Ben hiç bir þey anlamadým þimdi ben 4 megabit sýnýrsýz kullanýyorum her ay 89 tl ödüyorum benimki kaç lira olmuþ þimdi.
Teþekkur: 0
Beðeni: 0
Ben hiç bir þey anlamadým þimdi ben 4 megabit sýnýrsýz kullanýyorum her ay 89 tl ödüyorum benimki kaç lira olmuþ þimdi.
8 Megabit internet, kafalarý karýþtýrdý!
Bugün yapýlan açýklamada, 8 Megabit sýnýrsýz ADSL'in 15 GB kota ile sýnýrlandýrýlmasý, kafalarý karýþtýrdý. Bu yazýyý okumadan, ADSL aboneliðinizi deðiþtirmeyin
Türk Telekom'un yeni ADSL seçenekleri, internet kullanýcýlarýnda Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. . Bugünden itibaren en düþün internet hýzýnýn 8 Megabit olmasý ve fiyatlarda yapýlan deðiþiklikler, ilk bakýþta çok cazip gibi gelse de, detaylarý öðrendiðinizde durumu bir kez daha deðerlendirme ihtiyacý hissedebilirsiniz.
O Tarifeler
Ýnternet ervis saðlayýcýlarýna sunulan tarifeleri aþaðýdaki tabloda açýkça görebilirsiniz.
Bu tabloda, 8 Megabit sýnýrsýz seçeneðin 49 YTL'ye verilmesi, çok uygun gibi gelse de, "Sýnýrsýz" kelimesini iyi anlamak gerekiyor.
Bir süre önce Turkcell'in data tarifelerinde "Sýnýrsýz internet paketi, aylýk 3 GB'la sýnýrlýdýr" dediði gibi, Türk Telekom da sýnýrsýz internet seçeneðini 15 GB'a sýnýrlamýþ durumda.
Ýnternet, Kötüye Nasýl Kullanýlýr?
Bunun nedeni olarak da "Kötüye kullanýmý engellemek". Ýnternet kullanýcýlarý da bu kadar güzel haberden sonra bu uyarýyý okuduklarýnda adeta çýldýrýyorlar.
Ýnterneti kötüye kullaným, altý doldurulmamýþ bir ibare olduðundan ve yeni nesil web içeriklerinin video ve ses gibi eskiye nazaran çok daha fazla trafik harcayan nesnelerden oluþtuðu göz önünde bulundurulursa, saç baþ yolmamak elde deðil.
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.Bu konuda okurlarýmýzýn internet alýþkanlýklarýný ve ihtiyaçlarýný tahmin edebildiðimiz için, basýn toplantýsýnda Türk Telekom yöneticilerine kullanýcýlar tarafýndan bu seçeneklerin tepki ile karþýlanabileceðini ilettik. Aldýðýmýz cevap ise oldukça ilginç.
Türk Telekom'un elindeki verilere göre ADSL kullanýcýlarýnýn ortalama 1 aylýk trafik kullanýmý; kiþi baþýna 5,4 GB. Oysa forumlarýmýza gelen mesajlarda, 5,4'ü bir kenara býrakýn 15 GB'ýn bile çok komik bir rakam olduðu, üstüne basýlarak ifade ediliyor.
Kota Aþýlýrsa Ne Oluyor?
15 GB'lýk kota dolduðu anda hattýnýz, 8 Megabit'ten 512 Kbps'ye düþürülüyor. Yeni baðlantý seçeneðiniz ay sonuna kadar devam ediyor. 15 GB'lýk kotadan sonra 512 Kbps ile sýnýrsýz trafik kullanabiliyorsunuz.
Ancak saniyede maksimum 50 KB ile download yapabildiðinizi göz önüne alýrsanýz, sýnýrsýz da olsa bu baðlantý seçeneðinin çok yavaþ kaldýðý ortaya çýkýyor.
Eski Kullanýcýlar Ne Olacak?
Web alýþkanlýklarýnýza bakarak, aylýk 15 GB'ýn yetersiz olduðunu düþünüyorsanýz o zaman eski tarifelerle devam etmenizde fayda var.
Bir önceki maksimum sýnýrsýz (gerçekten sýnýrsýz) tarife olan 4 Megabit hat kullananlar, dilerlerse 8 Megabit (15 GB sýnýrlý) hatta geçebiliyor, dilerse de 4 Megabit sýnýrsýz hattýný kullanmaya devam edebiliyor.
Ýnternetcafe ya da çok sayýda bilgisayarýn bulunduðu iþ yerleri gibi mekanlarda, 8 Megabit'lik yeni tarifelerin yetersiz kalacaðý aþikar olduðundan, eski baðlantýlarý ile devam etmelerinde fayda var.
8 megabit adsl icin yeni modem gerekiyormu acaba.15 gb cok az.milleti kandýrýyorlar
anlaþýlan bu forum konuya ilgisiz biz d.h forumda 20 sayfaya dayandýkþimdi olay þu fiyat'larýn ucuzladýðý yok sadece esnek 3 yeni tarife gelmiþ iki tanesi tam bir kota tuzaðý yani hattýn desteklerse 4 gb yada 6 gb kotayý maksimum 8 mbit hýza kadar kullanma imkaný veriyorlar bilinçsiz bir çok kullanýcý eðer 8 mbit hýz kullanýp kotayý epey aþarsa hop fatura otomatikman 8 mbit sýnýrsýz'ýn fiyatý olan 99 liranýn %25 fazlasý olan 124 liraya fýrlayýveriyor
diðeri biraz insaflý 49 lira'ya sana 8 mbit'i 15 gb'a kadar kullanma imkaný veriyor sonrasýnda kota aþým ücreti yok ama hýzýn birden 512'ye iniveriyor artýk 15 gb'yi 2 günde kullan kalan 28 gün 512 ile idare et yada 15 gb kotayla daha uzun süre idare et kullanýcýya kalmýþ birþey
Aylýk 100/150 GB download yapýyorum 15 GB diþimin kovuðunu bile doldurmaz
1 Olsun benim olsun en azýndan kota sorunum olmayacak
arkadaþlar ben bu olayý anlamadým.
ben 1 mbit sýnýrsýz kullanýyorum.45-50 ytl civarýnda otomatik olarak ödeniyor bankadan.þimdi yeni tarifeler çýkýnca en üstteki tablodan bakarak 32 ytl'ye düþmüþ olduðunu gördüm.bu gerçekten doðru mu deðil mi ? 8 mbit olayýnda olduðu gibi 15 gb kota durumu var mý yokmu acaba ?
eðer kota durumu yok ise 4 mbit sýnýrsýza geçmek baya mantýklý.normalde 1 mbit'e o fiyatý ödüyoruz
Benim bir sorum olacak.
Benim bulunduðum yerde hatlar analogmuþ ve digital olmadýðýndan tam manasýyla adsl hýzýndan faydalanamýyormuþuz. bu doðru mu?
ve eðer öyle ise benim aboneliðimi en düþük hýza geri çevirtmem daha mantýklý o zaman.
arkadaþlar telekomun yeni sunduðu sabit deðildir, deðiþken hýz 8 mbps ve 15 gb kotalý olan internet þudur yazýldýgý gibi hýz sabit deðildir. bölgenizdeki santralýn yogunluðuna göre kulanýyorsunuz yani eðer santral yoðun ise sizin hýzýnýz 8 mbps deðil yogunluga göre siz 1 mbps de olabilir hatta 512 de olabilir bu santralýn yogunlugunua göre deðiþiyor arkadaþlar ondan dolayýda herkez kendi tarifesinde kalsýn.
Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri