Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Fenerbahçe Kulübü'nün Yüksek Divan Kurulu olaðan toplantýsýnda konuþan kurul üyesi Eli Niyego, futbol takýmý oyuncularýnýn tamamýnýn gönderilmesini istedi.
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapýlan toplantýda söz alan Niyego, 6 ay önce formasýný çiðneyen bir sporcunun Fenerbahçe'de yeri olmadýðýný söylediðini hatýrlatarak, “Nihat Özdemir, o zaman 'Yönetime rapor gelmedikten sonra ceza yetkilisi deðiliz' demiþti. Þube yöneticileri neye yarar? Sayýn Özdemir, milyonlarca gözün gördüðü hadiseleri en az sizler de bizim kadar görüyorsunuz. Eðer bu þube size bunu rapor etmiyorsa, bu yönetimin görevi deðil midir? 'Arkadaþ siz neden bunu yönetime bildirmiyorsunuz' diye neden sormuyorsunuz?” dedi.
Futbol takýmýnýn bugünkü durumunun yönetimin suçu olmadýðýný anlatan Niyego, þöyle devam etti:
ALEX KÝM? ***FÝ VARSA OYNAYACAK ***FÝ YOKSA OYNAMAYACAK
“Bu sizin suçunuz deðil, sizin iyi niyetiniz. Onlara gösterdiðiniz yakýn alaka bu günlere getirdi. Dünkü basketbol maçýnda bazý mihraklar ne yazýk ki bu kadar þevkle bu kulübe mesailerini veren insanlara 'istifa' diye baðýrýyor. Geçen sene baþarýdan baþarýya koþan ayný futbolcular. Bir iki kiþinin gitmesiyle bir þey deðiþmez, fakat bu takým bitmiþ. Brezilyalý antrenör gittikten sonra Semih dahi Brezilyalý oyuncularýn yanýna dönüþ yapmýþ durumda. Sayýn baþkaným, bir gazetedeki demecinizde 'Beni alt etmek için futbolcularým bana ihanet ediyor' demiþsiniz. Evet, doðru ihanet ediyorlar size baþkaným. Kaptan bir maç yok, isterse oynuyor isterse oynamýyor. Bu takýmýn, bu sene özür dileyerek tamamýnýn gitmesini talep ediyorum. Atýn bunlarý altyapýya. Barcelona Ronaldinho'yu kovmuþ, Alex kim? ***fi varsa oynayacak, ***fi yoksa oynamayacak.”
Niyego'nun takýmý eleþtiren konuþmasýnýn ardýndan üyeler alkýþladý. Bu arada, Niyego'nun, kulüp baþkaný Aziz Yýldýrým'a dönerek, “Bir gazetede okudum. 'Beni alt etmek için futbolcularým bana ihanet ediyor' demiþsiniz. Böyle dediniz mi?” þeklindeki sorusu üzerine Yýldýrým'ýn, “hayýr” anlanýmda baþýný iki yana salladýðý görüldü.
Üyelerden Ali Polat ise daha önce milli takým oyuncusu Semih'in yerine Güiza'yý oynatan teknik direktör Luis Aragones'in milliyetçilik yaptýðýný söylediðini hatýrlatarak, Ýspanyol teknik adamýn olaylarý okuyamadýðýný, futbolcularla etkili bir iletiþim kuramadýðýný ileri sürdü.
AÇIKGÖZ: “YANLIÞLIK TRANSFERDE”
Fenerbahçe Kulübü'nün mayýs ayýnda yapýlacak olaðan seçimli genel kurul toplantýsýnda baþkan adayý olduðunu daha önce açýklayan Kemal Açýkgöz, yaptýðý konuþmada, Fenerbahçe'de futbolun yanlýþ yönetildiðini savundu.
Fenerbahçe Kulübü'nün her þeyi ile güzel olduðunu, ancak futbol takýmýndan memnun olmadýðýný kaydeden Açýkgöz, “Bunu herkes görüyor, ancak bu kürsüde dile getiren çok az. Geçen yýlki kadro Avrupa Þampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadý. Takýmdan bir kiþi eksiliyor, yeni transferler yapýlýyor, ama 5. durumdayýz. Bana göre yanlýþlýk transferlerde. Milyon dolarlar, avrolar veriliyor, karþýlýðýnda bir hiç alýyoruz. Fenerbahçe'yi bu duruma düþürmeye kimsenin hakký yok. Futbolu bilen yöneticiler yönetim kurulunda olmalý. Kaç maçtan rahat huzur içinde ayrýlýyoruz?” þeklinde konuþtu.
Üyelerden Mahir Danyal ise daha önceki toplantýlarda olduðu gibi huzurevi ile ilgili çalýþma yapýlmasýný, kulübün tesislerinde kendisi gibi 70-80 yaþýna gelmiþ üyeler için yüzde 50 indirim uygulanmasýný istedi. Danyal, kulüp baþkaný Aziz Yýldýrým'a doðru bir gazete küpürü göstererek, “Sayýn baþkanýmýz, Daum ile sakýn bir daha el sýkmayasýn, ne duruma soktu seni” dedi.
Üye Kerim Kerimoðlu ise 2007'de yüksek divan kurulunda yaptýðý bir eleþtiriden dolayý 18 ay hak mahrumiyeti aldýðýný belirterek, “Üyelerin 'Fenerbahçe'nin haysiyetini kýrmýþtýr, Fenerbahçe'yi küçük düþürmüþtür' diye disiplin kuruluna gönderilmesi yanlýþtýr” dedi. Yüksek Divan Kurulu Baþkaný Yüksel Günay, Kerimoðlu'ndan, Disiplin Kurulu kararlarýyla ilgili bu toplantýda deðil, genel kurulda konuþmasý konusunda ýsrar edince, Kerimoðlu, “Sakýncalý göründüðü için konuþmamýn ilk baþlýðýný atlýyorum” diye konuþtu.
Kerim Kerimoðlu daha sonra tüzükte bazý yanlýþlýklar olduðunu savunarak, yeni bir tüzük deðiþikliði kongresi yapýlmasýný istedi. Kerimoðlu, ayrýca futbol takýmýnýn deðerinin bilançoda aktif deðerler arasýnda yer almadýðýný belirterek, “Bu bilançoya nasýl inanayým? Yönetimden bu deðerleri istiyorum. Bende liste var. 27 futbolcunun deðeri 77 milyon avro. Bu doðru mu, deðil mi? Bana bunun cevabýný versinler” dedi.
Üyelerden Suat Müftüoðlu, konuþmasýnda yönetimin sadece sportif baþarýlarla deðerlendirilmemesi gerektiðini kaydederek, “Biz o yönetimden memnunsak, o yönetimin buradan gitmeye hakký yok. Yönetim 'Ben artýk çekiliyorum' diyorsa buna hakký yok. Biz istiyorsak bu hizmetlere devam etmek zorunda” dedi.
Bu arada, Müftüoðlu konuþma yaptýðý sýrada Kemal Açýkgöz bir sözüne itiraz edince, ikili arasýnda sert bir tartýþma yaþandý. Müftüoðlu'nun, Açýkgöz'e, “Oturmasýný bilin” demesi üzerine Açýkgöz, “Terbiyesizlik yapmayýn” diye konuþtu. Bunun üzerine Müftüoðlu, “Oturmasýný bilmiyorsunuz, haddinizi bilin. Yoksa ben haddinizi bildiririm” dedi.
Üye Naci Pamuk da baþkan Aziz Yýldýrým'ýn kongrede aday olmasý halinde destekleyeceklerini belirterek, “Sayýn baþkan mayýs ayýnda adaylýðýný koyar koymaz, ama adaylýðýný koyduðu takdirde baþýmýzýn üstünde yeri vardýr. Sayýn baþkan aday olmazsa yine adayýmýz bu yönetimin içindedir” dedi.
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri