REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/2 İlkİlk 12
16 sonuçtan 11 ile 16 arası

Konu: İngilizlerin Bilmediğimiz Planları

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yazıyı okudum...neresinde atatürkü küçük düşürecek bir yer var? bulamadım...
    ayrıca bu alıntıda tarihsel gerçekler var...tarih kişilere göre yazılmaz...gerçek ne ise o yazılır... maalesef ülkemizde iki tarih bulunmaktadır...biri okullarda öğretilen milli eğitim imzalı resmi tarih, diğeride öğretilmeyen öğretilmesinede müsaade edilmeyen gerçek tarih..
    bununla ilgili bir çok kitap yazılmış bir çoğuda toplatılmıştır...
    örnek;
    lozan anlaşması iki günde imzalanan bir anlaşma değildir...tamam çanakkaleyi kazandık, istiklal harbinide kazandık...sakaryada izmirde kükredik...gidip sulh yapıp gelelim deyip iki günde lozanda anlaşma yapılmış değildir...bu anlaşma bazen ınkıta ya uğrayarak(ara, kesinti) 8 ay sürmüştür...8 ay sonunda bir anlaşmaya varılmıştır...ki oradaki süreci anlatmak bir kaç kitap alır...nice lobi faaliyetleri, entrikalar, ve haliyle ileriye dönük politikalar hesaplanarak bir anlaşmaya varılmıştır...kimine göre hezimet kimine göre zaferdir...hatta gizli protokolleri olduğunu ileri süren tarihçi yazarlarda bulunur...

örnek;
    atatürkün, sultan vahdeddin tarafından samsuna müfettiş olarak tayin edilmesi...
    yahu anlamıyorum...sultan atatürkü oraya yollayınca atatürkten bişeylermi eksiliyor?
    o zaman ki hükümet padişahtı..ve yolladı...iyide yaptı...
    çanakkale harbi zamanındada padişahlık vardı...mustafa kemal in oradaki destansı savaşını padişahlık var diye küçümsemelimiyiz? oda dahil tüm askerler padişaha bağlı idi...aslanlar gibi çarpıştılar...
    hasılı kelam bazı gerçekler kişileri küçültüyormuş gibi bir hisse kapılmak doğru değildir...
    hele hele bu hissiyatla tarihi çarpıtmak bir millete yapılacak en kötü şeydir...
    tarih bir milletin hafızasıdır...tarihini bilmeyen yanlış bilen eksik bilen millet aklını kaybetmiş gibidir...onun bunun sömürgesi olmaktan kurtulamaz...
    bunun için dişimizi sıkıp kitap okuımalıyız.
    ben osmanlı hastasıyım...severim ecdadımı...ama tarihte olmuş yaşanmış bazı hoşuma gitmeyen olayları atlayarak okumam doğru olmaz...tarihtir...eğriside doğrusuda...
    ingilizlerin o zamanlar daki planı bayadır su üstüne çıktı...bilinmeyen şeyler değil...
    ama şimdiki planlarını bilmek ve bozmak asıl marifet olacaktır...
    selametle...
    not:haddim değil...konu yu açan arkadaşa teşekkürler...seviyeli yorumlarla lezzetinden doyulmaz hale gelebilecek bir konu...seviyeli paylaşalım, öğrenelim...kırmadan dökmeden...
    tekrar selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı osmann Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    yazıyı okudum...neresinde atatürkü küçük düşürecek bir yer var? bulamadım...
    ayrıca bu alıntıda tarihsel gerçekler var...tarih kişilere göre yazılmaz...gerçek ne ise o yazılır... maalesef ülkemizde iki tarih bulunmaktadır...biri okullarda öğretilen milli eğitim imzalı resmi tarih, diğeride öğretilmeyen öğretilmesinede müsaade edilmeyen gerçek tarih..
    bununla ilgili bir çok kitap yazılmış bir çoğuda toplatılmıştır...
    örnek;
    lozan anlaşması iki günde imzalanan bir anlaşma değildir...tamam çanakkaleyi kazandık, istiklal harbinide kazandık...sakaryada izmirde kükredik...gidip sulh yapıp gelelim deyip iki günde lozanda anlaşma yapılmış değildir...bu anlaşma bazen ınkıta ya uğrayarak(ara, kesinti) 8 ay sürmüştür...8 ay sonunda bir anlaşmaya varılmıştır...ki oradaki süreci anlatmak bir kaç kitap alır...nice lobi faaliyetleri, entrikalar, ve haliyle ileriye dönük politikalar hesaplanarak bir anlaşmaya varılmıştır...kimine göre hezimet kimine göre zaferdir...hatta gizli protokolleri olduğunu ileri süren tarihçi yazarlarda bulunur...

örnek;
    atatürkün, sultan vahdeddin tarafından samsuna müfettiş olarak tayin edilmesi...
    yahu anlamıyorum...sultan atatürkü oraya yollayınca atatürkten bişeylermi eksiliyor?
    o zaman ki hükümet padişahtı..ve yolladı...iyide yaptı...
    çanakkale harbi zamanındada padişahlık vardı...mustafa kemal in oradaki destansı savaşını padişahlık var diye küçümsemelimiyiz? oda dahil tüm askerler padişaha bağlı idi...aslanlar gibi çarpıştılar...
    hasılı kelam bazı gerçekler kişileri küçültüyormuş gibi bir hisse kapılmak doğru değildir...
    hele hele bu hissiyatla tarihi çarpıtmak bir millete yapılacak en kötü şeydir...
    tarih bir milletin hafızasıdır...tarihini bilmeyen yanlış bilen eksik bilen millet aklını kaybetmiş gibidir...onun bunun sömürgesi olmaktan kurtulamaz...
    bunun için dişimizi sıkıp kitap okuımalıyız.
    ben osmanlı hastasıyım...severim ecdadımı...ama tarihte olmuş yaşanmış bazı hoşuma gitmeyen olayları atlayarak okumam doğru olmaz...tarihtir...eğriside doğrusuda...
    ingilizlerin o zamanlar daki planı bayadır su üstüne çıktı...bilinmeyen şeyler değil...
    ama şimdiki planlarını bilmek ve bozmak asıl marifet olacaktır...
    selametle...
    not:haddim değil...konu yu açan arkadaşa teşekkürler...seviyeli yorumlarla lezzetinden doyulmaz hale gelebilecek bir konu...seviyeli paylaşalım, öğrenelim...kırmadan dökmeden...
    tekrar selametle...
    Osman arkadaşım öncelikle seni tebrik ederim koca forumda bu yazıyı bir tek sen okudun sanırsam,bize öğretilmeyen tarih konusunda cok haklısın su an ki Türk halkı osmanlıdan kopuk ve osmanlıdan tiksinmis bir vaziyette yasıyor neden mi iste öğretilmeyen osmanlı yüzünden...

Ben forumda paylaşım olması amaclı bir cok konu paylastım bana tesekkur edileceği yerde azar isitiyorum iftiralara maruz kalıyorum cok biliyorlarsa kendileri yapsınlar paylasımlarınıda biz yapalım yorumumuzu neyse..

tekrar tekrar tesekkurler konuyu saptırmadan siyasete bulasmadan ,ağır hakaretlere vardırmadan devam ettirelim ki sonuc hepimiz icin iyi olsun

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sen Türkiye'ne sahip çık çünkü başka Türkiye yok

bunlar herzaman oynana Ali cambaz oyunları

unutmayın

Doğru bildiğiniz şeyler gerçekten doğru olmayabilir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

en iyi ingiliz ölü ingilizdir.bu tarz yazılar ingiliz propogandası yapmaya ve atatürk'ü küçük düşürmeye yöneliktir.neymiş efendim cumhuriyeti ingilizler kurdurmuş.atatürk ingilizlerle işbirliği yapmış.bunu yazanlar psikolojik savaşta ingilizlere uşaklık eden sorosun beslemesi sözde aydın işbirlikçi köşe yazarları.izmirlimert arkadaşta nedense hep bu içerikteki haberleri foruma taşıyarak bunlarla bilerek veya bilmeyerek işbirliği halinde.artık öğrenin:hiçbir avrupalı ve hiçbir hristiyan müslümanları ve türk'leri sevmez.onlar için en iyi müslüman ölü müslümandır ve eniyi türk ölü türk'tür.bunların dna larında soykırımcılık ve sömürgecilik vardır.bütün hristiyan alemi ve musevi(yahudilik)alemi işbirliği içindedir gayeleride türk-islam alemini bölüp-parçalayıp yutmak ve sömürmektir.bunların yerli işbirlikçileri de görevlerini yapıyorlar.Atilla İlhan'ın dediği gibi bu ülkenin %10 luk bir hain işbirlikçi kontejyanı vardır.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

19 Mayıs’ta Samsun’a çıkan gemi nerede? Söküp satmışlar. Kim, niçin yaptı derseniz; belgeleri yok ortada. Peki gemiyi söktünüz, geminin seyir defteri nerede?
    O da yok.
    Geminin Samsun’dan önce Sinop’a uğradığı söyleniyor. Niye uğradı, kim indi, kim bindi gemiden?..
    Sahi bu seyahat niçin bu kadar uzun sürdü? Yola çıkmak için niçin bu kadar beklendi, o da ayrı bir soru..
    Yani Mustafa Kemal, pusulası olmayan küçük bir taka ile, Karadeniz’in dalgalı sularına, Vahdeddin’den ve İngilizlerden gizli bir şekilde çıkmadı! Mustafa Kemal gençlere bir bayram filan da armağan etmedi.. Zaten İdman Bayramı vardı, Osmanlı’dan gelen, o da kutlanıyordu, onu 19 Mayıs’la birleştirip yıllar sonra siyaset mühendisleri tarafından bugün bayram ilan edildi. Tıpkı 23 Nisan’ın Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan edilmesi gibi..
    İstanbul Limanı da Samsun Limanı da İngilizlerin denetimindeydi.. Kalkarken İngiliz yetkililer gemiye çıkıp gidenlerin evraklarını incelemişti.
    Yani kaçma filan yok. Gizlice de değil.. İngilizler kimin nereye niçin gittiğini biliyor.. Giderken de biliyorlar, varırken de.. İsimler, gemideki araçlar belli. Bir otomobil, bir de tanker var.. Güzergah da belli.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı wtwt99 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    19 Mayıs’ta Samsun’a çıkan gemi nerede? Söküp satmışlar. Kim, niçin yaptı derseniz; belgeleri yok ortada. Peki gemiyi söktünüz, geminin seyir defteri nerede?
    O da yok.
    Geminin Samsun’dan önce Sinop’a uğradığı söyleniyor. Niye uğradı, kim indi, kim bindi gemiden?..
    Sahi bu seyahat niçin bu kadar uzun sürdü? Yola çıkmak için niçin bu kadar beklendi, o da ayrı bir soru..
    Yani Mustafa Kemal, pusulası olmayan küçük bir taka ile, Karadeniz’in dalgalı sularına, Vahdeddin’den ve İngilizlerden gizli bir şekilde çıkmadı! Mustafa Kemal gençlere bir bayram filan da armağan etmedi.. Zaten İdman Bayramı vardı, Osmanlı’dan gelen, o da kutlanıyordu, onu 19 Mayıs’la birleştirip yıllar sonra siyaset mühendisleri tarafından bugün bayram ilan edildi. Tıpkı 23 Nisan’ın Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan edilmesi gibi..
    İstanbul Limanı da Samsun Limanı da İngilizlerin denetimindeydi.. Kalkarken İngiliz yetkililer gemiye çıkıp gidenlerin evraklarını incelemişti.
    Yani kaçma filan yok. Gizlice de değil.. İngilizler kimin nereye niçin gittiğini biliyor.. Giderken de biliyorlar, varırken de.. İsimler, gemideki araçlar belli. Bir otomobil, bir de tanker var.. Güzergah da belli.
    atatürk bayramları armağan etmedi vahdettin ve ingilizlerle iş birliği yaptı bu ne ya yada amaç ne? atatürk sana koskoca bir memleket armağan etti kendi bayrağını egemenliğini armağan etti yok neymiş tarihçiler gerçekleri yazarmış ya hangi tarihçiler? peki bu çok bilen tarihçiler eğer atatürk ve silah arkadaşları ve fedakar atalarımız olmasaydı johny lerin veya herhangi bir ulusun bayrağı altında yaşayacağımızıda yazdılarmı lütfen atamızın ve bu vatan için kanının son damlasına kadar savaşmış şehitlerimizin analarımızın insanlarımızın yattığı yerde kemiklerini sızlatmayalım

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri