ADAM GİBİ ADAM ÜŞÜYOR Tabutluk zemheri kokuyor. Beton zemini üşütüyor tabutluğun. Titriyor adam gibi adam, üşüyor. Savurgan bir tipi gibi zaman, hem yakıyor hem üşütüyor.
Ayak sesleri yaklaşıyor yeniden. Elektirik pirizine uzanıyor hain bir el. Saç diplerine kadar irkiliyor adam gibi adam. Bütün hücreleri çığlık atıyor. Dünya bomboş oluyor gözünde. İçi yanıyor, teni yanıyor ama yine de üşüyor çıplak zeminde.
Kendinden geçiyor…
Mamak’ta soğuk bir tabutluk…
Şafak söküyor, loş tabutluğun bir kenarından kar aydınlığı doluyor. Zemin soğuk bir tabut. Kimse görmüyor yere düşen gözyaşlarını. Üşüyor, titriyor, ısınmak için kendi içine sokuluyor.
Bir hayal oynaşıyor gözlerinde. Beyaz tülbentli anası sobaya odun atıyor. Tavanda alevler oynaşıyor. Cızırdayan çaydanlığın ağzından buhar süzülüyor.
Yine de üşüyor Adam Gibi Adam.
Mamak’ta tabutlukta prize takılmış kablolar, bir de soğuk zemin ürpertiyor Adam Gibi Adam’ı. Üşüyor…
Koridorun sonundan bir ayak çığlığı yaklaşıyor yeniden. Buz gibi bir ürperti akıyor içine. Yine elektrik kablosuna uzanıyor bir hain el. Zeminde soğuk bir ıslaklık ipildiyor. Yürekler kabuk bağlamış… sızlıyor teni Adam Gibi Adam’ın, hem de üşüyor.
Kendinden geçiyor…
Kendine geliyor yeniden ıslak, soğuk zeminde. Bedeni kaskatı…Konuşamıyor, titriyor sadece. Olduğu yerde zıplıyor.
Üşüyor…
Doğu Toroslar zemheri kokuyor bugün.
Sanki kablolara hain bir el uzanıyor yine.
Adam gibi Adam yine üşüyor. Zeminde kar var, havada boran var bugün. Üfültülü bir çaresizlik, boğuk bir hüzne karışıyor. Dün, zemini buz tutan tabutlukta üşüyen Adam, bugün dağların buz tutan zemininde üşüyor.
Askerler yürüyor dağların bağrına, insanlar yürüyor hep birden çaresizce. Adam Gibi Adam üşürken, yüreği yanıyor beyaz yaşmaklı bir ananın. Dün olduğu gibi bugün de sevenlerin yüreği yanıyor.
Dağların bağrında kar taneleri dans ediyor. Adam Gibi Bir Adam savruluyor kar tanelerinin arasında.
‘’ÜŞÜYORUM!’’ diyor yine, dün olduğu gibi. Tabutluklar ölüm kokuyordu dün, O üşüyordu. Dağlar da ölüm kokuyor bugün.
Adam Gibi Adam yine, ‘’ÜŞÜYORUM!’’ diyor, yürekler yanıyor yine. Arifhan Akpınar
İşte Yazıcıoğlu'nun Mamak Cezaevi'ndeyken yazdığı ve okuduğu 'Üşüyorum' şiiri Bir coşku var içimde bugün kıpır kıpır
Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum
Gözlerim parke parke taş duvarlarda
Açılıyor hayal pencerelerim
Hafif bir rüzgar gibi, süzülüyorum
Kekik kokulu koyaklardan aşarak
Güvercinler ülkesinde dolaşıyor
Bir çeşme başı arıyorum
Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp
Mis gibi nane kokuları arasında
Ruhumu dinlemek istiyorum
Zikre dalmış her şey
Güne gülümserken papatyalar
Dualar gibi yükselir ümitlerim
Güneşle kol kola kırlarda koşarak
Siz peygamber çiçekleri toplarken
Ben çeşme başında uzanmak istiyorum
Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum..
Asla Başkalarının Umudunu Kırma, Belki Sahip Olduğu Tek Şey Odur..
BOL BOL TEBESSÜM ET GÜLÜMSE
Hem Maliyeti Ucuzdur Hem De Değerine Paha Biçilmez...
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
bunu izleyın Türkiye'de dünden bu yana adeta hayat durdu!
Herkes BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına neden ve nasıl ulaşılamadığını sorguluyor...
Akıllara onlarca yanıtsız soru geliyor..
Arama çalışmaları ''Arama ve Kurtaramama'' operasyonuna döndü!!
Bu haberle biz, mevcut bilgi kirliliğine karşı yanıtsız sorular olarak gördüğümüz konuları siz okuyucularımızla paylaşmak istedik..
Bugün HERKES CNN Türk'te yayınlanan, yaralılardan İHA muhabiri İsmail Güneş ile 112 acil yardım merkezinin yaptığı konuşmaya kilitlendi..
Konuşmayı bizde dinledik ve aklımıza bazı sorular takıldı!
Konuşma tam 8 dakika 55 saniye sürüyor...
Konuşmanın 6. dakikası 30. saniyesine kadar yaralı İsmail Güneş, 112 acil yardım merkezi yetkilisine yaralı olduğunu, havanın soğuk olduğunu, Muhsin Bey'in helikopterinde olduklarını, bilinmeyen nedenle düştüğünü vs bilgileri aktarıyor ama o ana kadar kesinlikle helikopterde kaç kişi olduklarını söylemiyor, böyle bir ifade de bulunmuyor en azından yeralan kayıtlarda böyle bir ifade yok..
Konuşma kaydının 6. dakikasının 29. saniyesinde 112 acil yardım merkezi görevlisi yaralı muhabire bir soru soruyor ve diyor ki: ''Diğer 5 kişinin durumu nasıl?''
''CNN'nin yayınladığı ses kaydında 112 Acil yardım görevlisinin bulunduğu yerde arkadan sesler geliyor, o sesleri ayrıştırdık ve dinledik, helikopterin 14:30'da kalktığı ifade ediliyor ama yolcu sayının kaç kişi olduğu söylemi gelmiyor yada duyulmuyor..'' ( Not: Belki de bu konuşma kaydı yayına verilenden daha uzun süreli olabilir, bizim iddiamız mevcut kaydı baz almaktadır)
IHA MUHABIRININ, 112 ACIL YARDIM MERKEZI ILE KONUSMA KAYDI IÇIN TIKLAYINIZ
Akşam saatlerinde gelen bir haberle ortaya bir gerçek daha çıktı, İHA muhabiri 112'yi aradıktan sonra İHA Genel Müdürlüğü ile konuşuyor... Muhabir Yer tesbitinin sağlıklı yapılabilmesi için 112 ile konuşması gerekirken, ''şarjım bitiyor'' demesine rağmen, 112 görüşmesini kapatıp İHA merkezini arayıp dakikalarca konuşuyor! Hangi akılla bunu yapıyor? Kaza şoku ile mi?
Muhabir kaza şokunda, peki bir akıllı çıkıp demiyor mu ''sen yer tesbiti için bizimle konuşmayı bırak ve güvenlik güçlerini ara''
Ve işte, bu andan itibaren aklımıza onlarca soru takıldı!
Tam 18 kez kaza atlatan, sadece son 6 ay içinde 3 büyük kazadan sağ kurtulan, Ergenekon operasyonuna karşı milletten yana cuntaya karşı tavır alan Muhsin Yazıcıoğlu, derin bir operasyona kurban mı ediliyor?
Bu milletin yetiştirdiği nadide evlatlarından olan, dürüst ve inançlı siyasetçi Yazıcıoğlu, Ergenekon yapılanmasının hedefindemiy di?
Hükümet Başbakan düzeyinde olaya el koydu?
İçişleri tam kadro mesai yapıyor, halk dağlarda!
İktidarın gayretleri takdire şayan bir düzeyde ama Yazıcıoğlu'nun ve enkazın bulunamaması nasıl açıklanabilir??
30 KM'LİK ALANDA 3 BİN KİŞİ ARAMA YAPIYOR, KİŞİ BAŞINA arama alanı 10 METREKARE DÜŞER, ENKAZ NASIL BULUNAMIYOR?
darbe karşıtı.....dik duran...ırkçı olmayan....adam gibi adam....dindar ....muhsin abi....
mekanın cennet olsun....
bu arada volkan arkadaşımın da yazdığı gibi...devlet bütün imkanlarını samimi ve özverili bir şekilde seferber etmişitir bu konuda...
bu acılı günümüzde öküz altında buzağı aramayalımm.........
wtwt99 Nickli Üyeden Alıntı
bunu izleyın Türkiye'de dünden bu yana adeta hayat durdu!
Herkes BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına neden ve nasıl ulaşılamadığını sorguluyor...
Akıllara onlarca yanıtsız soru geliyor..
Arama çalışmaları ''Arama ve Kurtaramama'' operasyonuna döndü!!
Bu haberle biz, mevcut bilgi kirliliğine karşı yanıtsız sorular olarak gördüğümüz konuları siz okuyucularımızla paylaşmak istedik..
Bugün HERKES CNN Türk'te yayınlanan, yaralılardan İHA muhabiri İsmail Güneş ile 112 acil yardım merkezinin yaptığı konuşmaya kilitlendi..
Konuşmayı bizde dinledik ve aklımıza bazı sorular takıldı!
Konuşma tam 8 dakika 55 saniye sürüyor...
Konuşmanın 6. dakikası 30. saniyesine kadar yaralı İsmail Güneş, 112 acil yardım merkezi yetkilisine yaralı olduğunu, havanın soğuk olduğunu, Muhsin Bey'in helikopterinde olduklarını, bilinmeyen nedenle düştüğünü vs bilgileri aktarıyor ama o ana kadar kesinlikle helikopterde kaç kişi olduklarını söylemiyor, böyle bir ifade de bulunmuyor en azından yeralan kayıtlarda böyle bir ifade yok..
Konuşma kaydının 6. dakikasının 29. saniyesinde 112 acil yardım merkezi görevlisi yaralı muhabire bir soru soruyor ve diyor ki: ''Diğer 5 kişinin durumu nasıl?''
''CNN'nin yayınladığı ses kaydında 112 Acil yardım görevlisinin bulunduğu yerde arkadan sesler geliyor, o sesleri ayrıştırdık ve dinledik, helikopterin 14:30'da kalktığı ifade ediliyor ama yolcu sayının kaç kişi olduğu söylemi gelmiyor yada duyulmuyor..'' ( Not: Belki de bu konuşma kaydı yayına verilenden daha uzun süreli olabilir, bizim iddiamız mevcut kaydı baz almaktadır)
IHA MUHABIRININ, 112 ACIL YARDIM MERKEZI ILE KONUSMA KAYDI IÇIN TIKLAYINIZ
Akşam saatlerinde gelen bir haberle ortaya bir gerçek daha çıktı, İHA muhabiri 112'yi aradıktan sonra İHA Genel Müdürlüğü ile konuşuyor... Muhabir Yer tesbitinin sağlıklı yapılabilmesi için 112 ile konuşması gerekirken, ''şarjım bitiyor'' demesine rağmen, 112 görüşmesini kapatıp İHA merkezini arayıp dakikalarca konuşuyor! Hangi akılla bunu yapıyor? Kaza şoku ile mi?
Muhabir kaza şokunda, peki bir akıllı çıkıp demiyor mu ''sen yer tesbiti için bizimle konuşmayı bırak ve güvenlik güçlerini ara''
Ve işte, bu andan itibaren aklımıza onlarca soru takıldı!
Tam 18 kez kaza atlatan, sadece son 6 ay içinde 3 büyük kazadan sağ kurtulan, Ergenekon operasyonuna karşı milletten yana cuntaya karşı tavır alan Muhsin Yazıcıoğlu, derin bir operasyona kurban mı ediliyor?
Bu milletin yetiştirdiği nadide evlatlarından olan, dürüst ve inançlı siyasetçi Yazıcıoğlu, Ergenekon yapılanmasının hedefindemiy di?
Hükümet Başbakan düzeyinde olaya el koydu?
İçişleri tam kadro mesai yapıyor, halk dağlarda!
İktidarın gayretleri takdire şayan bir düzeyde ama Yazıcıoğlu'nun ve enkazın bulunamaması nasıl açıklanabilir??
30 KM'LİK ALANDA 3 BİN KİŞİ ARAMA YAPIYOR, KİŞİ BAŞINA arama alanı 10 METREKARE DÜŞER, ENKAZ NASIL BULUNAMIYOR?
ARAMA EKİPLERİ YANLIŞ BİR YERE YÖNLENDİRİLİP ULAŞILMASI MI ENGELLENİYOR?
ÖYLEYSE BUNU KİM-LER YAPIYOR?
BU BİR DERİN OPERASYON MU?
BUGÜN DİYARBAKIR’DA ÇATIŞMA ÇIKTI ORTALIK KARIŞTI
ORTAM YAVAŞÇA GERİLİYOR!
SEÇİMLERİ ENGELLEMEYE YÖNELİK BİR DERİN TEZGAHLA MI KARŞI KARŞIYAYIZ?
MUHSİN BEY 1 YILDA TAM 3 KEZ KAZA ATLATTI
ARAŞTIRILDI MI?
BU ''KAZA-SUİKAST-KAÇIRILMA-ROKETLİ SALDIRI'' İLE SİVİL İRADE ÜZERİNE BİR OYUN MU TEZGAHLANIYOR??
Ve kimselerin sormaya cesaret edemediği en kilit soru!!
Video haberimizi izleyin DİĞER SORULARIMIZLA BİRLİKTE EN KİLİT SORUMUZU görün!!!
ya ne güzel yazmışsın güzel kardeşim buda ergenekonun işi yani derin devletin işi diye ama yarın secimler olaçak gibi ama kirlilik doğru ama korkulan ne bütünü olamasada kalelerin coğu zaptedilmiş görünüyor gülün bütün imkanlarını iktidar için kullanıyor amerika gülenin gülen iktidarın arkasında millet durmak yok yola devam diyor yine oy kaybı yok gibi bunu neye borçlularsa ama yinede birşeylerden korkulduğunu düşünüyorum hadi hayırlısı ama seneryoyu yazanlar sonunu düşünememiş gibi
BasriMutaf Nickli Üyeden Alıntı
ABDde bir kaç sene öncede önemli bir devlet adamı kaybolmuş. 1 sene sonra bulunmuş. üzücü olaylar sadece bizde yok demekki. heryerde oluyor. başbakandan (tvde) duydum.
kim,nerede kaybolmuş?ilk defa duydum.koca helikopterin içinde mi kaybolmuş yoksa vatan.millet,bayrak demiş te fbi tarafından mı misafir edilmiş?gata yı/komutanları dinleyen organizasyon nerede acep??
Konu kemal1923 tarafından (28-03-2009 Saat 11:55 ) değiştirilmiştir.
Yer imleri