Enkaza ulaþýldý
Ýha Muhabiri Güneþ'in naaþý bulundu
Muhsin yazýcýolu ile birlikte kaza geçiren ÝHA Muhaberi Ýsmail Güneþ'i arama çabalarý sonuç verdi ama malesef kurtarma ekipleri acý haber verdiler...
BBP Genel Baþkaný Muhsin Yazýcýoðlu'nun da içinde bulunduðu 5 kiþiyi taþýyan helikopterin enkazýna ulaþýldý. Ancak enkaza ulaþýlmasý haberi geldikten sonra helikopterde bulunanlarýn saðlýk durumlarý hakkýnda çeliþkili açýklamalar gelmeye baþladý. CÝHAN Haber Ajansý'nýn geçtiði habere göre, enkaza ilk ulaþan köy sakinleri, helikopterde bulunan herkesin ölü olduðunu bildirildi. Ancak, ÝHA geçtiði haberde, enkazý bulan sivil savunma görevlisine telefonla ulaþýldýðýný ve bir kiþinin hayatta olduðunu belirtti. Haberde, "Görevli, olay yerinde helikopterdeki kiþilerden birinin yaralý olduðunu, diðerlerinin hayatýný kaybettiðini bildirdi" denildi. Bu arada televizyonlara baðlanan ve enkaz bölgesinde bulunan korucular 3 kiþinin cesedini gördüklerini ancak diðer 3 kiþinin ise kayýp olduðunu bildirdiler
Ýçiþleri Bakaný Beþir Atalay, BBP Genel Baþkaný Muhsin Yazýcýoðlu ve beraberindekileri taþýyan ve önceki gün düþen helikopterin enkazýna ulaþýldýðýný açýkladý.
Helikopterin enkazýnýn Sisne ile Elmadað arasýnda Þahinkaya bölgesinde olduðu belirtiliyor. Alýnan bilgiye göre enkaz, Kurucaova'nýn 4 kilometre kuzeydoðusunda bulundu. Ekipler de o bölgeye yönlendirildi
Bakan Atalay, "Sizlere arama-kurtarma çalýþmalarýyla ilgili detaylý bilgi verecektim. Ancak ani bir geliþme oldu. Bu nedenle bunu sizlerle paylaþmak istiyorum. Helikopterin enkazýna, þu an bana gelen bilgilere göre ulaþýldý. Döngel köyü Þahinkayasý mevkisinde Sisne-Elmalý arasýnda helikopterin enkazýnýn bulunduðu bilgisi bana geldi" dedi. Bakan Atalay, enkazdakilerin saðlýk durumuyla ilgili sorular üzerine, ''Enkazýn bulunma bilgisi çok yeni. Bu konuda þu anda birþey söyleyemiyorum'' yanýtýný verdi. Atalay ve beraberindekiler, daha sonra enkazýn bulunduðu bölgeye doðru gitmek üzere Göksun Kaymakamlýðýndan ayrýldý.
BBP Genel Baþkaný Muhsin Yazýcýoðlu'nu taþýyan helikopterin düþtüðü bildirildi. Bölgeye bir ambulans bir de kurtarma helikopteri gitti. Saðlýk ekipleri henüz enkaza ulaþamadý.
Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraþ'tan Yozgat'ta geçen Muhsin Yazýcýoðlu'nun helikopterinin düþtüðü bildirildi. Son gelen bilgilere göre BBP Genel Baþkaný Muhsin Yazýcýoðlu'nun aðýr yaralý olduðu bildiriliyor.
Yazýcýoðlu'nun saðlýk durumu ve helikopterin nerede nasýl düþtüðü hakkýnda henüz bir bilgi bulunmuyor.
Ajanslar, iniþ sýrasýnda düþen helikopterde aralarýnda BBP Genel Baþkaný Muhsin Yazýcýoðlu'nun da bulunduðu 5 kiþinin yaralandýðýný duyururken, helikopterde bulunan ÝHA muhabiri kendisi dýþýnda helikopterde bulunan herkesin öldüðünü açýkladý.
"ÝLK KEZ HELÝKOPTER KÝRALIYORUZ" DEMÝÞTÝ
BBP Genel Baþkaný Muhsin Yazýcýoðlu, bugün yaptýðý mitingte hazineden yardým almadan siyaset yapan tek siyasi parti olduklarýný, ilk defa helikopter kiralayarak miting yaptýklarýný söyledi.
Yazýcýoðlu, partisinin düzenlediði mitinge katýlmak için bir özel þirketten kiralanan helikopterle Kahramanmaraþ'ýn Çaðlayancerit ilçesine geldi. Yazýcýoðlu'nu ilçeye geliþinde BBP il ve ilçe teþkilatlarý yöneticileri karþýladý. Karþýlamanýn ardýndan Çaðlayancerit Meydaný'nda toplanan kalabalýða seslenen Yazýcýoðlu, siyasi hayatý boyunca hiçbir yüz kýzartýcý iþinin olmadýðýný belirterek, “Temiz siyaset yapmalýyýz. Türkiye'de iktidarlar deðiþir, ama vergi kaçýranlar hiç deðiþmiyor” dedi.
“Hazineden yardým almadan siyaset yapan tek partiyiz. Ýlk defa helikopter kiralayarak miting yapýyoruz” diyen Yazýcýoðlu, Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan ve CHP Genel Baþkaný Deniz Baykal'ýn birbirlerine hakaret ederek siyaset yaptýklarýný, kendilerinin bunu kabul etmediklerini kaydetti.
YAZICIOÐLU AÝLESÝ ÝKÝ BÜYÜK KAZA DAHA ATLATMIÞTI
Yazýcýoðlu 7 Haziran 2008'de Bolu Daðý Tüneli çýkýþýnda çok ciddi bir kaza geçirmiþ kazadan yaralý olarak kurtulmuþtu.
Öte yandan 13 Mayýs 2007 tarihinde ise Yazýcýoðlu'nun eþi Yozgat'ta ciddi bir trafik kazasý geçirmiþ her iki kazada otomobiller kullanýlamaz hale gelmiþti.
Bugünden :
Kaza sonrasý yaþanan tüm geliþmeler
ELT cihazý var ama çalýþmýyor. Cep telefonlarýndan gece 2'ye kadar sinyal alýndý. Arama 3 bin kiþiyle devam ediyor. Hava daha da bozacak. Ýþte tüm geliþleler:
Yazýcýoðlu'nun Kahramanmaraþ'tan Yozgat'a giderken bindiði ve dün saat 15.55'te düþtüðü bilgisi emniyet güçlerine ulaþan helikopterdeki cep telefonlarýndan ilk sinyal saat 16.22'de alýnarak bölge tespiti yapýldý.
ELT CÝHAZINDAN SÝNYAL GELMEDÝ
Bunun üzerine Ulaþtýrma Bakanlýðý bünyesindeki Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi harekete geçerek, helikopterlerde yer tespitine olanak saðlayan ''ELT'' cihazýyla irtibat kurmaya çalýþtý. Ancak ''cihazýn bozuk olmasý, helikopterde bulunmamasý veya sert düþüþ yüzünden çalýþmamasý'' nedeniyle ELT'den sinyal alýnamadý.
Yetkililer, bunun üzerine Bilgi Teknolojileri ve Ýletiþim Kurumundan (BTK) helikopterde bulunanlarýn cep telefonlarý aracýlýðýyla yer tespitinin yapýlmasýný talep etti.
CEP TELEFONLARINDAN SÝNYALLER GECE KESÝLDÝ
BTK'ya dün saat 16.20'de gelen bu talep üzerine kurum saat 16.22'de bölgede baz istasyonlarý bulunan Avea ve Turkcell'in kullanýldýðý operatöre ait 3 ayrý cep telefonundan ilk sinyalleri aldý. Böylece düþen helikopterin yeri Kahramanmaraþ'taki Göksun bölgesi olarak tespit edildi.
Ancak 3 telefondan alýnan sinyaller ayný noktayý iþaret etmesine raðmen, 1 kilometre eninde, 30 kilometre uzunluðunda bir alaný iþaret ediyordu.
Bu nedenle arama alaný çok geniþ bir alana yayýldý. Çalýþmalar, bu büyüklükte bir alanýn yaný sýra daðlýk bir alanda, zor coðrafi þartlarda ve olumsuz hava koþullarý altýnda sürdürülüyor.
Yetkililer, cep telefonlarýnýn þarjýnýn bitmesi durumunda sinyal alýmýnýn kesildiðini, bu nedenle gece 02.00'den beri düþen helikopterde bulunan telefonlardan sinyal alýnamadýðýný bildirdi.
BÝR ARAMA KURTARMA EKÝBÝ KAMAN DAÐI ZÝRVESÝNE ULAÞTI
AA muhabirinin, cep telefonu ile görüþtüðü Kurucuova Köyü sakinlerinden Celal Bayýr, aralarýnda kendisinin de yer aldýðý bir arama-kurtarma ekibinin, Kaman Daðý zirvesine ulaþtýðýný söyledi.
Bayýr, ''Sis, arama-kurtarma çalýþmalarýný olumsuz etkiliyor. Helikopteri bulmak için Kaman Daðý'nýn zirvesine týrmandýk. Ancak buradan aþaðýsý görünmüyor. Teknik ekip helikopterden gelen sinyali alýyor ama enkazýn yeri sis nedeniyle tespit edilemiyor'' dedi.
AÞIRI SOÐUK VE SÝS ÇALIÞMALARI GÜÇLEÞTÝRÝYOR
Arama-kurtarma ekipleri, gece saatlerinde sinyalin yoðun olarak geldiði bölgeye ulaþtý. Ancak bu noktada yapýlan detay aramalarýnda enkaza ulaþýlamadý.
Havanýn çok soðuk olmasý nedeniyle arama kurtarma çalýþmasýna katýlan ekipler deðiþtirilerek çalýþmalar sürdürüldü.
Çalýþmalara katýlan ekipler, bölgede hava þartlarýnýn çok kötü olduðunu, sýcaklýðýn eksi 15 dereceye kadar düþtüðünü kaydetti. Bölgede yoðun sis bulunduðu ve görüþ mesafesinin 1 metreye kadar düþtüðü bilgisi alýndý.
Bu arada, Kahramanmaraþ Ýl Özel Ýdaresinden getirilen paletli bir dozer, araçlarýn bölgeye sevkini saðlamak amacýyla yol açma çalýþmalarý yürütüyor.
Öte yandan, Baþbakanlýk Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüðünden yapýlan yazýlý açýklamada, Genelkurmay Baþkanlýðýna ait 2 Skorsky ve 1 CASA uçaðýnýn saat 04.30'da hareket ederek, bölgede arama çalýþmalarýna baþladýðý belirtildi.
Açýklamada, Emniyet Genel Müdürlüðüne ait H-160 tipi bir helikopterin de arama çalýþmalarýna katýlmak üzere saat 05.25'de Nevþehir'den bölgeye hareket ettiði kaydedildi.
Çalýþmalarýn 345 jandarma subay, astsubay ve erbaþ, Kahramanmaraþ Sivil Savunma Birlik Müdürlüðü ekipleri, Adana Sivil Savunma Birlik Müdürlüðünden 27 personel, 8 araç ve 1 arama köpeði ile 897 geçici köy korucusu ve 60 AKUT personeliyle devam ettiði belirtilen açýklamada, ''Saðlýk Bakanlýðýna ait 14 ambulans ve 2 medikal kurtarma ekibi bölgede hazýr bekletilmektedir'' denildi.
ARAMA ÇALIÞMALARI SABAHA KADAR SÜRDÜ
Baþbakanlýk Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüðünden saat 08.45 itibariyle yapýlan yazýlý açýklamaya göre, kaza bölgesindeki arama çalýþmalarýna katýlan ekip ve ekipmanlara ek olarak, Genelkurmay Baþkanlýðýna ait 2 Skorsky helikopter ile Doðal Afet Kurtarma Taburu'ndan (DAK) 12'þer kiþilik 2 özel tim saat 08.20 itibariyle Ankara Gölbaþý'ndan bölgeye hareket etti.
Ekiplerin hava indirme yoluyla arama bölgesine býrakýlarak, arama kurtarma çalýþmalarýna katýlacaklarý bildirildi.
Bu arada, Ýçiþleri Bakaný Beþir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oðuz Kaðan Köksal ile sabaha karþý Göksun'a geldi.
Muhsin Yazýcýoðlu'nu taþýyan helikopterin enkazýnýn bulunmasý için tüm imkanlarýn seferber edildiðini belirten Atalay, hem sivil savunma hem jandarma hem de emniyet kuvvetleri ile diðer sivil kurtarma ekiplerinin helikoptere ulaþmak için çalýþtýðýný bildirdi.
GÜNÜN IÞIMASIYLA HAVADAN DA ÇALIÞMA BAÞLATILDI
Yazýcýoðlu ve beraberindekileri taþýyan helikopterin bulunmasý için karadan devam eden arama çalýþmalarýna günün ýþýmasýyla birlikte havadan da baþlandý.
Bölgede bulunan Bakan Atalay, havadan yeniden baþlatýlan arama çalýþmalarýný izlemek amacýyla Kurucaova köyüne geldi.
Yazýcýoðlu ve beraberindekileri taþýyan helikopteri bulmak için Kurucaova köyü Kaman Daðý, Çatalkaya ve Güneyoluk mevkilerindeki arama çalýþmalarý devam ediyor.
Bu arada Baþbakanlýk Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüðünden saat 09.50 itibariyle yapýlan yazýlý açýklamada, Yazýcýoðlu ve beraberindeki 5 kiþiyi taþýyan helikopteri arama çalýþmalarýnýn gece boyunca sürdürüldüðü kaydedildi.
Yurdun birçok yerinden sivil savunma ekipleri arama çalýþmalarýna katýlmak üzere Kahramanmaraþ'a hareket etti.
Arama-kurtarma çalýþmalarýnýn yapýldýðý bölgede 15 dolayýnda ambulans, olasý bir müdahale için hazýr bekletiliyor.
Kurucaova köyünün kuzeyinde yer alan Deliklitaþ ve Kýzýlören bölgelerinde sürdürülen arama çalýþmalarýndan bir sonuç alýnamadý.
Askeri yetkililer, arama çalýþmalarýnýn Güney Oluk Tepe bölgesinin kuzey, güney, batý ve doðu bölgelerinde devam ettiðini, yaðmurdan etkilenen ekiplerin yeni ekiplerle takviye edildiðini kaydetti.
KAZANIN OLDUÐU BÖLGEDE HAVA DURUMU
Meteoroloji Ýþleri Genel Müdürlüðü, BBP Genel Baþkaný Muhsin Yazýcýoðlu'nu taþýyan helikopterin düþtüðü bölgede, bugün akþam saatlerinde baþlayacak kar yaðýþýnýn gece yarýsýndan itibaren kuvvetleneceðini ve yarýn da süreceðini bildirdi.
Buna göre, arama yapýlan Kurucaova, Tekir mevkisi ve Göksun'u içine alan bölgede, bu akþam saatlerinden itibaren kar yaðýþý baþlayacak. Kar yaðýþýnýn bu gece saatlerinden itibaren kuvvetlenerek etkisini artýrmasý bekleniyor. Görüþ mesafesi bu bölgede yaðýþ anýnda ortalama 50-500 metre arasýnda deðiþebilecek.
Bölgede bekleyen, ambulans, kurtarma aracý ve partililere ait araçlarýn oluþturduðu konvoyun uzunluðu bir kilometreyi geçti.
ÝÇÝÞLERÝ BAKANI ATALAY
Bakan Atalay, Kurucaova köyünde arama çalýþmalarýna katýlan ekipleri ziyaretinde gazetecilere yaptýðý açýklamada, olaydan dolayý çok üzgün olduklarýný belirtti.
Olumsuz hava þartlarýnýn helikopterlerle arama yapmayý engellediðini ifade eden Atalay, þunlarý kaydetti:
''Devletin tüm imkanlarýný kullanýyoruz. Birden fazla bölgede arama çalýþmalarý devam ediyor. Bölgede 11 helikopterimiz bulunuyor, ancak olumsuz hava þartlarý nedeniyle çalýþmalara katýlamýyorlar. Hava þartlarý düzeldiðinde arama çalýþmalarýna helikopterler de katýlacak.''
Helikoptere ulaþmak için çalýþmalarýn tüm imkanlar seferber edilerek sürdürüldüðünü belirten Atalay, helikopter ile son irtibatýn, helikopterdeki gazetecinin telefonu ile olduðunu söyledi.
Telefon konuþmasýndan yer tespiti yapýlmaya çalýþýldýðýný kaydeden Atalay, ''Baz istasyonlarý, koordinatlar üzerinde çalýþýldý. Daha sonra helikopter sinyal veriyor mu diye Ulaþtýrma Bakanlýðý çalýþtý. Ýlgili kurumlarýmýz seferber oldu. Helikopterde sinyal veren bir cihaz olmasý gerekiyor ama sinyal vermiyor. Helikopterin teknik imkanlarýyla herhangi bir bilgi alýnamýyor'' diye konuþtu.
ULAÞTIRMA BAKANI YILDIRIM
Ulaþtýrma Bakaný Binali Yýldýrým, Gümüþhane'de bir otelde düzenlediði basýn toplantýsýnda, arama çalýþmalarýnýn sürdürüldüðünü belirtti.
''Helikopter, gerek uçuþa elveriþliliði gerekse ruhsatý ve teknik donanýmý bakýmýndan tamamen kurallara uygun'' diyen Bakan Yýldýrým, þunlarý kaydetti:
''30 kilometrelik bir daire düþünün. Bu alanda arama çalýþmalarý 3 bine yakýn arama kurtarma ekibiyle sürdürülmektedir. Helikopterlerde, genellikle hatalý bir iniþ yaptýðý veya düþtüðünde faaliyete geçen, ELT dediðimiz acil yer gösterme sinyal cihazý vardýr.
O cihazýn verdiði sinyal uydudan yer istasyonlarýna bildirilmekte, yer istasyonlarý da helikopterin bulunduðu yeri anýnda göstermektedir. Ancak bu olayda ELT cihazý sinyal göndermemiþtir. Bunun nedenini henüz bilmiyoruz. Birkaç nedeni olabilir. Biri karla kaplý bir zemin olmasý, düþüþ zemininin, belki bu cihazý faaliyete geçirerek þiddette olmamasý dolayýsýyla sinyal göndermemiþ olabilir. Tabii gerçek neden, helikopter bulunduktan sonra kaza araþtýrma ekiplerince ortaya çýkarýlacaktýr.''
TBMM BAÞKANVEKÝLÝ PAKDÝL
TBMM Baþkanvekili Nevzat Pakdil, Göksun ilçesinde yaptýðý açýklamada, ilk anlardan itibaren gerekli tüm temaslarý yaptýðýný, Ýçiþleri Bakaný'nýn, Vali, Kaymakam ve askeri erkanýn büyük bir gayretin içine girdiðini anlattý.
Vatandaþlarýn büyük bir duyarlýlýk göstererek, arama çalýþmalarýna destek verdiðini ifade eden Pakdil, tüm siyasi partilerin de çok yakýn bir ilgi gösterdiðini söyledi.
DEVLET BAKANI VE BAÞBAKAN YARDIMCISI ÇÝÇEK
Devlet Bakaný ve Baþbakan Yardýmcýsý Cemil Çiçek, Baþbakanlýk Merkez Binasý önünde yaptýðý açýklamada, kamuoyunun müsterih olmasý gerektiðini belirterek, ''Devletin elindeki imkanlarý tümüyle seferber ederek, olayýn bir an evvel aydýnlatýlmasý ve kaza yerine ulaþýlmasý noktasýnda çok yoðun bir çaba sarf edilmektedir'' dedi.
Buradaki tek olumsuz durumun hava þartlarýnýn kötülüðü olduðunu belirten Çiçek, yoðun sis ve yaðýþýn tespit çalýþmalarýný zorlaþtýrdýðýný söyledi.
Gazetecilerin sorularýný yanýtlayan Çiçek, ''Kazadan sonra bir telefondan sinyal alýndýðý'' yönünde haberler olduðunun hatýrlatýlmasý üzerine Çiçek, sinyalin sürekli deðil bir defa alýndýðýný, var olan diðer telefonlarýn kapalý olduðunu belirtti.
Telefona ait koordinatlarýn TELEKOM Ýletiþim Baþkanlýðý tarafýndan ilgili makamlara verildiðini ifade eden Çiçek, ancak bu alanýn çok geniþ ve daðlýk bir alan olduðuna dikkati çekti.
YAZICIOÐLU'NUN KIZI VE EÞÝ GÖKSUN'A GELDÝ
BBP Genel Baþkaný Muhsin Yazýcýoðlu'nun eþi Gülefer Yazýcýoðlu ile kýzý Kahramanmaraþ'ýn Göksun ilçesine geldi.
Arama çalýþmalarýnýn devam ettiði Göksun'a gelen Gülefer Yazýcýoðlu ile kýzýný TBMM Baþkanvekili Nevzat Pakdil karþýladý. Gülefer Yazýcýoðlu ayný zamanda aðabeyi olan Nevzat Pakdil ile birlikte Göksun'da bulunan il özel idaresi binasýnda, arama kurtarma çalýþmalarýnýn sonuçlanmasýný bekliyor.
Öte yandan, haberin ardýndan Yazýcýðlu'nun Sivas'ta yaþayan annesi, kardeþleri ve yakýnlarýnýn evinde üzgün ve umutlu bekleyiþ sürüyor.
Helikopterde bulunan ÝHA Sivas Muhabiri Ýsmail Güneþ'in eþi Yasemin ve diðer akrabalarý da olayýn üzüntüsü içinde. Eþinin ablasýnýn evinde 2 oðluyla birlikte bekleyiþini sürdüren Yasemin Güneþ, sürekli eþinin meslektaþlarýyla görüþerek haber almaya çalýþýyor.
ATATÜRK HAVALÝMANI'NDA KRÝZ MASASI KURULDU
Ulaþtýrma Bakanlýðý'na baðlý Sivil Havacýlýk Genel Müdürlüðü yetkililerinin yaptýðý açýklamaya göre, düþen helikoptere uçuþa elveriþli olduðuna iliþkin belge 16 Haziran 2008'de verildi ve belge 16 Haziran 2009'a kadar geçerli durumda.
Helikopterin 20 Mart 2009 tarihinde verilen ruhsatýnýn süresi ise 20 Mart 2011'de sona eriyordu.
Medair'in baðlý olduðu Esas Holding, Atatürk Havalimaný'nda BBP Genel Baþkaný Muhsin Yazýcýoðlu'nun da içinde bulunduðu helikopterin düþmesine iliþkin bir kriz masasý oluþturdu.
Kriz masasýnýn baþkaný olan Esas Holding Ýcra Kurulu Üyesi Çaðatay Özdoðru, AA muhabirine, helikopterde, helikopterin düþtüðü yeri tespit eden cihaz bulunmadýðý yönündeki haberlerin yanlýþ olduðunu bildirdi.
Helikopterde, elektronik cihaz bulunduðunu vurgulayan Çaðatay, þunlarý kaydetti:
''Electronic Location Transmitter (ELT). Bu cihaz var. Olmamasý diye bir þey mümkün deðil. Neden? Çünkü bütün Esas Holding'in üst yönetimi bu helikopterle uçuyor. Ve olmak zorunda. Yalnýz bu cihaz çok þiddetli çarpmalarda devreye girer.
Dolayýsýyla, tahminimiz çok þiddetli bir çarpma olmadý, o yüzden de alet devreye girmedi. Otomobildeki hava yastýðý gibi yani. Bir düþme var... Zaten gazeteci arkadaþ da yaþýyordu. Dün 16.00-16.30 sularýnda bir tek ayaðýnda kýrýk vardý. Helikopterde parçalanma vesaire olduðunu zannetmiyoruz, bir düþüþ oldu, ama bir çakýlma olmadý diye düþünüyorum.''
TBMM BAÞKANI TOPTAN, GEZÝSÝNÝ YARIDA KESTÝ
TBMM Baþkaný Köksal Toptan, BBP Genel Baþkaný Muhsin Yazýcýoðlu'nun da içinde bulunduðu helikopterin düþmesi üzerine Tunus'a yaptýðý resmi ziyareti yarýda keserek Türkiye'ye dönme kararý aldý.
Bunun üzerine Ankara'da bulunan özel GAP uçaðýnýn Tunus'a hareket etmesi kararlaþtýrýldý. Tunus'a gidecek olan uçak, TBMM Baþkaný Toptan ve beraberindeki heyeti aldýktan sonra doðrudan Kahramanmaraþ'a gidecek.
BAÞBAKAN ERDOÐAN, KAHRAMANMARAÞ'A GÝTTÝ
Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan, programýný iptal ederek, özel bir uçakla saat 12.00'de Ýstanbul'dan Kahramanmaraþ'a hareket etti. Erdoðan ile AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Abdülkadir Aksu da Kahramanmaraþ'a gitti.
Bu arada, Yazýcýoðlu'nu taþýyan helikopterin düþmesi sonrasý bazý siyasi partiler mitinglerini iptal etti.


Teþekkur:
Beðeni: 







Alýntý





Yer imleri