Ýçmeden sarhoþ eden bar
Ýngiltere'nin içki merkezi ve Londra'nýn dünyaca ünlü bölgesi Soho'da Sam Bombas ve Harry Parr adýndaki iki arkadaþ içmeden, sarhoþ olunan bar kurdu.
Dünyanýn ilk içmeden sarhoþ olunan barýnda müþteriler, cin ve toniðin üzerinde yürüyor, kokteyl içeren bir buharý soluyor, kokteyl dumanlarýný koklayýp sarhoþ oluyor.
Bompas ve Parr, müþterilerin 40 dakikada kendilerini sarhoþ hissedecekleri, cin tonik içeren bir sis tabakasý oluþturduklarýný, bu þekilde müþterilerin dev bir kokteylin içinde oturduklarýný hissetmelerini saðladýklarýný ve barý dekorla zenginleþtirdiklerini söyledi.
DÜNYADAKÝ ÝLK ALKOL MÝRARÝSÝ
Sam Bombas, bunun dünyada yapýlan ilk alkol mimarisi olduðuna dikkat çekerek, “Su kullanarak cin tonik kokteyli hazýrlamak ve bunu tüm sisteme yaymak için cin-tonik kokularýný buharlaþtýrýyoruz. Böylece siz de cin ve tonik bulutlarýnýn içerisine giriyorsunuz. Ýnanýlmaz düzeyde ilgi gören bu sistem için bilet almak isteyen çok sayýda kiþi var. Bu yüzden içeride kalma süresini çok kýsa zamanlý tutuyoruz. Eðer baþarýlý olursa bunu daha uzun süreli yapmayý planlýyoruz” þeklinde konuþtu.
Bu sýra dýþý konsept barýn kamunun tepkisini ölçme amacýyla deneme süresi olarak haftada 4 gün açýk olduðu kaydedilirken, müþteriler bu barýn haftanýn her günü açýk olmasý gerektiðini düþünüyor. Nefesle alýnan alkole ek olarak, barda ayný zamanda çeþitli içecekler ve cin tonik tadýnda küçük çubuklar da bulunuyor.
Ýçmeden sarhoþ olunan bu sistemden çok zevk aldýðýný ifade eden müþterilerden Nicky Mudy, “Buraya gelmemi arkadaþým tavsiye etti. Neyle karþýlaþacaðýmý bilmiyordum o yüzden buraya gelmem bir çýlgýnlýktý. Bu aslýnda alkol almanýn baþka bir çeþidi. Alkol almayý seviyorum. Daha önce yapmadýðýn bir þeyler yapmak çok heyecan verici. Biryerlerde oturup içki içmeyi seviyorum ancak yeni bir þeyler yapmayý da çok seviyorum” ifadelerini kullandý.
Bompas ve Parr, insanlarýn çok içmek zorunda kalmak yerine alkollü buharý solumalarýný amaçladýklarýný ve bunun akýllýca bir fikir olduðunu düþündüklerini söyledi.
Soluyarak sarhoþ eden sistemi icat eden Bompas ve Parr, daha önce de birbirinden ilginç icatlar bularak Ýngilizlerin yaþamýna renk kattý.
Gazeteport

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri