adana Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Kunt da dolandırıcıların kendisini aradığını, isteklerini kabul etmeyince hakaret ettiklerini belirterek, Emniyet Müdürlüğüne başvuruda bulundu.
    Kendisine cep telefonundan ulaşan kişilerin, aynı yöntemle yaklaştıklarını ifade eden Kunt, ''Benden kontör istediler. Daha önce bu tip olayları duyduğum için kabul etmedim. Bu konuyu emniyet müdürlüğüne gelerek konuşabileceğimi söyledim. Sinirlenip, 'seni alır götürürüz. Ona göre dediğimizi yap' dediler. Ben yine de kontör göndermeye yanaşmayınca, bana ve emniyet teşkilatına küfür ettiler. Bunun üzerine durumu Emniyet Müdürlüğüne bildirdim. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine de yasal başvurumu yaptım'' diye konuştu.

PARÇA KONTÖR OLARAK SATIYORLAR

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, şebeke üyelerinin mağdurlardan aldığı 5-10 bin TL'lik kontör şifrelerini bilgisayarlarına yükleyerek parça parça sattığını, parça kontör satıcılığının kanuni olarak yasaklanması halinde bu suçların önüne geçilebileceğini bildirdiler.

Yetkililer, polisin kontör talebinde bulunmasının mümkün olmadığını vurgulayarak, şebe***e karşı dikkatli olunmasını istediler.
    Bu arada, Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin, vatandaşların cep telefonlarına konuyla ilgili uyarı mesajı gönderilmesi için çalışma başlattıkları, hazırlanacak uyarı metninin GSM operatörlerine verileceği belirtildi.

AA
    Konu zekı62 tarafından (05-03-2009 Saat 14:47 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

neredeyse yolacaklarmış bizide...gerçi ben kontor almak yerine hemen karakola giderdim...150 mt ötemde karakol var...
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

02/02/2009 tarihinde bana böyle bir numaradan arama yapılmıştı
    ama ben geri arama yapmaya pek sevmem özellikle tanımadığım
    bir numaradan olunca bende doğal olarak aramadım

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yolyolabilirsen herkes enayi bu saf milleti

Kullanıcı Bilgi Menüsü

'Alo' tuzağına düşerseniz görüşmeni dakikası faturaya 50 dolar olarak yansıyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un soru önergesiyle gündeme getirdiği "Alo" tuzağına ilginç bir yanıt verdi. MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, cep ya da sabit telefonlara +393 ile başlayan numaralardan cevapsız arama şeklinde yapılan "Alo" tuzağını soru önergesiyle gündeme taşıdı. +393 ile başlayan numaralardan yapılan cevapsız çağrıyı gören vatandaşların merak ederek geri aradığında karşılarına çeşitli dillerde bant kaydının çıktığını belirten Tankut, bu şekilde yapılan görüşmelerin dakikasının ise 50 dolar civarında bir rakam olarak faturalara yansıdığını söyledi. Tankut, "Bu yapılan geri arama vatandaş tarafından yapıldığı için bir itirazın yapılması da mümkün olmamaktadır. Ayrıca yurt içindeki bazı GSM şirketlerinden alınan hatların sahibi olan kötü niyetli kişilerden gelen mesajlar ile vatandaşların araması istenilerek benzer şekilde tuzağa düşürülmek istenmektedir" dedi.

ŞİKAYET BAŞVURUSU YOK AMA GSM ŞİRKETLERİ UYARILDI

Soru önergesine cevap veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise bakanlığına, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na ve GSM işletmecilerine bu konuda herhangi bir şikayet başvurusu yapılmadığını söyledi. Şikayet başvurusu olmasa da GSM işletmecilerinden tüketicileri istenmeyen mesajlar ya da aramalara karşı bilgilendirmeleri için internet sitelerinde gerekli bilgileri vermeleri konusunda dikkat etmelerinin istendiğini bildirdi. Bakan Yıldırım, "Öte yandan +393'le başlayan numaralara karşı aramaların durdurulması, İtalya'ya yapılacak aramaların engellenmesi sonucunu doğuracaktır." dedi.
    ANKA

Kullanıcı Bilgi Menüsü

GSM operatörlerinden canlı sohbet hattı kiralayan bazı firmaların gönderdikleri çeşitli mesajlarla aboneleri kandırıp canlı sohbet hatlarını aramaya yönlendirmeye başladığı ileri sürüldü.

İstanbul, Bursa ve Ankara'da bulunan GSM şirketlerinden canlı ve özel sohbet hattı kiralayan firmalar hazır ve kontörlü numaralardan Adapazarı'nda son günlerde bir çok aboneye `Slm canım mesajını yeni gördüm. "26 yaşında dul bayanım. Ben de seni merak ettim. Yeni telefon numaram bu' yazılı mesaj gönderildi. Mesajlarda abonelerin dakikası 0.68 kuruş olan özel hatları aramaları istendiği görüldü.

Cep telefonu ile abonelere kandırmaya yönelik mesajların geldiği telefon numarasına ulaşılamadığı belirtildi.
    Konu zekı62 tarafından (08-05-2009 Saat 09:53 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bnm haberim var. karşı tarafı aradığınızda açar açmaz 55 dolar yazıomuş...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

usta bilgilendirme için teşekkürler

Sayfa 1/12 1234567891011 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri