Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: nafaka ve tazminat ödemekten bıktık.medeni kanun erkeği mahvediyor bilin

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart nafaka ve tazminat ödemekten bıktık.medeni kanun erkeği mahvediyor bilin

Türkiyede neden boşanma davalarında hep erkekler nafaka ve tazminat ödemeye mahkum ediliyor.bunu hiç araştırdınızmı.hukuk forumlarında erkeklerin nafaka ve tazminattan dolayı mağdur duruma düştüklerini görürsünüz.1 günlük evliliğe bile ömür boyu nafaka ödüyorsunuz.bu parayı hanımefendiler birdahaki evliliklerine çeyiz parası olarak biriktiriyorlar.erkekler ise neredeyse birdaha yuva kuramıyacak hale geltiriliyor.yabancı ülkelerde bile nekadar evli kaldınız ise okadar nafaka ödüyorsunuz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Çok haklısın arkadaşım.Bu işten bayağı ağzın yanmış galiba

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yanmak ne kelime parçalandım resmen.
    Evliliğim eşimin 5.ci ayında beni terk etmesi sonucu sona ermiştir.mahkemeye göre o haklı.çünkü ayrı ev açmayan koca kusurlu sayılıyormuş.şimdi şunu sormak istiyorum
    1)eşim ayrı evim olmadığını bilerek benimle evlendi.niçin ben suçluyum.ne dayak,ne aldatma,ne kalp kırma ne hakaret.suçum ayrı evimin olmaması.yani suçum yoksul olmak!az maaşlı olmak
    2)madem kadın erkek eşitliği var.ayrı ev açma yükü niçin kocaya yüklenmiştir.madem eşitiz hanımlara neden ayrı ev açma sorumluluğu verilmiyor.
    3)bu kusurum yüzünden mahkeme beni ömür boyu nafaka ödeme cezasıyla cezalandırdı.5 aylık evliliğe ömür boyu nafaka ödeme sizce adilmi insan haklarına sığarmı ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sığmaz arkadaşım hiç'te adil değil.Sana geçmiş olsun yerinde olmak istemezdim.Ama bir üst mahkemeye karşı dava açabilirsin yürütmenin durdurulmasını istiyebilirsin.Evlenmeden önceki şartlarını şahitlerle ispat edip senin lehinde bir karar çıkarabilirsin.Fakat bunun için iyi bir boşanma avukatı bulman lazım.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

evet tamamen hak verıyorum medeni kanunumuz acilen degişmesi lazım

Kullanıcı Bilgi Menüsü

en iyisimi sen kucer06 nın dediğini yap o doğru söyledi allah yardımcın olsun senın

Kullanıcı Bilgi Menüsü

diyoruz ya turkiyede hersey olur burasi turkiye diger devletlerde belkide bu uygulama yok sanirim ben danimarkali ile evliydim orda 365 gun geldigi zaman ister mahkemeye git veya gitme otamatikmen biter ama tr de 3 senedir zorla bitebildi sonunda vekalet denilen kagit geldide oyle oldu...allah yardimcin olsun boyle konun olmazz....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bizim medeni kanunumuz isviçreden alınmış isviçredeki aile yapısına uyarlanmış.Türk aile yapısına göre kanunlarımız düzenlense ayrı ev açamayan koca cezalandırılmazdı bence,çünkü binlerce insan geçim sıkıntısı çekmekte ve birçok evli insan babasının yanında evliliğni sürdürüyor.eğer ülkemizde bu kültür olmasa sorarım size bu krizlere rağmen sosyal patlama olurmuydu olmazmıydı?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı solent Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    bizim medeni kanunumuz isviçreden alınmış isviçredeki aile yapısına uyarlanmış.Türk aile yapısına göre kanunlarımız düzenlense ayrı ev açamayan koca cezalandırılmazdı bence,çünkü binlerce insan geçim sıkıntısı çekmekte ve birçok evli insan babasının yanında evliliğni sürdürüyor.eğer ülkemizde bu kültür olmasa sorarım size bu krizlere rağmen sosyal patlama olurmuydu olmazmıydı?
    evet tamamen haklısın

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri