REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: buraya bir bakın!

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart buraya bir bakın!

ASIL DEGERİ 9 (DOKUZ) TRiLYON DOLAR DiKKAT 9 MiLYAR VEYA

9 MiLYON DEGiL
    9 TRiLYON DOLAR...

ABD SADECE 40 KIRK MiLYON DOLARA KAPATACAK.

YAZIKLAR OLSUN....

KAPTIRANA, VERENE SUSUP SEYREDENE....

ALTI USTU BIR MAIL GONDERMEKLE
    BU İŞ OLMAZ DİYE DÜŞÜNMEYİN LÜTFEN.

VATANINI SEVEN
    HERKESE GÖNDERELİM, HEPİNİZİN BİLDİĞİ GİBİ ETİBANK öZELLESTİRİLECEK..
    (VE ALICISI AMERIKA :-)
    VE BOR İŞLETMELERİ ETIBANK BÜNYESİNDE.

KONULAN FİYAT 40 MİLYON $.

LÜTFEN BİR DAHA OKUYUN VE LÜTFEN HERKESE İLETİN...
    YASADIĞIN
    DÜNYAYI SORGULAYAMIYORSAN,
    BARI ÜLKENİ SORGULA.....

ÖNEMLİ....
    ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ..

Borla çalışan araba üretil di,maliyeti 200 tl olan 1 kg bor ile 19 000 km yol yapabiliyor(1100kg. oto sabit 100 km süratle giderse) Bu demek oluyorki Petrole son. Tam tersine Batılı ülkeler bor işletmeciliğinin kansere yol açtığını idda ederek BOR madenininden soğutma çabası içindeler. Oysa bu mucize maden kanser tedavisinde de kullanılmaktadır. Türkiye kiskacta.
    Arabayi bor madeniyle calistiracak patentli 600 proje oldugu ortaya cikti.
    TÜRKİYE, dünyada bor rezervinin yüzde 73`üne sahip Ve Türkiye GELECEĞİN DUBAİSİDİR
    ve uluslararasi teroristler Türkiye
    uyanmadan
    bu kaynagi ele gecirmeyi planliyor.

Bu maili çoklu yollayarak en azindan
    bir toplum bilinci oluŞmasina yardim edebiliriz...

ya da direkt silin..

BİLGİ İÇİN

TMMOB

ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI

İSTANBUL ŞUBESİ

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu kadarda adilik olmaz, kim dur diyecek bu olaylara . lütfen ses getirelim vatanımıza.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kardeş, bilmiyor musun şimdilerde "HERYERKON" İN, böyle milli konular AUT. Sıradan dandik bir konuya sayfalar dolusu yazanların böyle konular oldu mu klavyeleri takılıyor. Umarım duyarlı olurlar.
    Saygılar.

5. 02-04-2009, 14:26

Sebep
    Gereksiz mesaj.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bor madeninin dünyadaki rezervlerin %70 lerinin türkiyede olduğu ve bu madenin petrolün yerini alacağı senelerdir konuşuluyor dünyadaki birkaç güçlü devletin kullanmamıza izin vermediği bu madeni en sonunda kendileri kullanmaya karar vermişler. biz zaten bunun değerini bilmiyoruz. üçe beşe bakmadan satarız. nasıl olsa sadece etibankı satıyoruz demekle bence biz burada kandırılıyoruz. etibankın bünyesinde sadece bor işletmeleri yok bildiğim kadarıyla hepsi satılacak. yazıklar olsun ülkemi taksit taksit satanlara. ben bu eklentiyi kopyalayıp mail adresimdeki herkese gönderdim. ne kadar çok kişiye ulaşırsak sonunda bir ses getireceğine inanıyorum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşlar aşağıda yazanları bir yerden alıntı yaptım...doğruluğu ve yanlışlığı tartışılabilir...
    Bilmiyorum yani ne derece doğru...Bu işin içinde olanlar bilirler...Şirketteki odamda oturduğum koltuktan doğrudur yada yanlıştır diyemem...ona göre okuyunuz...

"son zamanlarda forward yoluyla hemen herkesten aynı epostayı alıyorum. aldığım mail, 1995 yılında özelleştirilmiş olan etibankın özelleştirileceğini(!), türkiye'nin kıskaçta olduğunu, bor madenlerinin özelleştirileceğini, borla çalışan araba yapıldığını ve eğer vatanımızı seviyorsak bize yollanan maili başkalarına da yollamamız gerektiğini anlatıyor. okumadan, araştırmadan, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak diye buna denir. bor madenlerimizin işletilmesi 2840 sayılı yasaya göre devlet eliyle yapılır. zaten imf niyet mektubunda bor madenlerinin değil, eti holding'in bazı fabrikalarının özelleştirileceği yükümlülüğü bulunuyor. bu fabrikaların ise bor ile ilgisi yok. özelleştirme idaresine devredilen şirketler, eti krom aş, eti bakır aş, eti gümüş aş, eti elektrometalurji aş.'dir. peki nedir bu etibank özelleştiriliyor, amerika 9trilyonluk bor madenlerimizi 40milyon dolara ele geçirecek forward mailleri?

eti holding, 1935 yılında "etibank" adıyla kuruldu. madencilik sektörünün kaynaktan yoksun kalmaması için, bankacılık bölümü ile birlikte yapılandırıldı. eti holding, 1968 ve 1978 yıllarındaki devletleştirmeden sonra, madencilik sektörünün % 85'ini eline geçirdi. bankacılık bölümü 1995 yılında özelleştirildi.1997 yılında, "yapılanma ve özelleştirmeye ilk adım" adı altında madencilik bölümü "etibank madencilik" yerine "eti holding" adını aldı. yeniden yapılanması ve 2840 sayılı yasaya göre kendisinin işlemesi gereken madenleri özel sektör kuruluşlarına işletme işgüzarlığı danıştay'ca uygun bulunmadı.eski yapısı ve politikasında hiçbir değişiklik olmadı.

tabi, ortada 2840 sayılı yasa var, birşey olmaz bizim bor madenlerimize diyerek konuyu kapatmak da doğru değil. bor madenine sahip çıkmak adına 90'lı yıllardan kalma özelleştirme geyikleri çevirmektense bor madenlerimizin içinde bulunduğu günümüzdeki tehlikeleri anlamak amacıyla tmmob metalurji mühendisleri odası yönetim kurulu başkanı cemalettin küçük'ün şubat 2007'deki aşağıdaki basın açıklamasını okumanızı tavsiye ederim:
    12 şubat 2007

basina ve kamuoyuna
    akp iktidarının özelleştirmelerdeki hukuk tanımazlığı yürütmeyi durdurma kararlarını uygulamamasının geldiği son nokta “kanunlari hiçe sayma” dır.

bilindiği gibi bor madenlerimizin işletilmesi 2840 sayılı yasaya göre devlet eliyle yapılır. yıllardır yabancı şirketlerin ve yerli işbirlikçilerinin bor minerallerini ele geçirme çabaları ise devam etmektedir.

2000 yılında dönemin ilgili bakanı tarafından “devlet eliyle işletmenin ne demek olduğu” hakkında danıştay’dan istişari görüş bile alınmıştır.

danıştay’ın istişari görüşü de ”…bor madenlerinin işletilmesinden bu madenin zenginleştirilmesi, rafinasyonu ve pazarlamasının anlaşılması gerektiği…” şeklinde olmuştur.

ancak akp iktidarı ilk günden beri bor madenlerimizin işletilmesi görevini yürüten eti maden ışletmeleri genel müdürlüğün’de kadrolaşma ve borları özelleştirme gayreti içindedir. bu yolda adım adım ilerlenmiş; öğütme tesisini kendi imkanları ve tecrübeli elemanlarıyla kurup işleten mülga etibank bu yönetim zamanında bir öğütme tesisi kurmamış, öğütme işlerini taşarona ihale etmiş, projesi yapılmış hazır olan “disodyum oktaborat tetrahidrat” tesisini de özel sektöre kurdurma ihalesine çıkmıştır.

bu son ihale ile bor madenlerimizin devlet eliyle işletilmesine son verilmek amaçlanmaktadır.

19 şubat 2007 tarihli ihale duyurusu şöyledir:

“eti maden ışletmeleri genel müdürlüğü yılda 10.000 ton disodyum oktaborat tetrahidrat üretebilecek tesis kurulması, ışletmeye alınması ve idarece 36 aylığına kiralanması hizmeti alınacaktır.”

2840 sayılı kanunu hiçe sayarak bor madenlerimizi önce kendi yandaşlarına sonra da uluslararası güçlere teslim etmek amacıyla ihaleye çıkılmaktadır.

ihale konusu bahsedildiği üzere basit bir hizmet alımı ihalesi değildir.

şartname incelendiğinde 36 ay sonrasında tesisin yükleniciye devredileceği görülmektedir. denilen şudur: 10000 ton/yıl kapasiteli disodyum oktaborat tetrahidrat tesisi kurmak için size bandırma bor fabrikalarının sahasında yer vereyim, her tür yardımı yapayım, siz tesisi kurun sonra ben size üç yıl kira vereyim, üretim yapıp sorunları gidereyim, müşterilerinizi, pazarınızı oluşturayım, kısacası meyveyi iyice olgunlaştırıp hazırladıktan sonra yani 36 ayın sonunda tesisi size devredeyim sizin olsun.

bugüne kadar kendi imkan ve bilgi birikimi ile tecrübeli iş gücü sayesinde öğütme tesisi, borik asit üretim tesisi ve bor türevleri tesisleri kurup işleten eti maden işletmelerinin yeni kadroları projesi hazır olan bu tesisi kuramayacak kadar yetersizler mi!!!

hem birilerini nemalandır, hem de bor madenlerini özelleştirmiş ol, çifte vurgun diye buna denir herhalde.

nitekim, enerji ve tabii kaynaklar bakanı hilmi güler 23 ekim 2003 tarihinde ankara sanayi odasında yaptığı konuşmada “…bor konusunda bizim yaklaşımımız özerk bir yapıya doğru gidiştir. muhtemelen bunun son istasyonu özelleştirme olabilir” diye deklare ederek gerçek amaçlarını ve kimlere hizmet ettiklerini açıkça ilan etmiştir.

bu söylediklerimiz, bir sav veya öngörü değildir. çünkü, açıktır ki, hiçbir şirket veya iş adamı projesi yapılmış bir tesisi kendi kurabilecek birikimi varken başkasına yaptırmaz. yaptırdığını varsayalım ama bunu üç yıllığına işletmek üzere kiralamaz ve sonra da alın sizin olsun demez.

metalurji mühendisleri odası olarak yetkilileri ve ilgilileri uyarıyoruz!

kadrolaşma çabaları, baskılar ve sürgünler ile tecrübeli iş gücü kaybına rağmen hala bu işi yapabilecek teknik elemanlar eti maden ışletmelerinde mevcuttur.

sonucu 2840 sayılı yasa’yı işlevsizleştirmek ve delmek üzere planlanan bu hukuka aykırı işlemden vazgeçin.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu gibi durumlar sadece canımız türkiyemizde olur. allah sonumuzu hayır etsin.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri