Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
16 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Ýngilizlerin Bilmediðimiz Planlarý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Icon8 Ýngilizlerin Bilmediðimiz Planlarý

Türkiye Cumhuriyeti nasýl kuruldu? Atatürk'e Samsun'a gidiþ vizesi kimden? Haritalar nasýl belirlendi? Kürt meselesi temelleri nasýl atýldý? Tarihle yüzleþ...

Özellikle Cumhuriyetçi ve laik çevrelerin en büyük korkusu, Türkiye'nin üniter yapýsýný koruyamayýp bölüneceði. Hem yurtiçinde hem yurtdýþýnda giderek artan Kürt lobisinin etkinliði, hýz kazanan Anayasa tartýþmalarý (ki en önemli ilk dört madde tartýþýlýyor) ve hemen yaný baþýmýzda kurulan Kürdistan korkulu rüyamýz oldu. Ama iþ bununla sýnýrlý deðil! Ermenistan ve Ermeni diasporasýnýn taleplerinin, sýrf soykýrýmýn kabulüyle sýnýrlý olmadýðý artýk sýr deðil. Bir de giderek artan Pontus faaliyetlerini ve soykýrým taleplerini de ekleyin, koca Anadolu coðrafyasýný öyle düþünün.
    Peki, nasýl oluyor da 85 yýl sonunda Türkiye bitmek tükenmek bilmeyen taleplere muhatap oluyor? Tam 85 yýldýr büyük oranda barýþ içinde yaþamýþ, küçük sürtüþmeler hariç hiçbir ül***le savaþmamýþ bir ülke, bu kadar kolay bölünme hesaplarýna dahil ediliyor.
    Tamam mikro milliyetçilik çaðýndayýz, tamam kimse bu önemli bölgede bu kadar büyük güçlü ve üniter bir yapýyý istemiyor ama bir ülkenin bölünmesi bu kadar rahat telaffuz edilebilir mi?

MECLÝS BASKININA DÝRENMEDÝLER
    Önce kuruluþumuzdan baþlayalým. Türkiye Cumhuriyeti, Ýngilizlere raðmen kurulmadý. Ýngilizlerle uzlaþýlarak kuruldu. Ýdris Küçükömer bunun iþaretlerini kitabýnda verir. Dikkatli bir üslupla Doðan Avcýoðlu da bundan bahseder. Ýngilizlerin Ýstanbul'u iþgalinde ve sonrasýnda, Ýstanbul'u terk etmelerinde tek kurþunun atýlmamasý hiç merak etmediðimiz bir konudur. Neden Rum ve Ermeni çetelerine karþý örgütlenen direniþ, Ýngilizlere karþý yapýlamadý?
    Son Osmanlý Meclis-i Mebusan'ý basýldýðýnda, Ýngilizlere hiçbir direniþ sergilenmedi. Hatta, 16 Mart 1920'de, Fýndýklýdaki Meclis baskýnýnda milli mücadelenin önde gelen isimleri Kara Vasýf ve Rauf Bey kaçma imkanlarý varken kaçmadýlar ve teslim oldular. Çünkü Ýngilizlerle uzlaþarak, varlýklarýný koruyacaklarýný biliyorlardý. Malta'ya sürüldüler.
    Ýttihat ve Terakki'nin ve o yok olduktan sonra kurulan Karakol Cemiyeti'nin iki büyük temsilcisinin, bu tavrýný anlamak için Ýngiliz faktörüne bakmak gerekir. Onlar, Ýngilizlere raðmen politika üretilemeyeceðini düþünüyorlardý. Bütün yazýþmalar Ýngiliz istihbaratýnýn eline geçiyordu. Ýttihatçý büyük þefler, Almanya'ya sýðýnmýþlardý. Ve Osmanlý'nýn büyük bir borcu vardý. Bu borçla, Ýngiltere'nin izni olmadan idare edilemeyeceðini hesaplýyorlardý.

ATATÜRK'E VÝZE VEREN ÝNGÝLÝZ
    Biraz öncesine gidelim ve asýl tarihsel yanýlgýmýza gelelim. Ýngilizlerle büyük mücadelemiz olan Çanakkale'ye... Çanakkale'de büyük bir direniþ ve insanlýk dramý yaþandý. Sayýsý halen tartýþmalý olsa da yüz binlerce þehit verildi. Ýngilizler, büyük askeri güçlerine raðmen Çanakkale Boðazý'nda sulara gömüldü. Ama bu savaþýn Kurtuluþ Savaþý'yla bir alakasý yoktur. Arada 4 koca yýl vardýr. Bu basit gibi gözüken ayrým aslýnda herkesin aklýnda karmakarýþýktýr. Kronolojik düþünme ne yazýk ki eðitim sistemimizde bizlere verilmiyor. 1915 ile 1919 birbirine giriyor.
    Ondan sonra Atatürk'e ve 36 arkadaþýna Samsun'a gitmek üzere vize veren kiþinin bir Ýngiliz Ýstihbarat subayý olduðunu öðrendiðimizde þaþýrýyoruz. John Bennet bir Ýngiliz subayýydý. Atatürk ve yakýn arkadaþlarýnýn, Ýstanbul Boðazý'ndan ayrýlmasý için gerekli vizeyi bizzat o hazýrladý. Bu iþlem için özellikle de Ýngiltere Dýþiþleri'nin baský yaptýðýný anýlarýnda anlattý. Anýlarýný 'Tanýk' isimli kitapta topladý. Yakýn bir zamanda yaþamýný yitirdi.

MUSUL VE KERKÜK
    Milli Mücadele yýllarýnda Ýngilizlerle hep masa baþýnda karþý karþýya geldik. Cephede deðil. Ýngilizler izin vermeselerdi Cumhuriyet kurulabilir miydi acaba? Emin deðilim. Lozan'da hakem rolündeydiler. Ama asýl büyük oyunlarý hep Musul ve Kerkük üzerine oldu.
    Musul Misak-ý Milli sýnýrlarý içerisindeydi ama Lozan'da çok kolaylýkla býraktýk. Asýl büyük zenginlik, haritamýzýn dýþýna býrakýlmýþtý. Referandumla da olsa güzel kent Hatay, yýllar sonra bünyemize katýldý. Ama petrol deposu ve hayati önemdeki Musul'da neden ýsrar etmedik? Ve neden bu kadar kolay býraktýk? Ýngilizlerin kurduðu oyun týkýr týkýr iþledi. Ýtiraz edemedik. Peki, o yýllar için yeni bir plan mýydý bu?... Hayýr sanmýyorum.

SIRADA MÝ KÜRTLER VAR?
    Bakýn buraya dikkat. Sadece tesadüflerden hareket etmiyorum. Yunanlýlarýn özgürlüklerini kazandýklarý yýl 1829'dur. Onlarý Osmanlý'ya karþý baþkaldýrmaya teþvik eden ise elbette Ýngilizler'di. Tam 90 yýl sonra yani 1919'da Osmanlý parçalanýrken, onlarý Anadolu'ya çýkmalarý için tahrik eden yine Ýngilizler olmuþtu. Tam 90 yýl sonra dayaðý yiyen Yunanlýlar hayal kýrýklýðýyla evlerine döndüler.
    Aradan tam 90 yýl geçti. Þimdi Kürtlere ayný þey yapýlýyor. Yani 1829'da Yunanistan'ýn, 1919 da (baþlayarak birkaç yýl içinde) Türkiye'nin ve aradan doksan yýl geçtikten sonra yani 2009'da da Kürdistan'ýn kurulmasýna izin veriyorlar. Eðer kurulmayý becerebilirlerse onlarýnda ömrü herhalde 90 yýllýk olacak. Hesap ne kadar açýk deðil mi?

LOZAN'DAN YOUTUBE'A
    Bu arada kurucu doktrinimizin yýpranma dönemi de geldi. Atatürk için yapýlan seviyesiz ve ahlak dýþý saldýrýlar, son bir iki yýlda ne kadar arttý. YouTube'un yasaklanmasýna kadar varan seviyesiz saldýrýlarýn, hemen tamamý Gazi'nin özel yaþamýna iliþkin. Evet, internetin yaygýnlaþmasý ve YouTube'un hayatýmýzý daha etkin bir þekilde girmesini kabul ediyorum ama her þey bu kadar kýsa sürede nasýl bir saldýrýya dönüþtü. Bu yazýnýn konusu deðil ama Lozan görüþmeleri bir kez daha incelenmelidir. Musul'dan vazgeçip neyi kazandýðýmýz net olarak sorgulanmalýdýr.
    Kürt meselesinin Osmanlý'dan bu yana dallanýp budaklanmasýnda Ýngilizlerin rolünü bilmeyen yok. Ama Ermeni olaylarýndan dolayý kurulan Divan-ý Harp'te Ýngilizler, kendilerine karþýt kim varsa daraðacýna veya hapse yollamaktan çekinmediler.
    1918 sonrasýnda Berlin'de sýkýþan Ýttihatçý þeflerin adresleri, Ermeni suikastçýlara Ýngiliz istihbaratý tarafýndan verildi. Ýngilizlerin kurduðu plan hep týkýr týkýr iþledi. Mustafa Kemal ve arkadaþlarýný da Musul ve Kerkük'ü býrakmaya zorladýlar.
    Evet yazdýklarým determinist tarih çýkarsamalarý... Ama bir düþünün lütfen! Ýngilizler her iþin içinde olup da neden bu kadar az hedef oldular. Neden antiemperyalist eylemler hep Amerika'ya yöneldi? Neden Türkiye-Ýngiltere iliþkileri hiç ayrýntýlarýyla incelenmedi ve belgeler süresi geldiði halde açýlmadý?Benden Selam Söyle Anadolu'ya
    Yazar Dido Sotiriyu'nun kitabý her ne kadar bir insanlýk dramýný anlatsa da anlatým ve içerik olarak çokça tartýþýlan bir kitaptýr. Kitabýnda anlattýðý tüm Türk karakterler olumsuz, Rumlar ise daha görgülü seçkin ve iyi tiplerdir. Ama ben iþin orasýnda deðilim. Kitabýn 80'inci sayfasýnda bir yerinde kitabýn kahramanlardan biri 'Kemal 90 yýllýðýna anlaþtý' diyor.
    ÝSMET PAÞA BÝLMEDÝÐÝMÝZÝ MÝ BÝLÝYORDU?
    Ýki küçük soruyla bitirelim. Neden Güneydoðu'ya yatýrým yapmýyorsunuz sorusuna, eski Baþbakan Þükrü Saracoðlu 'Ýleride ne olacaðý belli olmayan topraklara niye yatýrým yapalým' cevabýný verdi mi? Ýsmet Paþa Lozan çýkýþýnda 'Bir doksan yýl daha kazandýk' dedi mi? Acaba o dönemin devlet adamlarý, bizim bugün bilmediðimiz þeyleri mi biliyorlardý. Her ne olursa olsun kendi tarihimizle yüzleþmeliyiz. Sonucu her ne olursa olsun gerçeði öðrenmeliyiz. Ama bunu art niyetli araþtýrmacýlara, fonlardan beslenen gazetecilere ve AB kuyrukçusu popülist aydýn bozuntularýna býrakmamalýyýz... Gelin bu paranoid yazýyý komik bir tesadüfle bitirelim. Büyük bir gururla kutladýðýmýz 23 Nisan 1920 bizim Meclisimiz'in açýlýþ tarihidir. Ama 23 Nisan ayný zamanda Ýngilizlerin de Ulusal Günü'dür. William shakespeare'in de doðum günü olarak kabul edilir.
    GÜRKAN HACIR/Akþam

Kullanýcý Bilgi Menüsü

izmirlimert kardeþim sen niye atatürk!e düþmansýn?atatürkün yaptýklarýný küçük düþürmek amacýný güden bu düzmece belgelerle ne yapmaya çalýþtýðýn belli.bu gün bu ezanlar atatürk sayesinde okunuyor.sen iyisimi kuraný kerimin (bakara suresi ayet-120) ve(maide suresi ayet-51)in türkçe anlamlarýný bir oku ve ingiliz uþaklýðý yapmaktan ve þimdide atatürk!e saldýrýp onun yaptýklarýný küçük düþürmeye çalýþmaktan vazgeç.bir avrupalý ve ingiliz için en iyi türk ölü türk'tür.bir avrupalý hristiyan için en iyi müslüman ölü müslümandýr artýk bunu öðren ve kaþarlaþmýþ emperyalist adi ve aþþaðýlýk ingilizlerin atatürk'ü küçük düþürme propogandasýna alet olma.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý satelcom Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    izmirlimert kardeþim sen niye atatürk!e düþmansýn?atatürkün yaptýklarýný küçük düþürmek amacýný güden bu düzmece belgelerle ne yapmaya çalýþtýðýn belli.bu gün bu ezanlar atatürk sayesinde okunuyor.sen iyisimi kuraný kerimin (bakara suresi ayet-120) ve(maide suresi ayet-51)in türkçe anlamlarýný bir oku ve ingiliz uþaklýðý yapmaktan ve þimdide atatürk!e saldýrýp onun yaptýklarýný küçük düþürmeye çalýþmaktan vazgeç.bir avrupalý ve ingiliz için en iyi türk ölü türk'tür.bir avrupalý hristiyan için en iyi müslüman ölü müslümandýr artýk bunu öðren ve kaþarlaþmýþ emperyalist adi ve aþþaðýlýk ingilizlerin atatürk'ü küçük düþürme propogandasýna alet olma.
    Arkadasým sen niye bana saldýrýyorsun ki bu yazýda benm hic bir ekleme ve cýkarmam yoktur forumda paylasým yapýyorum ama ondan da sogutuyorsunuz siz yapmýyorsunuz bari yapanlarý sogutmayýn..

Haberi Yayýnlayan : GÜRKAN HACIR/Akþam

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Bir sorununuz varsa da benmle deðil verdigim kisiyle veya siteyle irtibata gecin

Kullanýcý Bilgi Menüsü

iyide hemþerim bunu buraya kopyalayýp yapýþtýrmanýn alemi ne? onu yazan vadandaþ yazdýysa yazmýþ amacý belli BÜYÜK ATAMIZI kötülemek ÝZMÝRLÝ birisi bunu yapmaz sinsi oyunlara gelmeyelim arkadaþlar bu VATAN kolay kurtarýlmadý her yazýlana inanmayýn

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý harkan Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    iyide hemþerim bunu buraya kopyalayýp yapýþtýrmanýn alemi ne? onu yazan vadandaþ yazdýysa yazmýþ amacý belli BÜYÜK ATAMIZI kötülemek ÝZMÝRLÝ birisi bunu yapmaz sinsi oyunlara gelmeyelim arkadaþlar bu VATAN kolay kurtarýlmadý her yazýlana inanmayýn
    yani arkadaþ paylaþým yaptýðý için hatalýmý ne demek.atamýza kimse saldýramaz.ama sizde çýkýp paylaþým yapan arkadaþý rencide etmeyin.adam akþam gazetesine alenen yazmýþ,arkadaþda paylaþmýþ ben arkadaþa teþekkür ediyorum.buradaki paylaþýmlara görüþünüzü belirtin pekiþtirecek veya çürütecek.saygýlar..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý ESES-58 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    yani arkadaþ paylaþým yaptýðý için hatalýmý ne demek.atamýza kimse saldýramaz.ama sizde çýkýp paylaþým yapan arkadaþý rencide etmeyin.adam akþam gazetesine alenen yazmýþ,arkadaþda paylaþmýþ ben arkadaþa teþekkür ediyorum.buradaki paylaþýmlara görüþünüzü belirtin pekiþtirecek veya çürütecek.saygýlar..
    kardeþim senle uðraþamam yukaridaki yazýda açýkca ATAMIZA üstü kapalý alay ve eleþtiri ve küçümseme var sen anlayamýyorsan ben ne yapayým onu buraya kopyalamak ayný görüþü paylaþýyorum manasýna gelir adamýn birisi yazmýþ bizde onun burda kritiðini yapýyoruz ortada bir görüþ düþünce yok kopyalam ve yapýþtýrma var bende görüyorum onu ama bend e diyorumki her yazýlaný buraya yapýþtýrýrsak burasý çöplüðe döner ve tartýþmalar bitmez ATAMIZA dil uzatanýn dilini koparmamýz lazým diyorum ayný görüþteysen mesele yok

Kullanýcý Bilgi Menüsü

tarihte sadece bir gerçek yok.tarihi pek çok kaynaktan öðrenmek daha doðru deðil midir.Justin Mc Carthy nin Bernard Lewis in Edward Gibbon un eserlerine de bir ingiliz istihbarat subayýnýn aný kitabýna da daha baþka tarihçilerin eserlerine de bakýlýr.deðiþik deðiþik kaynaklara bakýnca Atatürk neden küçük görülsün ki.bazý arkadaþlar hemen hücum etmiþler yazýyý buraya alan arkadaþa.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ya bir hikaye var keci dönmüþ bayýrda koþturan koyuna kýçýn gözüktü demiþ koyunun kýçýnda yað tabakasý kýcýný örtüyormuþ sinirlenen koyun sen kendi kýcýna bak demiþ kecinin ki hep havada misali ATA ya geldimi gayet normal yazýlýr çizilir ama söz cumhura,baþbakana,gülene geldimi konu kapatýlýr kapatýlmazsa maðlum medya suçlanýlýr yada partizan oluveriliriz hele hele ALLAH adýný anmak biz karþýt görüþçülere yasaktýr sadece inanlar konuþabilir komikliðe bak bakýn bunuda ingilizyazmýþ Turgut Özakman ustanýn Atatürk Kronolojisi kitabýnýn 93. sayfasýnda yer alan bir rapora göre;
    1919'da Türkiye'de nasýl bir yönetim gelmesi gerektiðini tasarlayan Ýngilizlerin, rapor yazma yetkisindeki tercümaný A. Ryan bakýn ne diyor:
    'Amacýmýz bölmek ve hükmetmek olmalýdir. Biz gercek ideali DÝN'miþ gibi davranacak, çýkarcý bir grubu idareci olarak takdim etmeye çalýþacaðýz.'

Çok xxxxxx tarifi duydum, bundan güzelini okumadým!

Mustafa Balbay
    Konu HCakir tarafýndan (25-05-2009 Saat 11:24 ) deðiþtirilmiþtir. Sebep: burada parti ismi zikretmeyin !!!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

siz burda neyin tartýþmasýný yapýyorsunuz. konu baþlýðýnda ingilizlerin bilinmeyen planlarý bu konuyu daha yenimi öðreniyorsunuz ingilizlerin amaçlarý baþýndan beri aynýydý bilmeyenler çanakkale savaþlarýnýn þöle bir gözden geçirsin bizim paramýzlar yapýlan gemileri bize karþý anzaklarla doldurup gönderenler rusyaya arka cýkanlar ingilizlerdi. burda saftiring bir gazateci gelmiþ bu ilkedeki insanlar cahil miþ gibi yazmýþ durmuþ bu gibi birinin yazýlarýna bakýpta sizde birbirinize giriyorsunuz adamlar böle baþarýolar iþte içten yýkmayý.

konuda birbirinize sataþmaya devam ederseniz kapatýrým. Ayrýca burda Ne ATATÜRK e ne bu ülkenin CUMHUR BAÞKANI na nede BAÞBAKAN ýna karþý kelimeler yazmayýn.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TÝVÝBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDÝASTAR MÝNÝ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELÝTEBOOK 8540p Notebook (Ý7) - - Xiaomi MÝ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taþý Delen Suyun Gücü Deðil Damlalarýn Sürekliliðidir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ben sadece þunu söylüyorum konuyu açan arkadaþ bir gazetecinin yazýsýný görmüþ kendince ilginç bulmuþ ve formdaki arkadaþlarý ile paylaþmak istemiþ bana göre bunda garipsenecek yada arkadaþý yerden yere vuracak bir þey yok çünkü yorum onun yorumu deðil adamý asmaya yada atatürk düþmaný ilan etmeye gerek yok he volkan arkadaþým konuya zaten gereken açýklanmayý getirmiþ bizleride sað olsun aydýnlattý benim tarih bilgilerim maalesef sizin kadar kuvvetli deðil sadece tek bir þey bilirim o da ingiliz fransýz alman hangi millet olursa olsun söyleyeceðim tek þey türkün türkten baþka dostu yok saygýlar!

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri