Önceki akþam kanallar arasýnda gezerken, malum medyanýn bir kanalýnda Lozan tartýþýlýyordu. Kanal adý vermiyorum, çünkü o kanallarýn müdavimleri belki açýklarlar diye düþünüyorum. Bizim 1800'lü yýllardan bu yana karnýný ve beynini Ýngiliz Sterliniyle doyumuþ damarýn bir yazarý, veryansýn ediyordu. Kanala Yeniçað yazarý Altemur KILIÇ (KILIÇ ALÝ PAÞA'NIN oðlu) telefonla katýlarak bu ingiliz sterliniyle karnýný doyuranlarýn damarýndan gelen yazara sorusu "Atatürk hakkýnýzdaki görüþleriniz nedir?" deyince adamýn cevabý: Ben Atatürk'ü sevmiyorum"du. Ve Lozan bir hezimetti! Zatý þahanelerine göre! Çünkü Oniki Adalar kaybedilmiþti. Böylesine alçakça, sinsice ve yýlanca bir düþünce olamazdý. Artýk olabiliyordu. Çünkü Taaa o yýllardan Saidi Kürdi(Nursi)nin günümüze uzanan zavallý þahaneleri o zamanki tarihi, okumkatan imtina eden kullara, böyle açýklamalarda bulunuyordu. Oysa tarih bambaþka bir þekilde anlatýyordu. Biz Oniki Adayý 1911 yýlýnda Uþi antlaþmasýyla(Ýsviçre) Ýtalyanlara býrakmýþtýk. Ulan Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz herifler, o zaman Atatürk mü vardý ki, o adalarý Ýtalyanyanlara verdi? Tabi bu antlaþmayý Filistin topraklarýný Yahudilere vermeyen ünlü padiþahýmýz Abdülhamit'in imzaladýðýný gizleyerek; sanki, Oniki Ada bizdeymiþte Lozan'da vermiþiz gibi alçakça ve haince bir düþünce ile gençlerimizin beyni karýþtýrýlmak istenmektedir. Lozan'a giderken en önemli sorunun Ýstanbul Boðazlarýnýn ve Musul'un iþgaliydi. Öncelikli olarak buralarýn kurtulmasý gerekiyordu. Boðazlar kurtarýlmýþtý ama Musul hala ortada kalmýþtý! Oniki adalarý verseler bile oraya gidecek býrakýn gemiyi, sandalýmýz bile yoktu! Üstelik buralarý iþgal edenin de, Ýngilizlizlerin olduðu gerçeðini bu milletten gizlemenin kime yarar saðlayacaðýný sizlerin taktirine sunuyorum. (Kaynak: Ýngilizseverler cemiyeti ve kurucularý yazarýný þimdi hatýrlamýyorum ve Celal ÞÝMÞÝR'in Malta Sürgünleri Kitabý)
Tüm bunlarý daha detaylý bir þekilde "24 Temmuz Lozan Antlaþmasý" gününde yazacaktým ama, o adamýn böyle konuþmasý bunu yazmamý daha erkene aldý. Bilgilerinize.
Saygýlar.

Teþekkur:
Beðeni: 

Yer imleri