"Sapýklýðýn azalmasý için **** filmi çekilmeli. Bazý diziler ise saat 24.00'ten sonra yayýmlansýn çünkü pek farklarý yok"
Emektar sinema oyuncusu Fatma Girik geçtiðimiz günlerde yüksek ateþ þikâyetiyle hastaneye kaldýrýlarak sevenlerini üzmüþtü. Kimsenin korkmamasý gerektiðini söyleyen ve sadece damarlarýndaki iltihaplanma nedeniyle tedavi olduðunu belirten Girik, hastane odasýnda bizi baþýnda beresiyle karþýladý.
Rahatsýzlýðýnýz nasýl?
Bomba gibiyim. Þu anda kendimi iyi hissediyorum. Ama tahlil sonuçlarý gelince daha iyi olacaðým. Damarlarýn iltihaplanmasý, kilo kaybýna yol açýyor. Ama çok þükür korkulacak bir þey yok.
Bugüne kadar kaç film çektiniz?
Çok deðil: 52 yýlda sadece 200 tane. Benim için çok az bir rakam bu.
Son günlerde beðendiðiniz bir oyuncu var mý?
Mahsun Kýrmýzýgül'ü çok beðeniyorum. Çok güzel filmler yaptýðýna inanýyorum. Özellikle "Beyaz Melek"i izlediðimde o kadar çok duygulandým ki. Aferin ona! Üstelik Mahsun'u hiç tanýmam. Þarkýlarýndaki gibi; yýkýlmadý ayakta. Takdir ediyorum.
Son zamanlardaki dizilerin senaryolarýný nasýl deðerlendiriyorsunuz?
"Aþk-ý Memnu," "Yaprak Dökümü" gibi diziler tam bir Türk klasiði. Zamanýnda yapýlmýþ iyi ya da kötü. Ama senaryoyu sapýtmanýn bir alemi yok ki! Bu, oynayanýn deðil senaryolaþtýrýrken saçmalayanýn hatasý. Romaný yazan insanlarýn torunlarý, çocuklarý esere sahip çýkmalý.
DÝZÝLER AÝLECE ÝZLENMÝYOR
"Yaprak Dökümü"nün bir versiyonunda siz oynadýnýz?
Yýllar önceydi. Semiramis Pekkan kýzlardan biriydi, ben de diðer kýzdým. Ama bizim oynadýðýmýzla bunun alakasý yok. Romana baðlý deðilsiniz bari adýný "Yaprak Dökümü" koymayýn. Bence Türkiye'de **** filmlerine de ihtiyaç var. **** filmi demek illa ki "Allah kahretsin bu ne ya" demek deðil. **** filmleri yapýlsýn ki sapkýnlýklar azalsýn.
**** filmlerine neden ihtiyaç duyulsun ki?
Çünkü eskiden **** filmleri belli baþlý birkaç sinemada oynuyordu. Ýsteyen oraya gidiyordu. Neticede herkesin farklý izleyicisi var. Hiç olmazsa sapkýnlýklar engelleniyordu. Bence buna da ihtiyaç var. Bence Türkiye'de bazý diziler de gece 24.00'den sonra yayýnlansýn. Çünkü onlarýn tarzý da çok farklý deðil. Çocuklar, gençler olumsuz etkileniyor. ****i çocuklar okullarda öðrenmeliler.
Mehmet Aslantuð "Bana gelen senaryolar aile yaþantýma uygun olmadýðý için kabul etmiyorum" demiþti. Siz bu açýklamayý doðru buluyor musunuz?
Doðru söylemiþ. Herkesin hayatta bir duruþu vardýr. Televizyondaki diziler artýk ailelerin birlikte izleyecekleri diziler olmaktan çýktý. Çünkü ailecek oturup izleyemiyorsun.

Teþekkur:
Beðeni:

bi önayak olsa aslýnda iyi olur.

Yer imleri