Tigana'dan büyük temizlik
Jean Tigana, Beþiktaþ yönetiminin haftalardýr beklediði transfer raporunu Baþkan Yýldýrým Demirören'e nihayet verdi. Akþam'ýn ele geçirdiði raporda Fransýz çalýþtýrýcý, birçok yýldýzýn sezon sonu beklenmeden gönderilmesinde sakýnca olmadýðýný yazdý. Ahmet Dursun, Okan, Mustafa Doðan, Ali Güneþ, Ali Tandoðan ve Jun gelecek sezonun kadrosunda kesinlikle düþünülmüyor. Tigana, Okan Buruk için 'Ben topu bu kadar seven, ayaðýnda tutan bir futbolcu görmedim. Yüz kere söylememe raðmen bu huyundan vazgeçmedi' diye görüþ bildirdi. Sergen, Cordoba, Bobo ve Ahmed Hassan konusunda kararsýz olan Fransýz çalýþtýrýcý, 'Olsa da olur olmasa da' ifadesini kullanýp, talipleri çýkarsa gönderilmelerinde sakýnca olmadýðýný belirtti.

Sezonu erken açacak

Beþiktaþ'ýn Fransýz teknik patronu, gönderilmesini istediði futbolcularýn yaný sýra yönetime transfer edilecek isimlerin de listesini verip, 'Elinizi çabuk tutun. Sezon açýlýþýný erken yapacaðým ve 20 Haziran'da top baþý yapmayý planlýyorum. Özellikle yerli futbolcularýn bu tarihe kadar transferinin bitirilmesini ve çalýþmalara baþlamasýný istiyorum' dedi. Kleberson, Koray, Ýbrahim Toraman, Gökhan Zan ve Gökhan Güleç'in kalmasýný isteyen Tigana, yabancý transferini Tümer'e göre yapacaðý için bu futbolcunun durumunun da bir an önce netleþmesini söyledi. Tümer takýmdan ayrýlýrsa Tigana, orta sahaya Avrupa'dan yýldýz bir futbolcu transfer edilmesini istiyor.