Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0

Sonuçlar: Ahmet Kaya ve Nazým Hikmetin Mezarýnýn Türkiyeye getirilmesini destekliyormusunuz?

Katýlýmcý sayýsý
479. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Destekliyorum

150 31.32%
  • Desteklemiyorum

329 68.68%
Sayfa 6/9 ÝlkÝlk 123456789 SonSon
90 sonuçtan 51 ile 60 arasý

Konu: Ahmet Kaya ve Nazým Hikmetin Mezarýnýn Türkiyeye getirilmesini destekliyormusunuz?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý ozden Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Dostlar iyi akþamlar. Ahmet kaya için bilemem ama Nazým Hikmet'in mezarý Türkiyeye getirilmelidir diye düþünenlerdenim. Doðrudur Nazým Hikmet öðrenimini gördüðü (Moskova'da) yýllarda bolþevik ihtilalinin ilk yýllarýnýn pembe tablosuna kapýlmýþtýr ama daha sonra yaptýðý yanlýþlýðýn farkýna da varmýþtýr. Türkiye de geçirdiði yýllarda kendisine rahat verilmemiþ ve Türkiyemizi terk etmek zorunda kalmýþtýr. Ben bir Türk ve Anadolulu olarak Nazým Hikmetin mezarýnýn, Türkiyede olmamasýnýn eksikliðini duyuyorum. Eðer aramýzda Nazým Hikmet'i Hain olarak düþünenler varsa benim kendilerine, naçizane, söyleyeceðim þey, þairin Kurtuluþ Savaþý Destanýný okumalarýdýr. Sadece bu þiiri bile Nazým Hikmetin bu vataný ve onun insanlarýný ne kadar sevdiðinin kanýtýdýr.
    Sizlerden ricam, ne olursunuz, Nazým Hikmet gibi bir kiþi ile Abdullah Öcalan gibi bir bebek katilini ayný kefeye koymayýnýz.
    Son söz olarak, gittiði yolu onaylamasam bile Nazým Hikmetin mezarý Türkiyede olmalýdýr.
    Unutmayýn, bu topraklar bizim vatanýmýzdýr ve bu topraklarda doðup, bu toprakta yaþayanlar için bir þeyler yapmaya çalýþanlarý dýþlamamalýyýz.
    Bizim dostlar bizim, Nazým Hikmet de bizim, Ziya Gökalp de Bizim.
    Hepinizi seviyorum.
    Ziya Gökalpi ayni kefeye koymak bence nekadar adil olur düsündürücüdür.Kurtulus savasi destanini oku diyen arkadasa Mehmet Akif Ersoyu oku derim.1950 senelerinde kisa dalga yayin yapan Türkce olarak komonist radyolarnda propaganda yapan kendi sesinden yayinlari dinleyen biri olarak bana kimse adini dahi agzima almadigim birini müdafa etmesinler.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Hayýrrrrrrrrrrrrrrr

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý alemcii Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    VATAN HAÝNLERÝNÝN BU TOPRAKLARDA ÝÞÝ YOK
    Aynen katiliyorum.Ve ne hikmetse bunlari destekliyenler.Kominist diyecegim koministler bile kalmadi kendilerini lav ettiler.Ancak 70 sene kadar yasadilar.
    Zamaninda deniz gezmisin gurubunda olan birisiyle tartisirken ona bir misal vermistim cevabi ne oldu biliyormusuniu.Haklisiniz.Bu konusmayi aktarayim sizlere.
    Yine birgün konusuluyordu sohbette kendisine dedim ki.
    Sana bir sorum var.Gorbacow bresniyevin zamaninda deseydiki ben bu komunistligi kaldiracagim.Dünya gorbacovu tanirmiydi.Yok dedi.Peki gorbaov ne yapti geldi devletin basina dediki hey millet yanlistayiz bu komunistligi kaldiralim kaldirdilar.Sizler ne yaptiniu.Orta doguda üniversitede okuyordunuz kalktiniz bir yola düstünüz biz memleketi kurtaricaz dediniz daga ciktiniz eskiya oldunuz.Oysa sizlerde okuyup devlet kademesinin basina gelseydiniz fikirlerinizi anlatip milleti ikna etseydiniz deyince .Zek kelime söyliyemedi haklisin demekten baska.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

yav kardeþim sen ül***i böl kalk ondan sonra mezarý getir gebersin þerefsizler sen bölücülük yap TÜRKÝYEYÝ MÜSLÜMANLARI VUR ÖLDÜRR eeeeeeeeeeeee sonra o .......çocuklarýný getir yok kalsýn köpekler

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bence gelmemesi daha iyi
    Konu Dali tarafýndan (22-03-2009 Saat 13:39 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

:45: TÜRKÝYEDE YAÞIYORSAK DEMEK KÝ TÜRK ÜZ .TÜRKLÜÐÜ KABUL ETMEYENLER DIÞ ÜLKELERDE HAYVAN GÝBÝ ÖLÜRLER.POSTUNUN BU ÜLKEDE YERÝ YOK .ÇANAKKALEYÝ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN NE MUTLU TÜRKÜM DEYENE

Kullanýcý Bilgi Menüsü

A29

Memet,
    memleketler içinde bir þirin memlekettir
    Türkiye,
    bizim memleket,
    insaný da,
    su katýlmamýþý,
    çalýþkandýr, aðýrbaþlý, yiðittir,
    ama dehþetli fakir.
    .............
    ...............
    Memet,
    ben dilimden, türkülerimden,
    tuzumdan, ekmeðimden uzakta,
    anana hasret, sana hasret,
    yoldaþlarýma, halkýma hasret öleceðim,
    ama sürgünde deðil,
    gurbet ellerde deðil,
    öleceðim rüyalarýmýn memleketinde,
    beyaz þehrinde en güzel günlerimin.

Nazým Hikmet kimdir?
    Ahmet Kaya kimdir ?
    Nazým Hikmetten bir þiirle baþlayan yazýmdan anlaþýlcaðý gibi iþin özünde farklýlýk vardýr ayný kefeye konmasý bile hatadýr.
    Sahip çýkýlcaksa önce Çanakkale Þehitliðine Sahip çýkalým Tarihimizi ögrenelim ögretelimki birileri çýkýpda bizlere kendi düþüncelerinin dogrulugunu aþýlayamasýn Laf olsun Þirin görünmek uðruna öz benliðimizden taviz vermeyelim.
    sevgi ve saygýyla

Konu DOST_6080 tarafýndan (22-03-2009 Saat 15:10 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

birilerine yaranmak için ortalýðý bulandýrmaya gerek yok

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý aliharbiye Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    @cabbari Anketi evet hayýr olacaðý yerde keþke ahmet kaya ve nazým hikmet ran için ayrý ayrý açmýþ olsaydýnýz daha iii olacaktý ve tabiiki sonuç çok daha farklý çýkacaktý ben nazým hikmet için evet getirilsin diyorum ama vatan haini ahmet kaya için hayýr istemiyorum anket seçimimi destekliyorum diye seçtim ama ahmet kayayý kesinlikle istemiyorum eminimki mezarýný getirmek isteyen þahýslarda onu pek sevdiðinden dolayý deðil çýkar amaçlý getirmek istediklerine inanýyorum saygýlarýmla aliharbiye
    evet aynen katýlýyorum

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ahmet kayayi tekrar gundeme sokmak icin yapilan calismalra bunlar arkadaslar ..
    bence farketmez nerde oldugu ha burda ha orda ne farki var ._?

Sayfa 6/9 ÝlkÝlk 123456789 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri