Şahit olduğum bir kontör dolandırıcısını da ben anlaktayım.
Köntör satan dükkana gazete almaya gitmiştim.Tanıdık olduğu için biraz lafa tuttu.O sırada bir vatandaş aranmış, kedini emniyetten komiser olarak tanıtmış, vatandaşın telefonundan polisin hanımına güya küfür edilmiş.Karşılığında da kontör istenmiş.
Vatandaş gelmiş kontör alıp numaralarını karşı tarafa veriyor.Ben farkettiğimde 4 adet 250 lik kontörün numaralarını vermiş, beşincisini işyeri sahibinden isteyince o vermek istemedi.Ben meseleyi anladım ve adamdan telefonu kapatmasını onların dolandırıcı olduğunu söyledim.Fakat adam iyi korkmuş.Beni duyması epey uzun sürdü.Kapattırınca verdiği numaraları hemen orda bulunan aynı şebe***e ait cep telefonlarına yükledim.Dört kartın birini kurtaramadık.Üçünü geri aldık.O şerefsiz tekrar tekrar aradı.
Şikayet etmek için biraz araştırma yaptım.Ancak bu işten bir şey çıkmayacağı sonucuna vardım:
1-Bu işi yapanların hemen hepsi telefon, köntör, simkart vs işlerle uğraşan kişiler.
2-Madurları aradıkları telefonların hiç biri kendi üzerlerine kayıtlı değil.Daha önce abone yaptıkları ve kimlik bilgileri bulunan kişilerin adına alınmış sim kartları kullanıyorlar.
3-Kullanrdıkları telefon numaralarını bir kaç gün kullanıp sonra yenisi alıp onunla dolandırıcılıklarına devam ediyorlar.
4-Aldıkları kontörleri kendi bilgisayarlarında bulunan kontör satmak için açtıkları hesaplara ekleyip bunu parça kontör olarak satıyorlar.
Peki bunlar yakalanamazlar mı? Belki biraz uğraştırır ama yakalanırlar.Telefondan değil belki ama yükledikleri kontörlerin seri numaralarından bulunabilirler.Ama bu şerefsizler o kadar çoğaldı ki hepsiyle tek tek uğraşmak yerine ya parça kontör satışı durdurulmalı ya da poliste her ilde bu tür şikayetlerle uğraşacak küçük birimler oluşturulmalı.
Yer imleri