REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Ahmet Kaya ve Nazım Hikmetin Mezarının Türkiyeye getirilmesini destekliyormusunuz?

Katılımcı sayısı
479. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Destekliyorum

150 31.32%
  • Desteklemiyorum

329 68.68%
90 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Ahmet Kaya ve Nazım Hikmetin Mezarının Türkiyeye getirilmesini destekliyormusunuz?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Dostlar iyi akşamlar. Ahmet kaya için bilemem ama Nazım Hikmet'in mezarı Türkiyeye getirilmelidir diye düşünenlerdenim. Doğrudur Nazım Hikmet öğrenimini gördüğü (Moskova'da) yıllarda bolşevik ihtilalinin ilk yıllarının pembe tablosuna kapılmıştır ama daha sonra yaptığı yanlışlığın farkına da varmıştır. Türkiye de geçirdiği yıllarda kendisine rahat verilmemiş ve Türkiyemizi terk etmek zorunda kalmıştır. Ben bir Türk ve Anadolulu olarak Nazım Hikmetin mezarının, Türkiyede olmamasının eksikliğini duyuyorum. Eğer aramızda Nazım Hikmet'i Hain olarak düşünenler varsa benim kendilerine, naçizane, söyleyeceğim şey, şairin Kurtuluş Savaşı Destanını okumalarıdır. Sadece bu şiiri bile Nazım Hikmetin bu vatanı ve onun insanlarını ne kadar sevdiğinin kanıtıdır.
    Sizlerden ricam, ne olursunuz, Nazım Hikmet gibi bir kişi ile Abdullah Öcalan gibi bir bebek katilini aynı kefeye koymayınız.
    Son söz olarak, gittiği yolu onaylamasam bile Nazım Hikmetin mezarı Türkiyede olmalıdır.
    Unutmayın, bu topraklar bizim vatanımızdır ve bu topraklarda doğup, bu toprakta yaşayanlar için bir şeyler yapmaya çalışanları dışlamamalıyız.
    Bizim dostlar bizim, Nazım Hikmet de bizim, Ziya Gökalp de Bizim.
    Hepinizi seviyorum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ozden Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Dostlar iyi akşamlar. Ahmet kaya için bilemem ama Nazım Hikmet'in mezarı Türkiyeye getirilmelidir diye düşünenlerdenim. Doğrudur Nazım Hikmet öğrenimini gördüğü (Moskova'da) yıllarda bolşevik ihtilalinin ilk yıllarının pembe tablosuna kapılmıştır ama daha sonra yaptığı yanlışlığın farkına da varmıştır. Türkiye de geçirdiği yıllarda kendisine rahat verilmemiş ve Türkiyemizi terk etmek zorunda kalmıştır. Ben bir Türk ve Anadolulu olarak Nazım Hikmetin mezarının, Türkiyede olmamasının eksikliğini duyuyorum. Eğer aramızda Nazım Hikmet'i Hain olarak düşünenler varsa benim kendilerine, naçizane, söyleyeceğim şey, şairin Kurtuluş Savaşı Destanını okumalarıdır. Sadece bu şiiri bile Nazım Hikmetin bu vatanı ve onun insanlarını ne kadar sevdiğinin kanıtıdır.
    Sizlerden ricam, ne olursunuz, Nazım Hikmet gibi bir kişi ile Abdullah Öcalan gibi bir bebek katilini aynı kefeye koymayınız.
    Son söz olarak, gittiği yolu onaylamasam bile Nazım Hikmetin mezarı Türkiyede olmalıdır.
    Unutmayın, bu topraklar bizim vatanımızdır ve bu topraklarda doğup, bu toprakta yaşayanlar için bir şeyler yapmaya çalışanları dışlamamalıyız.
    Bizim dostlar bizim, Nazım Hikmet de bizim, Ziya Gökalp de Bizim.
    Hepinizi seviyorum.
    Ziya Gökalpi ayni kefeye koymak bence nekadar adil olur düsündürücüdür.Kurtulus savasi destanini oku diyen arkadasa Mehmet Akif Ersoyu oku derim.1950 senelerinde kisa dalga yayin yapan Türkce olarak komonist radyolarnda propaganda yapan kendi sesinden yayinlari dinleyen biri olarak bana kimse adini dahi agzima almadigim birini müdafa etmesinler.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri