Turkcell hatlı cep telefonlarından büyük harflerle NEREDEYIM yazarak 7777'ye gönderdiğiniz takdirde Türkiye üzerinde nerede olduğunuzu ayrıntılarıyla öğrenebiliyorsunuz. Operatörden gelen cevap üç bölümden oluşuyor: "Bulunduğunuz bölge, coğrafi konumunuz ve size en yakın noktalar..." İlk başlığın altında bulunduğunuz bölge; il, ilçe, semt, mahalle, cadde ve sokak isimlerine dek tek tek belirtiliyor. Coğrafi konumunuzda ise dünya üzerinde hangi enlem ve boylamlar üzerinde olduğunuz bildiriliyor. Son başlıkta ise en yakınınızdaki karakol, hastane gibi önemli yerlerin kaç metre uzaklıkta oldukları, telefon numaralarıyla birlikte iletiliyor. Mesajın en sonunda da Polis İmdat, Jandarma, Hızır Acil ve İtfaiye'nin acil durum numaraları hatırlatılıyor. Sistem, şehiriçinde 300-500 metre, şehirdışındaysa 1-1,5 kilometre sapma gösterebiliyor. Bu sapma sizi korkutmasın. Lakin arama kurtarma çalışmaları için oldukça iyi. Bu uygulama diğer operatörlerde bulunmuyor. (Bunu bir gazete haberinden okudum ve aldım.) NİYE BÖYLE BİR HİZMET VERMEZLER Kİ DİYERLERİDE. Sormak lazım. Umarım böyle bir hizmet verirler. Rahmetli Muhsin yazıcıoğlu'nun haberlerinde de bunu duymuştum. Belki lazım olur arkadaşlar diye düşündüm. Ne dersiniz?