Konuya Etiketlenenler

Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Vodafone'u 'numara taþýma' vurdu

  1. #1

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Icon5 Vodafone'u 'numara taþýma' vurdu

    Geçen yýl kasým ayýnda cep telefonu operatörleri arasýnda baþlayan numara taþýma GSM sektöründe dengeleri deðiþtiriyor. Vodafone numara taþýmayý avantaja dönüþtüremedi. 5 ayda 600 bin abone kaybeden þirkete 200 bin yeni abone geldi. Kayýp 400 bin… GSM sektörü için önemli bir rakam. Hele de Vodafone gibi pazarda ikinciliði korumak isteyen bir þirketin abone kaybýna tahammülü olamaz! Bugün gelinen noktada Vodafone’nun pazar payý yüzde 19, Avea’nýn yüzde 16. Turkcell yüzde 55 ile iki þirketin toplamýndan daha yüksek bir pazar payýna sahip.
    Numara taþýmacýlýðýnýn en hararetli savunucusu olan Vodafone, þimdi bu deðiþime direnemiyor. ‘Büyük abone kaybýna uðrar’ denilen Turkcell ise 2008 yýlýnýn son 3 ayýnda abone sayýsýný 650 bin artýrarak 37 milyona ulaþtýrdý.
    Vodafone CEO’su Serpil Timuray, geçtiðimiz günlerde yaptýðý açýklamalarda “Vodafone’u numara taþýma vurduðunu” beyan etti.
    Bu açýklamalar hafýzalardaki tazeliðini korurken HABERTURK.COM Ekonomi Servisi’ne ulaþan bilgiler önüme geldiðinde çok þaþýrdým. 2009 yýlýnda 1.3 milyar dolarýn üzerinde yatýrým kararý alan þirket toplu iþten çýkarma kararý almýþtý. Hemen telefonlara sarýldýk, içeriden kaynaklarýmýz bize ulaþan bilgileri doðruladý. Ancak gün boyu görüþtüðümüz Vodafone iletiþim birimi ýsrarla bize ulaþan bilgileri yalanladý. Birçok yerden doðrulattýðýmýz haberi girdikten sonra da, resmi açýklama yazýlý olarak yapýldý.
    Tepkileri hafifletmek için de iþine son verilen kiþilerin yeni iþ bulabilmesi için destek olacaklarý belirtildi. Ýlginç! Ayrýca Þirket CEO’sunun 500 yeni istihdam saðlayacaðýz açýklamasýnýn haftasýnda 260 kiþinin iþine toplu olarak son vermesi de düþündürücü!
    Bu yarýþtan kârlý çýkan Turkcell ise bu yýl 1000 kiþiye daha istihdam imkaný saðlayacaðýný açýkladý...
    67 ülkede þebeke ortaklýðý ve 27 ülkede ise doðrudan yatýrýmlarýyla 270 milyon aboneye hizmet veren Vodafone, Türkiye’nin GSM devi Turkcell ile rekabet yarýþýnda geride kaldý.
    Peki Vodafone bu noktaya nasýl geldi?
    Aslýnda iletiþim sektörünün dünyaca ünlü isimlerinden Attila Vitai’nin sürpriz bir þekilde þirketten istifa ederek Türkiye’den ayrýlmasý da bugünlerin habercisiydi. Uzun süre CEO arayýþý içerisinde olan þirket ‘numara taþýnmasýna’ hazýrlýksýz yakalandý.
    Danone Türkiye’den transfer edilen Serpil Timuray, göreve baþladýðýnda cep telefonu numara taþýmacýlýðýnýn önü yeni açýlmýþtý. Timuray, þirketi tanýyana kadar aradan 5 ay geçti, bu süreçte de deyim yerindeyse ‘Atý alan Üsküdar’ý geçti.’
    Bu arada tekrar hatýrlatalým, Alman Deutsche Telekom’un, Vodafone Türkiye ile ilgili zemin yokladýðý yönündeki iddialar da iþ dünyasý kulislerinde hala konuþuluyor…

  2. #2

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    kampanyalar hep taýyana yönelik oluyor vodafon elindeki aboneyi tutaya yönelik biþey yapmadý diye düþünüyorum
    ZAMAN ÝNSANLARI DEÐÝL ARMUTLARI OLGUNLAÞTIRIR

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •