Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0

Sonuçlar: Sizce arabeskin üç babasý için zirveden inme vakti geldimi??

Katýlýmcý sayýsý
158. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet inmeliler

44 27.85%
  • Hayýr Onlar benim Ýçin 1 numara

100 63.29%
  • Kararsýzým

14 8.86%
Sayfa 1/5 12345 SonSon
47 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Arabeskin üç babasý için zirveden inme vakti geldimi?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Muhahaha Arabeskin üç babasý için zirveden inme vakti geldimi?

Ellilerin sonu, altmýþlarýn baþlangýcý... Köyden kente göçle birlikte ne tam þehirli, ne tam köylü olan bir nesil ortaya çýkmýþtý. Taþý topraðý altýn sanýlan büyük þehirler hiç de bekledikleri gibi çýkmamýþtý. Büyük hayallerle geldikleri þehirlerde yaþadýklarý hüzünler, hayal kýrýklýklarý, umutsuzluklar yeni bir müziðin doðmasýna neden olmuþtu.

O günlerde bu kesimin hislerine tercüman olan üç 'baba'nýn kiþisel hikâyesi onlardan farklý deðildi. Yokluðu görmüþler, yoksulluðu yaþamýþlardý. Þarkýlarýnda kendi hikâyelerini anlatýrken milyonlarýn sevgisini kazanarak daha otuzlu yaþlarda babalýk unvanýný kazanmýþlardý. Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay ve Müslüm Gürses'in hayranlarýyla olan karþýlýksýz, çýkarsýz iliþkisi uzun yýllar sürdü.

Baba'larýn arayýþý müzik çevrelerinden ve eleþtirmenlerden tam not alsa da hayranlarý onlarý bu yolda yalnýz býrakmýþ görünüyor. Belki evi terk etmelerine kýzýyorlar, belki de 'baba' diye baðýrlarýna bastýklarý idollerinin magazin malzemesi olmasýna. Ama bir gerçek var. Artýk babalarýn yaptýklarý albümler milyonlar satmýyor.

Þimdi sizce üç babanýn zirveden indimi yoksa hala zirvedeler mi??

Anketimiz 15 gün sürecektir..

Degerli yorumlarýnýzý bekliyoruz..
    Konu HCakir tarafýndan (30-03-2009 Saat 21:28 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ben bir Orhan gencebay þarkýlarý tadýnda beste ve güfte yapacak ve söyleyecek bir þarkýcý daha Türkiyede görmedim.Varda yoksa benmi bilmiyorum.Yerine kimi koyacaksýnýz.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý kucer06 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Ben bir Orhan gencebay þarkýlarý tadýnda beste ve güfte yapacak ve söyleyecek bir þarkýcý daha Türkiyede görmedim.Varda yoksa benmi bilmiyorum.Yerine kimi koyacaksýnýz.
    aynen sana katýlýyorum kucer kardeþ...
    CÝMBOMLU

Kullanýcý Bilgi Menüsü

þöle bi bakýyorumda filmleri çýkmýyo þarkýlarýda pek dinlenmiyor bana göre ama yinede benim için ferdi 1 numara :45:

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Orhan Gencebay'ýn sesi kimsede yok. Ama Müslüm Gürses tadýný kaçýrmaya baþladý bence. Bu sorunun cevabý Orhan için "HAYIR" Müslüm için "EVET" bence.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Benim hayatýmda arabeskin yeri bambaþkadýr neden insinlerki bu sekil devam etsinler bir ömür boyu
    Kim Olursan OL Bir Gün Mezar Taþýnda Ýki Satýr Yazý Olursun...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

halen mýrýldanýrým üçünün þarkýlrýný

ölselerde unutulmazlar..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

müslümü pek sevmem...ve dinlememde... ama orhan gencebay ve ferdi tayfur u arada bir de olsa dinlerim... eski þarkýlarý unutulacak gibi deðil...onlar hep bir numara...
    selametle...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

her baþýn bir sonu vardýr týpký yaþam gibi yoksa deðiþim yenilik
    hitebet sanatý yerinde sayardý hayatýn olmasa olmaz yasasý bu...
    harika seslerdi onlarýn þarkýlarýyla duygulandýk üzüldük sevdik sevildik
    ama her söylem bir döneme hitap eder.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý f47xfenerli Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    her baþýn bir sonu vardýr týpký yaþam gibi yoksa deðiþim yenilik
    hitebet sanatý yerinde sayardý hayatýn olmasa olmaz yasasý bu...
    harika seslerdi onlarýn þarkýlarýyla duygulandýk üzüldük sevdik sevildik
    ama her söylem bir döneme hitap eder.

son yazdýgýna katýlmýyorum.bence bu ýsým ozellýkle orhan gencebay býr doneme degýl butun donemlere hýtap eder.20 yýllýk sarkýlarý halen cower yapýlýyorsa dejavu gýbý bý grup sewemedim karagozlumu konserde herkese soyletebýlýyorsa sagopa cýkýp orhan babayla bý calýsmam olmasýný ýstýyorum dýebýlýyorsa sanýrým boyle bý sanatcý bý donemlýk degýlde tam donemlýk bý sanatcýdýr.wede bence yerýnýn doldurulmasý ýmkansýz...

Sayfa 1/5 12345 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri