Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/3 123 SonSon
24 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Elektrik Tasarruf Cihazý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Muhahaha Elektrik Tasarruf Cihazý

Günümüz Türkiye'sinde gün geçmiyor ki Elektriðe Zam yapýlmasýn.
    Hal böyleyken tüketiciler artýk kendileri; ben nasýl tasarruf ederim ki Elektrik Faturasý az gelsin, düþüncesine girmiþlerdir.
    Ýþte biz, bu noktada çok muhteþem bir ürünü tüketicilerin kullanýmýna sunmuþ bulunmaktayýz.
    Bu cihaz Elektrik Faturanýzda % 20 ila % 40 arasýnda tasarruf yapmakla birlikte, voltaj dalgalanmalarýný da dengelemekte, sonuç aldýktan sonra bu tasarrufu etrafýnýzdaki Elektrik Faturasý Madurlarýna önererek de bir gelir kapýsý haline degetirebilirsiniz.

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

cihazýn resmi

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý parlatýr Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Günümüz Türkiye'sinde gün geçmiyor ki Elektriðe Zam yapýlmasýn.
    Hal böyleyken tüketiciler artýk kendileri; ben nasýl tasarruf ederim ki Elektrik Faturasý az gelsin, düþüncesine girmiþlerdir.
    Ýþte biz, bu noktada çok muhteþem bir ürünü tüketicilerin kullanýmýna sunmuþ bulunmaktayýz.
    Bu cihaz Elektrik Faturanýzda % 20 ila % 40 arasýnda tasarruf yapmakla birlikte, voltaj dalgalanmalarýný da dengelemekte, sonuç aldýktan sonra bu tasarrufu etrafýnýzdaki Elektrik Faturasý Madurlarýna önererek de bir gelir kapýsý haline degetirebilirsiniz.

cihazýn resmi
    Bu cihazýn tanýtýmýný izlediysen tamamen florasan seti ile yapýyorlar.Devreyede bir ampermetre baðlý.Florasan lamba seti ile tanýtýlmasýnýn nedeni,florasan lambalarýn cosQ'sinin çok kötü olmasýdýr.Cihazý baðladýklarýnda akýmýn düþüþünü gözle belirgin þekilde gördüðünden hemen satýn alýyorsunuz. Sakýn almayýn!! Tamamen güç katsayýsýnýn düzeltilmesine yönelik bir cihaz.CosQ düzeltilmesi reaktif güç için geçerlidir sayaç aktif enerjiyi yazdýðý için tasarruftan bahsedemeyiz hat üzerindeki gerilim düþümüne faydasý olabilir hat direnci ve hat akýmýndan ýsýya dönüþen kayýplarý azaltýr gibi gözüksede bu miktar çok azdýr.

4X40 W florasan lamba ile bu Cihazýn deneyi yapýldý.

Cihaz yokken...... Akým:1,18 A Gerilim:223 V. CosQ: 0,60 Güç:157,6 W (powermetre ölçümü)
    11 dk.da devredeki sayaç: 33 wh.enerji kaydetti.

Cihaz baðlandý... Akým:0,89 A. Gerilim:224 V. CosQ: 0,80 Güç:159,2 W (powermetre ölçümü )
    11 dk.da devredeki sayaç : 32 wh. enerji kaydetti.

Bu ölçümler 10 A. Monofaze Makel dijital sayaç - sanayi tipi diye adlandýrýlan 24000 W enerji tasarruf cihazý ile yapýlmýþtýr..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Haklýsýn kardeþ o dediðin testler yapýlmýþ lakin bu cihaz o dediðin prize takýlan cihaz deðil.
    ayrýca kusura bakma bu dediðin terimlerden anlamam ama anladýðým þu ki biz testleri floresan lambada yapmýyoruz biz cihazý alan kiþiye fatura geldikten sonra saat çýkýþýndaki sigorta kutusuna tak sonra birdahaki fatura gelene kadar bekle fatura gelsin düþüþ varsa hayýrlý olsun yoksa iade alýrýz diyoruz bilmiyorum dediklerini ama sonuçta faturada önemli düþüler görülmekte ha bu dediðin florsan lambalarda, doðrudur düþüþ fazla ama yapýlan testlerde televizyon,bilgisayar, dondurucu,klima vb ürünlerde % 25 den fazla tasarruf söz konusu vede bu cihaz zaten aktif-reaktif tesisatýn yaptýðý iþlemin aynýsýný yapmakta dolayýsýyle, resistanslý cihazlarda çok az bir miktar düþüþ görlmektedir bilgine.saygýlar.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ha bu arada kullnýlan iþ yerleri ve binalarýn lambalarýnda ýþýk þiddetinde bir düþüþ ve diðer cihazlarýn güçlerinde hiçbir þekilde gözlenmemektedir, zaten cihazýn birdiðer özelliði ise voltaþ dengelemesi de yapmasýdýr yani standart volt 220 iken tesisata gelen volt düþerse yada standardýn üzerine çýkarsa 220 ye dengelemektedir bu nedenle tesisattaki cihazlarý korumaktadýr.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý parlatýr Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Haklýsýn kardeþ o dediðin testler yapýlmýþ lakin bu cihaz o dediðin prize takýlan cihaz deðil.
    ayrýca kusura bakma bu dediðin terimlerden anlamam ama anladýðým þu ki biz testleri floresan lambada yapmýyoruz biz cihazý alan kiþiye fatura geldikten sonra saat çýkýþýndaki sigorta kutusuna tak sonra birdahaki fatura gelene kadar bekle fatura gelsin düþüþ varsa hayýrlý olsun yoksa iade alýrýz diyoruz bilmiyorum dediklerini ama sonuçta faturada önemli düþüler görülmekte ha bu dediðin florsan lambalarda, doðrudur düþüþ fazla ama yapýlan testlerde televizyon,bilgisayar, dondurucu,klima vb ürünlerde % 25 den fazla tasarruf söz konusu vede bu cihaz zaten aktif-reaktif tesisatýn yaptýðý iþlemin aynýsýný yapmakta dolayýsýyle, resistanslý cihazlarda çok az bir miktar düþüþ görlmektedir bilgine.saygýlar.
    cihazý tabloya (sigorta kutusuna) taktýrýyoruz demiþsin peki nedir bu cihazýn çalýþma mantýðý devreye nasýl baðlanýyor?Resimden çýkartabildiðim þey bi nevi kondsansatör olabileceði.Biraz daha açabilirmisin bana hem düþünecek arkadaþlarada bilgilendirmiþ olursun....

Kullanýcý Bilgi Menüsü

tesisatýmýzda ýsýnmadan yada vs.sebeplerden dolayý faturasýný ödediðimiz ama bizim kullanamadðýmýz elektrik var ( çöp elektrik ) bu cihaz bu çöp elektriðin tekrar kullanýmýný saðlýyor, saatten bi miktar kendi bünyesinden bir miktar elektriði birleþtirerek, elektriðin tam kullanýmýný saðlamakta evet bir nevi kontansatör ama diðer bir özelliði de tesisatlardaki cihazý da korumasýdýr. ürün 2 yýl garantili omasýndan dolayý cihazý incelememmiz yada inceletmemiz olasý deðil malesef. dediðim gibi tesisatdaki cihazlara baðlý olarak % 20 ila % 40 arasýnda tasarruf saðlamakta...saygýlar...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

tesisatýmýzda ýsýnmadan yada vs.sebeplerden dolayý faturasýný ödediðimiz ama bizim kullanamadðýmýz elektrik var ( çöp elektrik ) bu cihaz bu çöp elektriðin tekrar kullanýmýný saðlýyor, saatten bi miktar kendi bünyesinden bir miktar elektriði birleþtirerek, elektriðin tam kullanýmýný saðlamakta evet bir nevi kontansatör ama diðer bir özelliði de tesisatlardaki cihazý da korumasýdýr. ürün 2 yýl garantili omasýndan dolayý cihazý incelememmiz yada inceletmemiz olasý deðil malesef. dediðim gibi tesisatdaki cihazlara baðlý olarak % 20 ila % 40 arasýnda tasarruf saðlamakta...saygýlar...
    bu cihaz piyasada bu isimle çýkan ve benim ilk mesajýmda da bahsetmiþ olduðum prize takýlan elektrik tasarruf kutuus ile ayný þekilde planlanarak yapýlmýþ sistem olarak ta aynýsý ama tek farký biri prize taklýmasý diðerinin ise takýlmamasý.Bu cihaz dediðin gibi kondansatörden bi farký yok.

cos düzeltilmesi reaktif güç için geçerlidir sayaç aktif enerjiyi yazdýðý için tasarruftan bahsedemeyiz hat üzerindeki gerilim düþümüne faydasý olabilir hat direnci ve hat akýmýndan ýsýya dönüþen kayýplarý azaltýr gibi gözüksede bu miktar çok azdýr.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

kardeþ dediðinde doðrusundur iþin tekniðini bilmiyorum lakin gerek imaltaçýyla konuþmam gerekse kendi araþtýrmalarýmdan sonra ben bu iþe girdim, sattýðým müþterilerimden de bir þikayet almadým þimdiye kadar, bence aslolan faturanýn az gelemsidir sonuçta bu faturada düþüþ saðlýyorsa gerisi boþtur bence, ha burada ben belki taraf olabilirim kendi malýmý büyük görebilirim ama dedim gibi müþterilerden þikayet yoksa bence güzel bir üründür.
    imalatçýnýn dediði : düzgün takýldýðýnda ( saatten çýkan faz ucunun bu cihazýn bir uzuyla birleþtirip sigortaya baðlanmasý diðer ucunda nötr e baðlanamasý gerektiði ) cihazýn sorunsuz çalýþtýðýdýr.
    sonucu nasýl belli olur sorusunada : bu cihaz 1-2 günde belli etmez; çünki günlük küçük miktarlarda kompanse ( tasarruf ) eder sonucu fatura dan bilebilirsin demektedir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

kardeþ dediðinde doðrusundur iþin tekniðini bilmiyorum lakin gerek imaltaçýyla konuþmam gerekse kendi araþtýrmalarýmdan sonra ben bu iþe girdim, sattýðým müþterilerimden de bir þikayet almadým þimdiye kadar, bence aslolan faturanýn az gelemsidir sonuçta bu faturada düþüþ saðlýyorsa gerisi boþtur bence, ha burada ben belki taraf olabilirim kendi malýmý büyük görebilirim ama dedim gibi müþterilerden þikayet yoksa bence güzel bir üründür.
    imalatçýnýn dediði : düzgün takýldýðýnda ( saatten çýkan faz ucunun bu cihazýn bir uzuyla birleþtirip sigortaya baðlanmasý diðer ucunda nötr e baðlanamasý gerektiði ) cihazýn sorunsuz çalýþtýðýdýr.
    sonucu nasýl belli olur sorusunada : bu cihaz 1-2 günde belli etmez; çünki günlük küçük miktarlarda kompanse ( tasarruf ) eder sonucu fatura dan bilebilirsin demektedir.
    Sende haklsýn sen sonuçta aracýsýn ama ben de bu iþin bilimsel yönünü anlatmaya çalýþýyorum burda sen diyosun ki müþterilerden bi þikayet gelmiyo öleyse bence bi sorun yok...

Aþaðýda bu iþten anlýyanlarýn derleme bir keç yorumu vardýr.Bunlara benzer yorumlarda daha çok google da ufak bir arama yapmak kafi..

e-bayda peynir gibi satýlmaya baslayýnca okurlarý incelenmesi icin dünyaca ünlü bir eletronik dergisine mektuplar yollamýstý bu gercekmi diye.. adamlar istemeye istemeye incelemeye aldýlar bu aletleri yogun talepten dolayý.. ve herseyin palavra oldugunu bilimsel testlerle ve formüllü acýklamalarla yapýp birde üstüne bir güzel dalga gecmislerdi...

Yalnýzca sistemin cosfi katsayýsýný 1 e yaklaþtýrarak ve þebekeden çekilen S= U/ I A. akýmý azaltarak ... P= I^2xR kadar (elektrik tesisatýnýn direnci diyebiliriz.) güç tasarrufu saðlar ki ... Bu verilen paraya kesinlikle deðmez...

evde kullanýlan elektriðin yüzde 30unun kablolar tarafýndan tüketildiðini bi düþünsene, aman diyim yani..

ütüyü fiþe takýyorum, 2000watt ütü harcýyor ve kablo tesisatýmda 600watt tüketiliyor. bu doðru olsaydý, 600wattlýk bu enerji ne olur? ýsý enerjisine dönüþür ve ortalýðý tutuþtururdu..

santralden þehre taþýnýrken elektrik 154000volt a yükseltiliyor ve þehirde tekrardan 220ye düþürülüyor ama evimizdeki tesisatta öyle yüksek akým deðerleri taþýnmayacaðý için böyle yüksek voltaj deðerlerine de ihtiyaç yoktur ve kayýp yüzde 30la alakasýzdýr bence..

tamamen power factör ile ilgilidir. þebekenin - kutbuna binen yükü azaltýr ancak türkiye þartlarýnda bir fabrika iþletmiyorsanýz hiçbir iþe yaramaz. Zaten artýk fabrikalarda da aktif PFC kullanýlýyor pek gereksiz birþey... Faturaya yansýmaz ama þebe***e binen yükü azaltýr...

Selam,
    Ýþten anlayan arkadaþlar gayet mantýklý açýklamalar yapmýþlar:
    1- Tasarruf kutularý ev kullanýmlarýnda fatura azalmasý SAÐLAMAZ.
    2- Tasarruf kutularý, Statik kompanzasyon yaparak güç katsayýsýnýn iyileþtirlmesini saðlar (güç katsayýsý teorik olarak 0 ila 1 arasýnda bir rakamdýr, Pratikte ise 0.7-0.95 arasý bir rakamdýr, 1 e ne kadar yaklaþtýrýrsanýz o kadar faydalýdýr, Ayrýntýlý bilgi için google da kompanzasyon, cosinüs fi, aktif ve reaktif güç baþlýklarýný aratýn)
    3- Arkadaþlarýn aklýný en çok karýþtýran nokta bence videoda akýmýn düþtüðünün görülmesi, endüktif yük baðlý iken bunun olmasý normal, ancak evlerde kullandýðýmýz sayaçlar zaten bu düþen miktardaki akýmý dikkate almaz çünkü bizim sayaçlarýmýz akýmýn bu bileþenini algýlayamaz. Bizim sayaçlarýmýz kWh ölçer. akýmýn bu bileþeni kVAh olarak geçer.
    4- TEDAÞ ev kullanýcýlarýnýn reaktif güç bileþenini dikkate almýyor ancak sistem olarak faturaya bunu zaten yansýtýyor, yani siz bu aleti kullansanýzda kullanmasanýzda kullandýðýnýz reaktif güç size fatura edilmiþ durumda.
    5- Bu aletin tekbir yararý vardýr kullancaðýnýz kablo kesitini azaltýr, oda evdeki her birize takmanýz manasýna gelir. Ev tesisatý projelendirilirken güç katsayýsý zaten 0.85 olarak alýnýyor, dolayýsýyla kablolarýnýz zaten kalýn olarak çekilmiþ durumda. (Not tesisatý yapan þahsýn malzemeden çalmadýðý varsayýlmýþtýr.)

Arkadaþlar bu üründen elime geçmiþti bi teknik serviste hemen içini açýp inceledik nedir bu filan gördüðümüz tek þey kocaman bi kondansator ve yukarýda meco arkadaþýmýzýn verdiði devre þemasý + 2 led tamamen yalan dolan enerji tasarrufu olaylarý saçmalýk bu sadece þebeke harmoniklerini elimine etmek için tasarlanmýþ ki ne kadar düzelttiðini Allah bilir. Düzeltse bile tasarruf saðlamaz halkýmýza yedirmeye çalýþýyolar...

buda en cok satanlardan bi tanesinin devresi..

Bu cihazlardan birini merak edip evde denedim , tasarruf yapmadýðý gibi üstelik kendi 20 watt gibi elektrik harcýyor, ayrýca cihazý kendiniz yapmak isterseniz , içindeki elektronik malzeme fiyatýnýn en fazla 10'da biri kadar tutar.
    Led gösterge kýsmýný iptal ederseniz geriye þebe***e paralel baðlý , 6µF film kondansatör ile 300-500 kΩ luk bir direnç kalýyor.
    Zaten, buzdolabý ,klima ,florasan lamba gibi cihazlarýn ilk çalýþma için kendi kondansatörleri mevcut.
    Ayrýca, faturanýzda reaktif enerji hesap edilmiyor.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

suna mantýklý bir açýklama sunan yok mu ben de pazarlýyorum cihazý florasan da baya bir düþüþ oluyor ama içini daha açýp bakamadýk tesekkürler

Sayfa 1/3 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri