REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: Chp'li vekil eslerinden TEHDİT !!!

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Chp'li vekil eslerinden TEHDİT !!!

    CHP'Lİ VEKİL EŞLERİNDEN TEHDİT



    Celal Bayar'ın kızı Nilüfer Bayar'dan 27 Mayıs'la ilgili çarpıcı açıklamalar...

    Eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın kızı Nilüfer Bayar Gürsoy, 27 Mayıs'ın sadece asker değil, CHP'lilerin de içinde bulunduğu gizli bir yapılanmanın, cuntanın işi olduğunu savundu...

    Adnan Menderes ve iki bakanın idamıyla sonuçlanan 27 Mayıs darbesi mağdurlarından dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın kızı Nilüfer Bayar Gürsoy, darbeyi Cumhuriyet Halk Partililer'in (CHP) de aralarında bulunduğu karanlık bir gücün adeta dantel işler gibi hazırladığını ileri sürdü.

    Önce şartlar hazırlandı

    Darbenin Türkiye'de şok etkisi yarattığını ve toplumda büyük bir travmaya sebep olduğunu belirterek, 27 Mayıs'ın sadece asker değil, CHP'liler'in de içinde bulunduğu gizli bir yapılanmanın, cuntanın işi olduğunu savunan Gürsoy, darbenin ülke çapında yürütülen dezenformasyonla başlatıldığını söyledi. Gürsoy, "Bu dezenformasyon 27 Mayıs günü değil çok önceden başladı. Adeta dantel işler gibi adım adım 27 Mayıs'a doğru gidildi. Önce şartları hazırlandı" diye konuştu.

    DP'lileri tehdit ettiler

    DP'nin kuruluşunun da çok kolay olmadığını belirten Gürsoy, dönemin TBMM Başkanı Refik Koraltan'ın eşine misafirliğe gelen Halk Partili bazı vekil eşlerinin, "Ne cesaretle kuruyorsunuz Demokrat Parti'yi. Bu işin sonu darağacında biter! En kalın ipi de Koraltan'a saklıyorlar" şeklinde tehditlerde bulunduklarını söyledi. Gürsoy, Koraltan'ın eşi Makbule Koraltan'ın, o tarihten sonra hastalandığını dile getirdi.

    CHP'nin DP'yi karalamak için "Yalan yayma komitesi" adında bir yer altı teşkilatı kurduğunu ileri süren Nilüfer Bayar Gürsoy, yine CHP'liler'in de içinde olduğu bazı kişilerin darbe öncesi DP'lilerin evlerini belirleyerek ihbar ettiğini ifade etti. Çeşme'de yaşadığı bir anıyı da anlatan Gürsoy, "Artık ihbar yapmayın" yazılı afişlerin darbenin ardından sokaklara asıldığını belirtti. Gürsoy, bu ihbarların Yassıada davalarının temelini de bu yalan ihbarların oluşturduğunu kaydetti.

    Bir askerin mücadelesi

    Darbenin yapıldığı anı hüzünlenerek anlatan Gürsoy, gece yarısı gürültü ile yatağından kalktığını ve korku ile şaşkınlık arasında bir hisse kapıldığını ifade etti. Bayar'ı korumakla görevli Muhafız Alayı Komutanı Osman Köksal'ın henüz iki ay önce göreve başladığını ve eski komutanın ise ortaya atılan yalanlarla görevinden aldırıldığını anlatan Gürsoy, tarihe "9 subay" olarak geçen kişilerin Köksal'ı köşke yerleştirdiğini belirtti.

    Darbe gerçekleştirildiğinde Köksal'ın çağrılmasına rağmen Bayar'ın yanına gitmediğini söyleyen Gürsoy, nizamiye kapısında bir askerin ise tek başına darbecileri içeri sokmamak için mücadele verdiğini ifade etti.

    “Aç kapıyı girsinler”

    Muhafız Alayı Komutanı Köksal'ın, "Aç kapıyı girsinler" demesi üzerine askerin, "Demek sen de onlardansın" diyerek Köksal'a tepki gösterdiğini aktardı. Gürsoy askerin, komutanı Köksal'ın ısrarı üzerine kapıyı açmak zorunda kaldığını anlattı.

    Demirel yüzünden AP’den ayrıldım

    Darbeden sonra Adalet Partisi'nden (AP) siyaset teklifi geldiğini belirten Nilüfer Bayar Gürsoy, teklifi Yassıada'da yargılanan eşi Ahmet İhsan Gürsoy'a mektupla şifreli şekilde yazdığını belirtti. Eşinden yine şifreli bir şekilde, "Bursa'ya gidersen Adalet teyzene uğra" cevabını alan Gürsoy, AP'nin teklifini kabul ettiğini söyledi. Bir süre sonra AP ile yollarını ayırma kararı alan Gürsoy, sebep olarak Süleyman Demirel'in söyledikleri ile yaptıklarının birbirini tutmamasını gösterdi.

    Demirel'in 27 Mayıs yasaklılarına siyasi hakların verilmesi tartışmalarında da zorlaştırıcı rol oynadığını savunan Gürsoy, "İnsan olarak gayet saygılı. Ama sözlerle hareketler birbirini tutmayınca, ayrılık olunca, hükmünüzü verebiliyorsunuz. Demirel'in cesaretle bizleri müdafaa etmediğini söyleyebilirim" diye konuştu.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Arkadaslar lütfen siyasete girmeden yorumlarınızı ekleyin..

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    senin bu foruma taşıdığn ve yazdığın her konu siyasi.kendine çeki düzen ver.bu millet ne çektiyse emperyalist işbirlikçisi ve demokrasi havarisi sorosun beslemesi sözde aydın ve politikacı geçinen vatan hainlerinden çekmiştir.
    Konu emmi tarafından (24-05-2009 Saat 19:08 ) değiştirilmiştir.

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Arkadaşlar neden ısrarla siyasi polemiklere açık birbirimiz kırabileceğimiz konular açıyorsunuz anlamıyorum.Hepimizin kendi yetenekleri ve bilgileri doğrultusunda paylaşım yapabileceğimiz o kadar çok konu olduğuna inanıyorum ki ben, bu konuları paylaşıp birbirimizi kırmadan bu güzelim forumda geçinip gitmek ve birbirimize faydalı olmak varken bu tür konularla birbirimizi kırıp hoş olmayan şeyler yaşıyabiliyoruz.Daha yapılan ilk yorumda ne demek istediğim anlaşılmıştır zannederim.Konu yoruma kapatılmıştır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •