REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: kota sorunu

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart kota sorunu

selam arkadaşlar. ben windows XP/ultimate 2009 plus işletim sistemi ve ttnet in ücretsiz verdiği kablosuz modem kullanıyorum.
    Benim sorunum anlamsız bir şekilde sarf edilen kota. Pc tüm güngellemelere kapalı, internet üzerinden hiçbir proğram kullanmadığım halde kota gidiyor. netten herhangi bir dosya veya film indirirken dahi bu kadar hızlı kota sarfı olmuyor.bu durum her zaman değil zaman zaman oluyor. pc de her an yerel ağ bağlantısı durumu penceresi açık, gözle giden kotayı takip etmek durumundayım. olası durumda görev yöneticisi penceresinden o an yoğun olarak çalışan (svchost.exe) proğramını kapatmakla geçici olarak önlüyorum.çok sürmüyor tekrar çalışmaya başlıyor.
    aklıma ilk gelen birileri benim modemden netemi giriyor. modem şifrelerini değiştiriyorum ama sonuç aynı.
    konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Yo

Alıntı melihgenç Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    selam arkadaşlar. ben windows XP/ultimate 2009 plus işletim sistemi ve ttnet in ücretsiz verdiği kablosuz modem kullanıyorum.
    Benim sorunum anlamsız bir şekilde sarf edilen kota. Pc tüm güngellemelere kapalı, internet üzerinden hiçbir proğram kullanmadığım halde kota gidiyor. netten herhangi bir dosya veya film indirirken dahi bu kadar hızlı kota sarfı olmuyor.bu durum her zaman değil zaman zaman oluyor. pc de her an yerel ağ bağlantısı durumu penceresi açık, gözle giden kotayı takip etmek durumundayım. olası durumda görev yöneticisi penceresinden o an yoğun olarak çalışan (svchost.exe) proğramını kapatmakla geçici olarak önlüyorum.çok sürmüyor tekrar çalışmaya başlıyor.
    aklıma ilk gelen birileri benim modemden netemi giriyor. modem şifrelerini değiştiriyorum ama sonuç aynı.
    konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    wireless kullanıyorsanız bunu modem arayüzüne girerek şifrelemeniz gerekir,
    hatta MAC adresinize sabitleyin

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kabolsuz kullanıyorsan başkalarıda senin hattı kulluanıyor modem ayarlarından şifleme yapman lazım yoks her ay fazla para ödersin

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı OLDSMAN Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    wireless kullanıyorsanız bunu modem arayüzüne girerek şifrelemeniz gerekir,
    hatta MAC adresinize sabitleyin
    selamlar. ben kablosuz modemi, kablolu olarak kullanıyorum, kablosuz değil. modem kurulumunda şifre belirledim, hatta sonradan değiştirdim ama birşey farketmedi.birde mac adresini sabitleyin derken konuyu tam anlayamadım. nerden nasıl yapacağım yol gösterirseniz memnun olurum.saygılar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Yo

Alıntı melihgenç Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    selamlar. ben kablosuz modemi, kablolu olarak kullanıyorum, kablosuz değil. modem kurulumunda şifre belirledim, hatta sonradan değiştirdim ama birşey farketmedi.birde mac adresini sabitleyin derken konuyu tam anlayamadım. nerden nasıl yapacağım yol gösterirseniz memnun olurum.saygılar.
    Kablolu kullanıyorsanız sorun olmaz kablosuz bağlantılar için mutlaka
    şifre konmalı ve şifre enaz 12 haneli hatta 16 haneli olarak ayarlanırsa
    kırılması zor olur 2. güvenlik olarak bilgisayarınızın MAC adresine tanımlama
    yapılması internet hattınıza girilmesini imkansız hale getirir

Bilgisayarınızın MAC adresini öğrenmek için :

Başlat/Çalıştır a " cmd " yazıp enterledikden sonra komut satırına yada dos a geçiyoruz.

dos da komut satırına " ipconfig /all " yazdıkdan sonra Enter :
    FİZİKSEL ADRES SATIRINDA mac adresimizi öğreniyoruz

Bu adresi kullanarak modem marka ve modelinize göre değişen
    ayarlarla,modem arayüzüne girerek bu bilgiyi modem arayüzüne
    kayıt ediyoruz

MODEM kitapçığına yada internet sitesine bakarak bu işlemleri
    yapabilirsiniz
    Konu OLDSMAN tarafından (04-05-2009 Saat 19:54 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri