Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/3 123 SonSon
21 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Bu Apartmanda Baþörtüsü Yasak

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Crashs Bu Apartmanda Baþörtüsü Yasak

Bu Apartmanda Baþörtüsü Yasak

Ýzmir'de bir apartman yöneticisi akýllara ziyan uygulamalarýyla herkesi çileden çýkarýyor. Yöneticinin son icadý ise türban yasaðý...

Ýzmir'de kýyafet ve inanç özgürlüðünü zedeleyen ilginç bir olay yaþandý. Konak ilçesi Yaðhaneler semtindeki bir apartmanýn yöneticisi, 'kapýcýlýk hizmet yönetmeliði'ne baþörtüsü yasaðýný da soktu. Baþörtüsünü 'siyasi simge' olarak deðerlendiren kadýn yönetici, uyulmamasý halinde iþten atýlma gerekçesi sayýlan yönetmeliðe þunlarý yazdý:

"Kendisi, eþi ve çocuklarý takke, þalvar, takunya, kötü terlikle dolaþamaz. Eþi ve kýzlarý, siyasal simge haline gelen türban ve benzerlerini kullanamaz. Dinî inanç ve ibadetini herkesin gözü önünde yapamaz, iþlerine mazeret olarak gösteremez."

Olay Eskiizmir Caddesi'ndeki Öz-Ter Apartmaný'nda yaþandý. Çorumlu Naki Seriner, 2002 yýlýnda göç ettiði Çeþme'de güvenlik görevlisi olarak çalýþýyordu. Çocuklarýnýn okul problemi baþ gösterince geçen yýl Ýzmir'e taþýndý ve 4 Aðustos'ta Öz-Ter Apartmanýnda iþe baþladý. Yöneticisi Figen Tüzün, kendisini iþe alýrken söz konusu sözleþmeyi imzalattý. Aradan 1 yýl bile geçmeden de görevine son verdi. Naki Seriner, Ýzmir 4. Noterliði'nden gelen 28 Mayýs 2009 tarihli ihbar mektubuyla þaþkýna döndü. 'Ýþ akdinin sona erdirildiði' teblið ediliyordu. Kanunen 4 ay olmasý gereken ihbar tazminatýnýn 4 hafta þeklinde ödeneceði bildiriliyor, 15 gün içinde apartmandaki daireyi tahliye etmesi isteniyordu. Gerekçe olarak Ýþ Kanunu'nun 25. maddesini ihlal etmesi gösteriliyordu. Ancak Seriner, iþsiz kalmasýný yönetmeliðe baðlýyor. Yöneticinin daha önce kendilerini ziyarete gelen annesine tepki gösterdiðini, kýyafetini beðenmediðini ileri sürüyor. "Üç ay önce eþimin aðabeyi ve eþi bizi ziyarete gelmiþti. Yönetici, yengemizin baþörtüsünü problem yaptý, çýkarmasýný istedi. Birkaç günlüðüne gelen misafirlerin, uzun süre kalmamasýný talep etti. Baþörtüsü takmamalarýný, gerekirse gelip baþýndan alacaðýný söyledi. Ben de polise gittim ama bir iþlem yaptýrmadým. Ýþten kovulmamýzýn baþlangýcý bu olaydýr." diyor.

Yönetici Figen Tüzün ise yönetmelikteki hükmü savunuyor. Bunun özel bir þart olduðunu, sözleþmenin okutularak imzalatýldýðýný ve kapýcýnýn o þekilde iþe baþlatýldýðýný anlatýyor. Kapýcýnýn akrabalarýnýn binaya gelerek uzun süre kalamayacaðýný dile getiren Tüzün, Naki Seriner'in kendisine saygýsýzlýk ettiðini, kapýsýný tekmelediðini iddia ediyor. Tüzün, 'Türbaný siyasî simge olarak mý algýlýyorsunuz?' sorusuna, 'bazý kiþilerin taktýðý tuhaf þeyler olduðunu, bunlarýn hoþ olmadýðýný ve bir kadýn olarak yakýþtýramadýðý' karþýlýðýný veriyor. Apartmana baþörtülü gelenlere de karýþmadýðýný vurguluyor. Apartman sakinleri ise yöneticiye itaatsizlik sebebiyle kapýcýnýn iþine son verildiðini söylüyor.

4857 sayýlý Ýþ Kanunu'nun 'Eþit Davranma Ýlkesi' baþlýklý 5. maddesi, iþ iliþkisinde dil, ýrk, cinsiyet, siyasi düþünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplere dayalý ayrým yapýlmasýný yasaklýyor.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bu yönetici uçmuþ

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ucus ki ne ucus ustam.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

geri kafalý ahmak akýldan yoksun insan(yoksa baþka biþimi)

Kullanýcý Bilgi Menüsü

aþaðýlýyor insanlarý.kapýcýya misafir gelen akrabasýný ikinci sýnýf insan olarak görüyor.aklýnca çaðdaþ bulmuyor.gerekirse gelip kadýnýn baþýndaki eþarbý alacakmýþ.bak þu terbiyesizin cesaretine.sen kimsin ya.aprtmana misafirliðe gelmiþ bir kadýnýn eþarbýný baþýndan çekip alacaksýn.yaaa akýlsýz ve bir o kadar ahmak kadýn.býrak ya..Allahýný seversen býrak ahmaklýðýný.sana ne insanlarýn donudan eteðinden eþarbýndan kot pantolonundan mayosundan saçýndan baþýndan ya.isterse mayo ile ile girsin apartmana.bir kadýn ben sýkýlmýyorum mayo ile apartmana girmeye diyorsa girsin yaw.ne karýþalým biz.doðru bulmasak bile karýþma hakkýmýz yok.hukuk devletinde devletin kanunlarý yönetmelikleri vardýr.devlet bir þey suçsa gereðini yapar.sen kendini devletin yerine koyup yasa veya yönetmelik çýkartamasýna.çýkarttýðýn bu yönetmeliði de apartmanda uygulayamazsýn kafana göre.Allahým yarabbim ne iþler ya.insanlar nelerle uðraþýyor senin yaþadýðýn o izmiri kurtuluþ savaþýnda baþörtülü anneler nineler cepheye mermi taþýyarak kurtardýlar haberin var mý
    Konu firelove tarafýndan (07-06-2009 Saat 15:10 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

böyle kiþilere söyleyecek söz bulamýyorum.insan mý acaba bu kiþi diye düþünüyorum sadece

Kullanýcý Bilgi Menüsü

malesef boyle kiþiler de var turkyede boyle kislere ne soylenir ki ben diyecek bir sey bulamyorum.........

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ýþverenin iþçi çýkarmada yeni bir yorumlamayla açtýðý kapý...Pes doðrusu,pes ki ne pes.Farklýlýklara raðmen birlikte yaþamanýn yollarýný öðrenmemiz gereken bir dönemde bu davranýþý kýnýyorum!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bu habere ne denir bilemiyorum ama eðer ortada bi ayrýmcýlýk varsa oda yöneticinin yaptýgý ayrýmcýlýktýr , Nasýl ki kadýnlar sahilde bikini ile denize girebiliyorlarsa apt.da da toplum icerisinde de isteyen sakal býrakýr isteyen takke , takunya takar giyer.Kadýnlarýmýz ister tesettur giyer ister askýlý buna kimse ama kimse karýsamaz..

Toplumda karmasa , kaos ortamý yaratmak isteyenler ise bu ayrýmcýlýgý baslatanlar ve dini emirlere baðlý kisilere "takunyacý" gözüyle bakanlardýr.

Sevgiler

Kullanýcý Bilgi Menüsü

saçý uzun aklý kýsa buna denir.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TÝVÝBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDÝASTAR MÝNÝ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELÝTEBOOK 8540p Notebook (Ý7) - - Xiaomi MÝ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taþý Delen Suyun Gücü Deðil Damlalarýn Sürekliliðidir.

Sayfa 1/3 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri