REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: Şifreli TV Yayınlarını Şifresiz Satan Şebeke Yakalandı

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Icon1 Old Şifreli TV Yayınlarını Şifresiz Satan Şebeke Yakalandı

    İnternete bağlanarak sharing yapma yeteneğine sahip Dreambox ve benzeri linux yazılımlı uydu alıcıları bulunan kişilere, ***** ağırlıklı olmak üzere D-Smart ve Digiturk ve diğer şifreli yayınların şifresiz olarak izlenmesini sağlayan sharing aboneliği satan bir şebe***i, Digiturk uzun süren bir takip sonunda Antalya’da yakalattırdı.

    Ağırlıklı olarak İskandinav ülkeleri ve Avrupa’daki kişilere sharing aboneliği satan en büyük çete’nin Antalya’daki server’ının bulunduğu ev 8 ağustos 2008 tarihinde Digiturk’ün başvurusu üzerine Antalya organize suçlar dairesine bağlı polis ekipleri tarafından, önceden alınmış olan mahkeme kararı kapsamında basılarak arandı ve ele geçirilen tüm teknik cihazlara el konuldu.

    Digiturk Antifraud Bölümü, İsveç’ten temin ettiği IDTE markalı uydu alıcısından kendi yayınlarının sharing yöntemi ile şifresiz olarak izlettirildiğine ve conrol word’lerin ınternet aracılığı ile Antalya’da bir server’dan gönderildiğine ilişkin bir mahkeme tespiti yaptırarak, server’ın kullandığı minimini.ath.cx Dns adresinin IPsini, kullandığı ADSL hattının telefon numarasını belgeledi.

    Bu tespitle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran Digiturk, söz konusu serverın kurulmuş olduğu ev adresinde Antalya Organize suçlar dairesi polisleri ile arama yaptırdı ve (***** ağırlıklı ve Digiturk ve D-Smart da dahil olmak üzere) tüm pay TV’lerin şifresiz olarak izlenmesini sağlamak üzere design edilmiş çok büyük kapasiteli bir server’a ve bir çok pay TV’ye ait smart kart ile milyarlarca YTL’lik elektronik cihaz ve bilgisayar’a el konuldu.

    Sunucuyu işleten ve Yuri takma adını kullanan H.B.Y. adlı kişinin ağır kanser hastası olduğu ve bir kaç hafta önce kalça kemiğinin alındığı, bu nedenle de oturamamakta olduğu, evinin içinde sürünerek hareket ettiği görüldü. Doktorların 1-2 ay ömrünün kaldığını söyledikleri, civardaki kişiler tarafından belirtilen H.B.Y.'nin muhtemelen aleyhinde açılacak davalar sonuçlanmadan ve ceza alamadan hayata veda edeceği belirtildi.

    Genelde İskandinav ülkeleri ağırlıklı olmak üzere Avrupa’ya satış yapan şebeke, Türkiye’de faaliyet gösteriyor ve Digiturk yayınlarını vermediklerini iddia ettikleri zaman hukuka uygun olduklarını ve kanunsuz faaliyetlerini sürdürebileceklerini düşünüyorlardı. Böylece de bir kaç büyük server’a Digiturk yayınlarını servis ediyorlardı. Tespite göre, Avrupa’da satışları yapanlar ve perde arkasındaki organizatör işleticiler, "magic oto chip" adı ile ürettikleri aktif bloker’ları Digiturk ekibi ve polise satarken suçüstü yakalanıp tutuklanan ve ceza alan Digici lakaplı Abdüllatif Soytürk ve Tavukçu lakaplı Konya kökenli Mustafa Özçelik ve ekibi. Bu kişilerin İskandinav ülkelerinde, Irak kökenli kürtlerle bu işi yürütmekte oldukları söylenmektedir.

    Abdüllatif Soytürk'ün, Digiturk’ün kendisini yakalatması üzerine aldığı cezanın uygulanmaması ve Türkiye’ye girişlerinde tutuklanmamak için ismini değiştirdiği bildirildi. İsveç yasalarına göre isim değiştirme hakkı mevcut ve serbestçe kullanılabiliyor.

    H.B.Y.'nin Yavuz’un Türk ceza Kanunun 244. maddesi kapsamında bilişim suçundan yargılanması ve 2 yıldan 6 yıla kadar hapis ve 5,000 güne kadar adli para cezası ile cezalandırılması bekleniyor. Mahkeme süreci de sanığın ömrü vefa ederse 2-3.5 yıl arasında olacaktır.

    Card Sharing yöntemi : Şifre çözücü Smart kart’ın, yayının şifresini çözmek için gerek duyduğu 16 byt’lık Control Word’ün geçerli bir karttan elde edilerek her 10 saniyede bir değişen bu datayı internet aracılığı başka kişilere paylaştırılarak onların da gerekli donanımj ve yazılımı kullanarak şifreli yayınların şifresiz olarak izlemesinin sağlanmasıdır. Kısaca geçerli bir kartın şifre çözme kabiliyeteinin internet ortamından paylaştırılmasıdır.

    Daha önce de X-Cruiser Kart Paylaşımlı Şebeke yine Digitürk Anti-Fraud ekibi tarafından yakalattırılmıştı.

    alıntıdır

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bu eski bi haber

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    gelsin bide beni yakalasın

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Alıntı esmer3586 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    gelsin bide beni yakalasın
    büyük konuşma
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

    http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    hakikaten büyük konuşmamak gerekir.selamlar.

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bence dijiturk her an yeni bir operasyona imza attırabilirr

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    burda herşey olur

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    1 sene oldu bu haber çıkalı eskidi konu

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    d-smart la falan ne ugraşırlarsa aşsan ne açmasan ne? bedavaykende izlemezdim zaten.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •