Güç bende
artık: 4-2

Lig tarihinde böyle heyecanlı bir şampiyonluk mücadelesi yaşanmadı. Bitime 4 maç kaldı. Cumartesi günü Fenerbahçe, Manisa'da hezimet yaşadı. Takipçisi Galatasaray ise dün muhteşem oynadı, farklı kazandı ve 3 puan farkla lider oldu. Nefesler şimdiden tutuldu, gözler cumartesi günü oynanacak F.Bahçe-Galatasaray derbisine çevrildi. .


ZİRVENİN yeni kralı Galatasaray... Cimbom, Ali Sami Yen Stadı'nda muhteşem taraftarının önünde 21'de İliç'in golü ile öne geçti. Ardından 47'de 'Kral' Hakan Şükür sahneye çıktı ve farkı 2'ye çıkardı. 53. dakikada Okan, skoru 2-1'e getirdi. Hakan Şükür, 64'te müthiş bir golle skoru 3-1 yaptı.

MAÇIN 70. dakikasında Cihan'ın kendi kalesine attığı golle durum bir anda 3-2 oldu. Ardından Çaykur Rize, Aydın'la gole yaklaştı. Allyson Santos'un 80'de kendi kalesine attığı gol skoru belirledi: 4-2. G.Saray, böylece 3 puan farkla zirveye otururken, F.Bahçe maçı öncesinde moral depoladı.


***

Bu kez fırsatı kaçırmadılar: 4-2

Daha önce F.Bahçe'nin puan yitirdiği maçlarda kendisi de puan kaybeden Cimbom, Çaykur Rize karşısında aynı hatayı yapmadı.

Fenerbahçe'nin Vestel Manisaspor'a yenilmesiyle büyük bir avantaj yakalayan Galatasaray, Ali Sami Yen'de Rizespor'u ağırladı. Sarı-kırmızılılar bu maçı kazanarak haftaya oynanacak Fenerbahçe maçı için Kadıköy'e lider olarak gitmek istiyordu. Gerçi kalan her maç derbi, ama şampiyonluk yolunda Fenerbahçe ile oynanacak olan karşılaşma hepsinden de çok
önemli. Özellikle Galatasaray'da 7 futbolcunun kart sınırında olması Rizespor maçını strese sokan sebepti. Taraftarın büyük desteğini arkasına alan sarı-kırmızılılar başlama düdüğüyle birlikte Rize kalesine yüklenmeye başladı. 21'de İliç'le golü buldular. Ancak bu yarının sarı- kırmızılılar açısından en şanssız yanı Song'un sakatlanıp oyunu terk etmesiydi.

Kral Hakan sahneye çıktı
İkinci yarıya G.Saray golle başladı. Maçın en başarılı ismi Hakan Şükür 47'de durumu 2-0'a getirince herkes 'maç bitti' dedi. Ancak Rizespor maçı bırakmaya niyetli değildi. 53'te Okan'la durumu 2-1 yaptılar. 64'te kral yine sahneye çıkıp durumu 3-1 yaptı. Bu defa herkes bu iş yine bitti derken sarı kırmızılı defans hata yapınca Cihan topu 70'te kendi kalesine attı. Skor 3-2 olunca yine endişe başladı. Ancak 80'de bu defa Rizespor'dan Santos'un Cihan'a nazire yapar gibi kendi kalesine golü atınca durumu 4-2'ye getiren G.Saray rahat bir nefes aldı.