Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 3/3 İlkİlk 123
28 sonuçtan 21 ile 28 arası

Konu: Tiyatrocular darbe icin yürüdü..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İSTANBUL - - Aralarında Tarık Akan, Genco Erkal, Levent Kırca, Ferhan Şensoy, Haldun Dormen, Selçuk Yöntem gibi oyuncuların bulunduğu tiyatro sanatçıları önceki gün "daha demokratik bir Türkiye için" Galatasaray'dan Taksim'e kadar yürümüştü. Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar, bu yürüyüşü ilginç bir yazıyla ti'ye aldı. İşte Tayyar'ın bugünkü yazısı...

DARBE OLURSA *****CU OLURSUNUZ

Bir grup tiyatrocu, sokaklara döküldü, sloganlar atıp yürüdüler. Onları meydanlara sürükleyen gerekçe; yargının siyasallaştırılması, bilim ışığının karartılması, aydın onurunun çiğnenmesi, laik cumhuriyetin tehli***e girmesi ve çağdaş eğitime darbe vurulmasıydı.

Gerçekten böyle bir kaygıyı yüreklerinde hissediyorlarsa tepkilerini sokağa dökmelerinde hiçbir demokratik arıza yoktur. Demokratik haklarıdır, yürürler.

Protestocuların açıklamalarını okudum, bir kısmını Reha Muhtar’ın programında izledim. Tepki gerekçelerini açıklarken iktidara vuruyorlar, ne gariptir, tezlerini 40-50 yıl önceki hadiselere dayandırıyorlar.

Ergenekon davasına ise çok üzülmüşler.

Emre Kınay gibi ne istediğini bilmeyen sanatçılar var aralarında. Hele Tarık Akan, tam evlere şenlik. Dünün işkence mağduru bugünün darbe çığırtkanı Akan ön safta, aydın onurundan, bilimin ışığından söz ediyor.

İzlerken onları içimden geçmedi değil; Darbe olursa bırakın siyasallaşmayı yargının kendi kalır mı? Işığından vazgeçtik bilimin nüvesinden söz edilir mi? İstense bile onuru çiğnenecek aydın bulunur mu? Laiklik hak getire, Cumhuriyet, kan emicilerin korunağı haline gelmez mi? Her şeyden önce eğitim kötürümleşmez mi?

Hadi vazgeçtik bu değerlerden, 17 yaşındaki gencin ölüme götürüldüğü darağaçları ve işkence evlerini ne çabuk unuttunuz?

Gençler hatırlamayabilir belki, hiç olmazsa Ali Poyrazoğlu yardımcı olsa onlara. Dese ki; ‘İhtilal kötü şeydir arkadaşlar, idam sehpaları kurdular, işkence odaları oluşturdular, ben sanatımı icra edemedim, ***** filmi çevirmek zorunda kaldım, depolitizasyona yardımcı olduğu için darbeciler de çok memnundu.’

Heyhat, Poyrazoğlu da aralarında.

ne kadar dogru yazmış:45:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı konveks Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bu insanlara sanatçı demek sanata hakaret olur.(Tabi ki bu benim görüşüm...)
    Hepsi gençliğinde devrimciyim mevrimciyim diyerek Türkiyenin en buhranlı zamanlarında ortalığı gerip eylem yaparak, okurken derslere girmeyip dışarıda taşlı sopalı kavga ederek, Amerika'nın ve İsrail'in zamanında, Türkiye'yi karıştırmak için sağ-sol kozunu kullandığında, bilinçli olarak veya olmayarak onların ekmeğine yağ sürercesine gerilimin ve kaosun merkezinde bulunuarak ve hala bu işlere şimdi bile devam ederek sonrada biz sanatçıyız,aydınız demekle ahkam kesilmez(sözüm ona).BU İNSANLARIN BU ÜL***E ZERRRE KADAR YARARI OLMAMIŞTIR, OLMAYACAKTIR DA...
    bu lafın üstüne daha ne söylenebilirki üstat seni TEBRİK ediyorum

Kullanıcı Bilgi Menüsü

konumuz darbe beyler niçin ne kimin tarafından yapılması önemli degil bu iyi bir sey degil bu ulke darbelerde çok şeyini kaybetti en son 80 darbesını yapanlar bınlerce insanı astılar siyasileri begenmedı dıye kımse darbe isteyemez eger bunları isteyen varsa bunlarda sanatcı olamaz bu ülkenin meclisinde egemenlik kayıtsız sartsız milletindir yazıyor son sozu halk söyler

Kullanıcı Bilgi Menüsü

darbe istemek, halkın iradesine karşı çıkmaktır..
    hangi usul ile olursa olsun halkın isteği dışında hükümeti düşürmek doğru değildir...bu halka, millete karşı yapılmış bir eylemdir...
    beğensekte beğenmesekte halkın iradesi a partisini seçmişse demokrasi gereği susacağız...
    sanatçılar yürümüş...isterlerse koşsunlar....onlarda halkın bir ferdi...halk gibi sadece 1 oy hakkına sahipler...fazlasına değil...
    selametle...

5. 21-05-2009, 12:56

Sebep
    siyasi mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

susmak güzel susturulmak kötü kötü olan cumhur,başbakan mevkiğine sahip olmuş insanların milleti bölmeleri laik muhafazakar diye bunu artırmakta mümkün defalarca gördük benim adamımı secerseniz hizmet gelir devlet imkanlarını kullanıp oy avcılığı yapıp sonrada demokrasi komik geliyor bahanede hazır daha öncekiler öncekilerin yerinde olaçaklarsa sorun yokama ergenokon darbe asker darbe tiyatrocular darbe yapıyor soruyorum darbenin esasını bugünkü hükümet yapıyor mu yapmıyor mu demokrasi aşığı güzel insanlar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı toycan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    susmak güzel susturulmak kötü kötü olan cumhur,başbakan mevkiğine sahip olmuş insanların milleti bölmeleri laik muhafazakar diye bunu artırmakta mümkün defalarca gördük benim adamımı secerseniz hizmet gelir devlet imkanlarını kullanıp oy avcılığı yapıp sonrada demokrasi komik geliyor bahanede hazır daha öncekiler öncekilerin yerinde olaçaklarsa sorun yokama ergenokon darbe asker darbe tiyatrocular darbe yapıyor soruyorum darbenin esasını bugünkü hükümet yapıyor mu yapmıyor mu demokrasi aşığı güzel insanlar
    Benim akp yi tutar bir halimmi var? varsa akp li değilim...daha evvelde söyledim... desteklediğim parti halen yerlerde...
    ama benim desteklediğim parti seçilmedi diye darbe yapılmasını istemem...bu memlekette sadece ben yaşamıyorum ki. diğerleri akp demiş...o hükümet edecek-ediyor...chp dense idi...o hükümet ederdi...yada başka bir parti...beğenilmediği takdirde sadece bunu seçimlerde halk değiştirebilir ve değiştirmelidir...diğer yolların tamamı illegaldir.
    bunu söylüyorum...demokrasi anlayışı budur...haa hukukun üstünlüğünden bahsedip "hükümet devlet imkanlarını kullanarak oy aldı" deniyorsa ve bu illegal ise üstün hukukumuz burada devreye girmelidir...niye girmiyor?
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ben -*hiçbir tartışmamız da seni akp li olmak la suçlamadım benim dediğim doğru birşey yapıyorlarmış hissi kanaatı çünkü sözlerini önemsediğim nadir arkadaşlardan birisin bana ters gelsede sayende öğrendiklerim var saygı duyuyorum demokrasiyi algılıyamıyoruz adamlar(iktidar) darbe yapıyor iktidar ve devletin bütün nimetlerini kullanıyor ondan sonra yok o darbe yapaçak yok bu darbe yapaçak diye ortalığı velveleye verip kendini kurtarmaya çalışıyor tiyatro bu

Kullanıcı Bilgi Menüsü

devlettın başındakı cumhur başkanı ve başbakanı kimse yargılayamaz sözlerınıde buna göre seçin.

konu kapanmıştır.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Sayfa 3/3 İlkİlk 123

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri