Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/3 123 SonSon
29 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 17/04 Türkiye'de Neler oluyor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart 17/04 Türkiye'de Neler oluyor

BAKIRKÖY'DEKİ PATLAMADA 30 KİŞİ YARALANDI

Bakırköy'de meydana gelen patlamada, yaklaşık 30 kişinin yaralandığı öğrenildi.
    17 Nisan 2006 Pazartesi 00:00

İSTANBUL - Bakırköy'de meydana gelen patlamada, yaklaşık 30 kişinin yaralandığı öğrenildi.
    Ebu Ziya Caddesi üzerindeki Marmara ve Aksoy pasajlarının önündeki çöp bidonunda meydana gelen patlama sonucu ilk belirlemelere göre yaklaşık 30 kişi yaralandı.
    Yaralılar, çevredeki Özel Acıbadem Hastanesi ile Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.
    Çok sayıda işyerinin de patlamanın şiddetiyle camlarının kırıldığı Ebu Ziya Caddesi güvenlik kordonuna alınarak trafiğe kapatılırken, buraya sevk edilen uzman ekip de inceleme çalışmalarına başladı.
    Bu arada, olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da görevlilerden bilgi aldı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

CERRAH: 'BAKIRKÖY'DEKİ PATLAMAYA PATLAYICI YOL AÇTI'

Cerrah, bir gazetecinin 'Gaz sıkışması mı patlama mı?' sorusuna, 'Gaz sıkışması değil, bir patlayıcı söz konusu' yanıtını verdi.
    17 Nisan 2006 Pazartesi 00:01

İSTANBUL - İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Bakırköy'de meydana gelen patlamaya bir patlayıcının yol açtığını bildirdi.
    Ebu Ziya Caddesi üzerindeki olay yerine gelerek bilgi alan Cerrah, daha sonra yaptığı açıklamada, saat 19.00 sıralarında meydana gelen patlamada cam kırıklarından vatandaşların yaralandığını belirtti. Cerrah, 'Şu ana kadar aldığımız bilgilere göre 31 vatandaşımız yaralı. Bunların 2'sinin durumları kritik değil, ama hastanedeler, doktordan aldığımız bilgiye göre durumları diğerlerinden biraz daha ağır' dedi.
    Burada görevli 3 sivil polisin de yaralandığını kaydeden Cerrah, olayda şu ana kadar ölen kimsenin olmadığını vurgulayarak, konunun yanlış aksettirilmemesini istedi.
    Cerrah, bir gazetecinin 'Gaz sıkışması mı patlama mı?' sorusuna, 'Gaz sıkışması değil, bir patlayıcı söz konusu' yanıtını verdi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

3 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ OTODRAG ŞAMPİYONASINDAN DEHŞET FOTOĞRAFLARI

Türkiye Opet Otodrag Şampiyonası'nda meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi.
    17 Nisan 2006 Pazartesi 00:05

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

ANTALYA- Türkiye Opet Otodrag Şampiyonası'nda meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi.

Antalya Karain Havalimanı'nda düzenlenen oto yarışlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bir otomobil seyircilerin arasına daldı.

Kazada Opet Takımı'nın sürücüsü Levent Kesen'in kullandığı otomobilin çarptığı İbrahim Özer (20) ve İbrahim Uzun (18) olay yerinde hayatını kaybetti.

Kimliği henüz belirlenemeyen 1 kişi de kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Sürücü Levent Kesen ile seyircilerden Şakir Koskal (18) ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ZEYTİNBURNU'NDA PATLAMA...

Zeytinburnu'nda, Atatürk Öğrenci Yurdu önündeki banka ATM'sinde patlama meydana geldi.
    17 Nisan 2006 Pazartesi 00:05

ÖMER ÖZTÜRK
    İSTANBUL - Zeytinburnu'nda, Atatürk Öğrenci Yurdu önündeki banka ATM'sinde patlama meydana geldi. Patlama özellikle yurtta kalan öğrenciler arasında panik yaşanmasına neden olurken, görgü tanıkları, ATM'ye 2 kişi tarafından patlayıcı konulduğunu belirtti.

Polis, patlamaya neyin sebep olduğunun incelemenin ardından belli olacağını, ancak ses bombası ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

Merkezefendi Mahallesi Sabri Ülker Caddesi'nde bulunan ve yüksek öğrenim öğrencilerinin kaldığı Atatürk Öğrenci Yurdu önünde bulunan bir bankaya ait ATM'de, saat 22.30 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada can kaybı olmazken, ATM'de maddi hasar oluştu. Patlama, yurtta kalan öğrenciler arasında panik yaşanmasına neden oldu. Bazı öğrenciler korkudan kendilerini dışarı attı. Öğrenciler, "Bir ses duyduk. İlk anda ne olduğunu anlamadık. Panik içinde dışarı kaçtık" diye konuştu.

Görgü tanıkları, polise verdikleri ifadede, patlamadan kısa bir süre önce 16-18 yaşlarında 2 kişinin ATM'ye geldiğini ve ellerindeki cismi bıraktıktan sonra kaçtıklarını, ardından da patlama olduğunu söyledi. Polis, eşkaller doğrultusunda çevrede operasyon başlattı.
    Patlamanın ardından olay yerinde geniş çaplı inceleme başlatıldı. ATM yakınında bulunan şüpheli parçalar incelenmek üzere toplanırken, polis, patlamaya neyin sebep olduğunun yapılacak kriminal incelemeden sonra belli olacağını, ancak ses bombası ihtimali üzerinde durulduğunu belirtti.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

SAPIK YÜZBAŞIYI YAKALAYAN ADAMIN ÖLDÜRÜLME NEDENİ BELLİ OLDU

Küçük yaşta kız çocuklarına tecavüze yeltendiği gerekçesiyle tutuklanan yüzbaşıyı yakalayan marangozun neden öldürüldüğü belilendi. Cinayetin gerekçesi hayret verici.
    17 Nisan 2006 Pazartesi 00:08

Bahçelievler'de bir marangoz atölyesinde 2 kardeşten birinin öldürüldüğü, diğerinin yaralandığı olayın, bir kişinin baktığı güvercinlerin kaybolması nedeniyle çıkan kavga sonucu gerçekleştiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, dün akşam Cengiz Topel Caddesi Yakut Sokak'taki marangoz atölyesinde Kerim Yılmaz'ın öldürülmesi, kardeşi Kadir Yılmaz'ın da yaralanmasıyla ilgili polisin başlattığı çalışma sürüyor.

Kadir Yılmaz'ın ifadesi ve incelemeler sonucu, aynı semtte güvercinleri çalınan bir kişinin, kuşların bulunması amacıyla bin YTL ödül vaat ettiği, ayrıca Kerim ve Nurullah Ç. adlı kardeşlerden de kuşlarının bulunması amacıyla yardım istediği öğrenildi.

Bu kişilerin de Yılmaz kardeşlerin marangoz atölyesinde çalışan ve yine kuşları bulunan 'Okan' adlı genci çalınan güvercinlerle ilgisi olabileceği gerekçesiyle bir süre alıkoydukları, ancak daha sonra serbest bıraktıkları belirlendi.
    'Okan'ın bu durumu söylediği Kadir ve Kerim Yılmaz'ın, Kerim ve Nurullah Ç. kardeşleri telefonla arayarak işçilerini rahatsız etmemelerini söyledikleri, bunun üzerine Ç. kardeşlerin dün akşam marangoz atölyesine geldikleri, burada aralarında tartışma çıktığı, tartışmanın büyümesi üzerine Yılmaz kardeşlere tabancayla ateş edildiği anlaşıldı.

Polis yetkilileri, Kerim Yılmaz'ın kaldırıldığı hastanede öldüğü, Bahçelievler'de küçük yaşta bir kız çocuğuna bıçak tehdidiyle tecavüze yeltendiği gerekçesiyle tutuklanan Yüzbaşı B.A'yı olaydan sonra yakalayan vatandaşlardan biri olduğu belirtilen Kadir Yılmaz'ın ise tedavisinin ardından taburcu edildiği olaya ilişkin Kerim ve Nurullah Ç, Okan adlı genç ile kuşları çalınan kişinin de aralarında bulunduğu 6 kişinin arandığını kaydettiler.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ELEKTRİK DİREĞİNE ÇARPAN ARAÇTA 4 ÖLÜ, 1 YARALI

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
    17 Nisan 2006 Pazartesi 09:21

EREĞLİ -Serdar Aydoğan yönetimindeki 67 LC 885 plakalı otomobil, Yeşiltepe mevkiinde, elektrik direğine çarptı.
    Sürücü Serdar Aydoğan'ın (25) olay yerinde öldüğü kazada, kardeşi Oktay Aydoğan (23), Yasin Şahin (25), Özkan Çalışkan (27) ve Sedat Yıldırım (25) otomobilde sıkıştı.
    Polis ve itfaiye ekipleri tarafından otomobilden çıkartılan yaralılardan Aydoğan, Şahin ve Çalışkan, Ereğli Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Yıldırım'ın aynı hastanede tedavisi sürdürülüyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

‘TETİĞE DOKUNDU SİLAH PATLAMADI’

Karikatür sanatçısı Bedri Koraman, suikasti, “Ben öldürülmüş olsaydım, Abdi’ye gelmeyebilirlerdi” diye değerlendirdi.
    17 Nisan 2006 Pazartesi 10:13

Abdi İpekçi cinayetinin kilit ismi Oral Çelik’in, dün gazetemizde yayınlanan, “İpekçi’ye 3 suitast girişimi oldu. Üçüncüsünde hayatını kaybetti İki suikasti gerçekleştiremeyen arkadaşlar Bedri Koraman’a yöneldi. Silah tutukluk yapınca vazgeçtiler” sözleri geniş yankı uyandırdı. Karikatür sanatçısı Bedri Koraman, “Ben öldürülmüş olsaydım, Abdi’ye gelmeyebilirlerdi. Orada o iş olmayınca Abdi’ye yönelmişler” dedi. Koraman’ın açıklamaları şöyle:

“Bir gece saat 03.00 civarında eşimle birlikte eve dönüyorduk. Arabamı Nispetiye’deki evimin karşısına park ettim. Arabadan inen eşim ‘Bir adam geliyor’ dedi. Baktım, fazla uzun boylu bir adam değildi, çelimsiz görünümlü, sağ elini arkasında saklayarak bana doğru yaklaşıyordu. Birden bire yüzüme doğru tabancasını tuttu. Hanım siren gibi susmamacasına müthiş bir çığlık attı. Tetiğe dokundu, çat diye bir ses duydum silah patlamamıştı.”

ÜZERİNE ATLADIM

Silahlı adamla aralarında büyük bir arbede yaşandığını söyleyen Koraman, “Ben silahın bir daha patlamayacağını kurşunun sıkışmış olabileceğini bilmiyordum. Hani Amerikan filmlerinde olur ya, can havliyle hemen adamın üzerine atıldım. Adam silahı sopa gibi kullanmaya başladı. Silahın kabzasını alnıma ve dudaklarıma sürekli vuruyordu. O da silahın patlamayacağını biliyordu. Bana vuranın kim olduğunu bilmiyordum. Aramızda büyük bir arbede yaşandı. Sürekli birbirimize vuruyorduk” dedi.

ARABAYA BİNİP KAÇTI

Yolda takip edildiklerinden şüphelendiklerini de ifade eden Koraman şöyle devam etti:

“Bir müddet sonra benden uzaklaşmaya başladı. Karşıda motoru çalışmakta olan farları gözümüzü alacak şekilde yanan küçük bir arabaya binip kaçtı. Farlar yüzünden arabanın rengini hatırlamıyorum. Beni hastaneye götürdüler. Eve gelmeden bir arabanın bizi takip ettiğini anlamıştık. Araba bir önümüze geçiyor duruyor, bir arkamızda kalıyordu. Biraz ürktük ve şüphelendik. Daha sonra herhalde yollarda bazen garip hareketler yaparlar ya ondan yapıyor manyak dedik.”

SIRA BENDEYDİ

Koraman, kendisine karşı yapılan suikast girişiminin ardından 1-2 ay sonra İpekçi cinayetinin gerçekleştiğini belirtti. Koraman, “Bu olay İpekçi cinayetinden 1-2 ay önce olmuştu. O dönem bunu gazetede fazla büyütmemeye karar verdik O dönem her müesseseden birini öldürüyorlardı. Türkiye’yi 12 Eylül’e hazırlayan güçlerin her müesseseden bir kişi alma programında kısmet bize düşmüştü. Ben öldürülmüş olsaydım. Abdi’ye gelmeyebilirlerdi. Orada o iş olmayınca Abdi’ye yönelmişler. Daha sonra herhangi bir tehdit almadım. Ancak devamlı bir endişe ve korku yaşadım” diye konuştu.

(bugün)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

HABER MÜDÜRÜNÜ GASP ETTİLER

"Sarı Hayatlar" Dergisi'nin Haber Müdürü Hüzün Yücel, İstanbul Cihangir'deki evininin kapısını açarken saldırıya uğradı...
    17 Nisan 2006 Pazartesi 11:19

"Sarı Hayatlar" Dergisi'nin Haber Müdürü Hüzün Yücel, İstanbul Cihangir'deki evininin kapısını açarken saldırıya uğradı. Üç saldırgan, boğazına bıçak dayadıkları Yücel'in; içinde 100 YTL, kimlik ve kredi kartlarının olduğu çantasını alıp kaçtı. Polise giden gazeteci, "Çok korktum. Boğazıma bıçak dayadıklarında aklıma 12 yaşındaki çocuğum geldi" dedi.

(vatan)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bankada sıra beklemeye SMS ile son! 17.04.2006

--------------------------------------------------------------------------------

Artık bankalarda sıra beklemeyeceksiniz. Bankaya gitmeden önce atacağınız bir SMS ile hem bankadaki kuyruğu öğreneceksiniz, hem de bankaya gitmeden sıra alacaksınız.

Tümsaş, geliştirdiği Q-SMS sistemi ile bankalarda sıra beklemeye son verecek. Numara veren dijital makinelerin kullanıldığı banka, havaalanı, postane ve hastane gibi sıra beklenen alanlarda Q-SMS büyük kolaylık sağlayacak.

Tümsaş Genel Müdürü Orkun Tosun, Q-SMS ile sıra beklerken harcanan gereksiz zamanın önüne geçileceğini söyledi. Tosun, "Q-SMS ile bankaya gitmeden önce cep telefonundan bir SMS mesajı yollayarak şube yoğunluğu öğrenilebilecek. Hatta sıra almak bile mümkün olacak. Ayrıca kişi sırası yaklaştığında yine SMS mesajı ile bilgilendirilecek" diye konuştu. Tosun, Q-SMS'in özellikle finans kuruluşlarından büyük bir talep gördüğünü söyledi.

Kullanım alanı çok geniş

Tümsaş, 1991 yılında Türkiye'yi ilk kez numara veren makinelerle tanıştırdı. 1991 yılında Vakıflar Bankası ve İş Bankası şubelerinde kullanılmaya başlanan Q-Matic sistemi sayesinde müşteriler arka arkaya dizilerek sıra beklemek yerine, oturdukları yerden dijital göstergelerdeki numaraları takip etmeye başladı. Q-Matic sistemini iki bankayla başlattıklarını ancak sistemin bugün sadece bankalarda değil, havaalanı ve hastaneler de dahil olmak üzere 2 bine yakın noktada kullanır hale geldiğini kaydeden Tosun, "Bu makinelerde günde yarım milyondan fazla insan numara alıyor. Q-SMS de Q-Matic'in bulunduğu her noktada kullanılabilecek bir ürün. İlk etapta ürünle ilgilenenler finans kuruluşları oldu" dedi.

O-Matic'ler müşteri memnuniyeti için önemli bir araç haline geldi

Orkun Tosun, 1991 yılında Türkiye'de kullanılmaya başlayan O-Matic sistemlerinin CRM olarak adlandırılan müşteri memnuniyeti hizmetlerinde önemli bir araç haline geldiğini söyledi. Tosun, "Q-Matic sayesinde bilgisayarlı sisteme geçişle birlikte kartlı sistem uygulamalarını da başlattık. Bugün birçok bankada uygulanmaya başlayan kartlı sistemlerde müşteri sıra numarasını almadan ATM veya kredi kartını sisteme okutuyor, sistem de gelen müşteriyi tanıyarak kurumun belirlediği önceliklere göre numara veriyor. Böylece müşteri önem derecesine göre öncelikli olarak ve sürekli çalıştığı müşteri temsilcisinden en kısa sürede hizmet alabiliyor" dedi.

Referans

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Güvenlik görevlisi bıçaklanarak öldürüldü 17.04.2006

--------------------------------------------------------------------------------

İstanbul İl Özel İdare Müdürlüğü'nün Beyazıt'taki bir biriminde çalışan güvenlik görevlisi, bıçaklanarak öldürüldü.

Ordu Caddesi Tiyatro Sokak'ta bulunan İstanbul İl Özel İdare Müdürlüğü İstanbul Proje Koordinasyon Birimi'nde çalışan güvenlik görevlisi Bilgi Çelik (24), saat 05.00 sıralarında nöbet tuttuğu kulübede bıçakla yaralanmış halde bulundu.

Çelik, ambulansla kaldırıldığı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Polis yetkilileri, görevde 2 güvenlik görevlisi olması gerektiğini, ancak diğer görevlinin şu ana kadar bulunamadığını ifade ederek, olayla ilgili çalışmalara başlandığını kaydettiler.

Sayfa 1/3 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri