4 büyük ustanýn rol aldýðý �Altýn Kýzlar� dizisini en yakýn dostlarý bile izlemiyor

Türkan Þoray, Hülya Koçyiðit, Fatma Girik ve Nevra Serezli gibi Türk sinemasýnýn usta isimlerini bir araya getiren atv'deki 'Altýn Kýzlar'a en anlamlý eleþtiri yakýn dostlarýndan geldi.
Sinemaya yüzlerce film kazandýran Halit Refið, "Daha önce yapýlmýþ bir diziden uyarlama yerine, onlar için özel olarak hazýrlanmýþ özgün bir senaryodan yola çýkmalarý benim anlayýþýma göre daha doðru olurdu." diyor.
Sinemanýn bir baþka ustasý Ediz Hun ise izleme fýrsatý bulamadýðý 'Altýn Kýzlar' için "Çok riskli. Onlar açýsýndan üzülüyorum; çünkü sinemaya yön vermiþ insanlar. Ýnþallah reytingleri yükselir ve devamý gelir. Çünkü bu tarz kýymetli insanlarýn dizilerinin yayýndan kaldýrýlmasý üzücü olur. Hepsini yürekten destekliyorum." þeklinde konuþtu.
Yayýnlandýðý ilk gün 'tüm gün'de aldýðý (GS-FB maçýna raðmen) 5,6 reytingle ümit veren dizinin, bir sonraki hafta 3,3 reyting almasý kafalarý karýþtýrýrken, Milliyet yazarý Ali Eyüboðlu, gelecek adýna ümitli konuþtu:
"Tutuk buldum, ama aldýðý reyting baþarýlý. Bundan sonrasý için senaryonun daha renkli ve güçlü hale getirilmesi kalýyor."
Türk sinemasýnda yüzlerce filme imza atan ve oyunculuklarýyla milyonlarýn gönlünde taht kuran Yeþilçam'ýn ünlülerinin beyazcamda tutunamadýðý, aðýrlýklý olarak dizilerde görev alan oyuncularýn son dönemde katýldýklarý projelerin de uzun soluklu olamadýðý bilinen bir gerçek.
Televizyon yenilik istiyor. Eski proje ve uyarlamalar izleyiciyi heyecanlandýrmýyor. 9 Ocak 2007 tarihli Zaman'ýn Televizyon sayfasýnda çýkan 'Yeþilçam'ýn starlarý reytinge yenik düþtü', baþlýklý habere de göndermede bulunan Eyüboðlu, "Yeþilçam starlarýnýn TV'lerde iþ yapma þansý yok düþüncesinin de yanlýþ olduðunu, dizi aldýðý reytingle ortaya koydu." diyor.
ESKÝ ROL ARKADAÞLARI DÝZÝYÝ ÝZLEYEMEDÝ
Hülya Koçyiðit'in Dorothy'yi, Fatma Girik'in Sophia'yý, Türkan Þoray'ýn Rose'yi ve Nevra Serezli'nin Blanche karakterini oynadýðý 'Altýn Kýzlar'ý pek çok filmde birlikte rol aldýklarý dostlarýnýn izleyemediði ortaya çýktý.
Halit Refið, Yücel Çakmaklý ve Ertem Gönenç gibi yönetmenlerle birlikte Kadir Ýnanýr, Ediz Hun, Ýzzet Günay, Perihan Savaþ, Çolpan Ýlhan, Eþref Kolçak ve Yusuf Sezgin gibi oyuncular diziyi izlememiþ. Þemsi Ýnkaya ise tutuk bulduðunu söylüyor.
Kadroyu ve diziyi çok beðendiðini söyleyen yapýmcý, senarist Birol Güven ise farklý bir konuya dikkat çekiyor:
"Daha çok gündemde olsunlar. Bir zamanlar onlarca filmde oynadýlar, 'yeter' diye evlerine hapsetmeyelim onlarý. Evlerinde oturmasýn, ekranda olsunlar. Yetenekli insanlarý ekranda görmek güzel."
Her ne kadar aþýrý yorum yapmaktan kaçýnsa da tasarladýðý yüzlerce afiþle sinemaya farklý bir zenginlik kazandýran Erol Aðakay ise, "Eski Türk filmilerine ilgi var. Þu an yorum yapmak doðru olmaz belki, ama bakýp göreceðiz." diyor.