Zanlýya daha önce 4 hastane akýl saðlýðý yerinde raporunu verememiþti.
Konya 1. Aðýr Ceza Mahkemesi'nde görülen kardeþ cinayetlerinin davasýna tutuklu sanýk Fatma Y. (29) ve avukatý katýldý. Mahkeme heyeti sanýk Fatma Y'nin cezai ehliyetinin olup olmadýðýnýn anlaþýlmasý için Ýstanbul Adli Týp Kurumu 4. Ýhtisas Kurumu'ndan raporun geldiðini ve akýl saðlýðýnýn yerinde olduðunu açýkladý.
Duruþmada bulunan sanýk Fatma Y. hiç bir þey söylemezken, avukatý gelen raporu incelemek için süre istedi. Mahkeme heyeti de duruþmayý ileri bir tarihe erteledi.
4 HASTANE KARAR VEREMEMÝÞTÝ
Ýlk önce Konya Numune, ardýndan Meram Eðitim ve Araþtýrma, daha sonra Selçuk Üniversitesi Meram Týp Fakültesi'ne gönderilen cinayet zanlýsý Fatma Y'nin akýl saðlýðý ile ilgili kesin karar verilememiþti. Bunun üzerine Adana Ruh ve Sinir Hastalýklarý Hastanesi'ne gönderilen Fatma Y, 3 hafta gözetim altýnda kalmýþ yine karar verilememiþti. Son olarak mahkeme heyeti tarafýndan Ýstanbul Adli Týp Kurumu 4. Ýhtisas Kurumu'nu gönderilen zanlý Fatma Y. 13 gün gözetim altýnda tutulduktan sonra karar verildi.
Verilen raporda zanlý Fatma Y. hakkýnda, "Psikopatolojik bozukluða dair bir bulgu rastlanmadýðý ve akýl saðlýðý yerindedir" denildi.
OLAYIN GEÇMÝÞÝ
7 Temmuz 2008 tarihinde merkez Meram ilçesi Yaka Mahallesi Köyceðiz Caddesi Konuk Sokak Numara 28'de bulunan müstakil evde, Mahmut Yeþil'in (53) önceki eþinden olan kýzý Fatma Y. (29), evde bulunan iki kedisine kötü davrandýðýný iddia ettiði üvey kardeþleri Halil Ýbrahim (8) ve Esra Yeþil'e (7) önce suyla karýþtýrdýðý tarým ilacýný içirmiþ, daha sonra kemerle boðarak öldürmüþtü.
Olaydan sonra evde bulunan görme engelli anne Atiye Yeþil'in (32) durumu fark ederek komþularýndan yardým istemesiyle olay polise intikal etmiþti. Polis, kaçan Fatma Y'yi bir süre sonra yanýna aldýðý kedileriyle birlikte yakalamýþtý.

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri