Alýntý ozden Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Dostlar iyi akþamlar. Ahmet kaya için bilemem ama Nazým Hikmet'in mezarý Türkiyeye getirilmelidir diye düþünenlerdenim. Doðrudur Nazým Hikmet öðrenimini gördüðü (Moskova'da) yýllarda bolþevik ihtilalinin ilk yýllarýnýn pembe tablosuna kapýlmýþtýr ama daha sonra yaptýðý yanlýþlýðýn farkýna da varmýþtýr. Türkiye de geçirdiði yýllarda kendisine rahat verilmemiþ ve Türkiyemizi terk etmek zorunda kalmýþtýr. Ben bir Türk ve Anadolulu olarak Nazým Hikmetin mezarýnýn, Türkiyede olmamasýnýn eksikliðini duyuyorum. Eðer aramýzda Nazým Hikmet'i Hain olarak düþünenler varsa benim kendilerine, naçizane, söyleyeceðim þey, þairin Kurtuluþ Savaþý Destanýný okumalarýdýr. Sadece bu þiiri bile Nazým Hikmetin bu vataný ve onun insanlarýný ne kadar sevdiðinin kanýtýdýr.
Sizlerden ricam, ne olursunuz, Nazým Hikmet gibi bir kiþi ile Abdullah Öcalan gibi bir bebek katilini ayný kefeye koymayýnýz.
Son söz olarak, gittiði yolu onaylamasam bile Nazým Hikmetin mezarý Türkiyede olmalýdýr.
Unutmayýn, bu topraklar bizim vatanýmýzdýr ve bu topraklarda doðup, bu toprakta yaþayanlar için bir þeyler yapmaya çalýþanlarý dýþlamamalýyýz.
Bizim dostlar bizim, Nazým Hikmet de bizim, Ziya Gökalp de Bizim.
Hepinizi seviyorum.
Ziya Gökalpi ayni kefeye koymak bence nekadar adil olur düsündürücüdür.Kurtulus savasi destanini oku diyen arkadasa Mehmet Akif Ersoyu oku derim.1950 senelerinde kisa dalga yayin yapan Türkce olarak komonist radyolarnda propaganda yapan kendi sesinden yayinlari dinleyen biri olarak bana kimse adini dahi agzima almadigim birini müdafa etmesinler.