Sarhoş muhabbetleri
Şişede durduğu gibi durmuyor elbette. Kimisini cesaretlendiriyor, kimisini bir hoş ediyor. İçtikçe içenler, gecenin sonunda “Ben nerdeyim? Ben kimim?” oluyorlar. Hesaba itiraz, garsona sataşmalar, sanatçıya küfretmeler. İçmesini bilmeyenler için halk dilinde “Ağzıyla değil, …. yla içiyor” derler. Bu tipleri alkolün olduğu her türlü mekanda görmek mümkün. Diskoda, barda yada canlı müzik yapılan mekanlarda.
Haftasonu geceleri, yine içmesini bilmeyen bazı şahsiyetlerin trajikomik görüntüleri ve muhabbetleriyle süslendi. Kendisine sınır koymayanlar, gecenin sonunda başkaları tarafından sınırlandırıldılar. Diskodan atılanların sayısı hiçte azımsanacak gibi değildi.
“Yan masadaki yan baktı” muhabbetleri de bu hafta sonunda oldukça revaçtaydı. Diskoların önünde, içerideki düşmanının dışarı çıkmasını bekleyen grupların polise bile kafa tutmaya çalışmaları da tabi ki alkolün verdiği cesaretin başka bir örneğiydi.
Diskoların önünde gezinen sarhoş vatandaş:
- Abi bu adamlar içerideki gruba kafayı fena takmış. Büyük kavga çıkacak.
Görevinin başındaki polis memuru:
- Valla kim kime kafayı fena taktı bilmiyorum ama bunlar buradan gitmezse, biz onlara kafayı fena takacağız. Aynı şey senin içinde geçerli.
Garson:
Abi ön taraftaki ikili masada oturanlar hesaba itiraz ediyor. 8 kadeh viski verdim, onlar 6 tane içtik diyorlar. Ayrıca indirimi de beğenmemişler. Daha fazla indirim istiyorlar.
İşletmeci:
Bu adamlar geçende de aynısını yapmadı mı? Ne yüzsüz herif bunlar ya. Git konuş, anlamıyorlarsa söyle hesap mesap ödemesinler gitsinler. Bir daha da gelmesinler. Nedir bunlardan çektiğimiz ya.
Sarhoş kadın:
Hayatım, eve gitmek istemiyorum. Hem karnım da acıktı. Buradan sonra çorbacıya da gideriz dimi?
Sarhoş adam:
Ayakta durabilirsek gideriz. Aslında eve gitsek daha iyi olmaz mıydı? Hem çorbacıya giden yolda polis çevirmesi falan vardır.
Trafik polisi:
Ehliyet ve ruhsatınızı verir misiniz beyefendi?
Sarhoş şoför:
Neden, benden önceki arabayı durdurmadınız? Tanıdığınızdı dimi? Aynı mekandaydık onlarla. Adamlar kör kütük sarhoş. Haksızlık bu ağabeycim, haksızlık ya. Vermiyorum ehliyeti de ruhsatı da.
Sarhoş adam:
Birader ortalık şenlenmiş. Biz, bu gece gezme işlerini sıklaştıralım biraz. Baksana bir sürü sarışın hatun var ortalıkta.
Sarhoş adamın sarhoş arkadaşı:
İyi diyorsun da birader, bizim evdeki goca, hacı oldu biliyorsun. Az sonra sabah ezanı okunacak. Bir an önce eve gidelim. Yoksa giremeyeceğim eve. Bu gecelik yeter artık gezdiğimiz. Hadi hadi…
....

Teşekkur:

Yer imleri