Dilovasý'nda Yangýn Paniði



Kocaeli'nde boya ve kimyevi maddelerin bulunduðu depoda yangýn çýktý. Çok sayýda itfaiye ekibinin müdahale ettiði yangýn kontrol altýna alýnmaya çalýþýlýyor.

Kocaeli'nin Dilovasý ilçesinde boya ve kimyevi maddelerin bulunduðu depoda çýkan yangýn kontrol altýna alýnmaya çalýþýlýyor.

Ýlçenin Çerkeþli köyünde bir firmaya ait boya sanayine yönelik ham maddelerin bulunduðu depoda patlamayla birlikte çýkan yangýna Kocaeli Büyükþehir Belediyesi ile ilçe belediyelerine ait çok sayýda itfaiye ekibi müdahale ediyor.

Ýtfaiye ekipleri, sürekli patlamalarýn meydana geldiði yangýnýnýn deponun yanýndaki kimyevi maddelerin bulunduðu 27 adet tanka sýçramamasý için köpük ve su sýkýyor.

Yanan kimyevi maddelerin eðim nedeniyle tanklara doðru akýþýnýn engellenmesi için kanal kazýlmasý amacýyla olay yerine getirilen iþ makineleri ise sürekli patlamalarýn meydana gelmesi nedeniyle kanal açma çalýþmasý yapamadý. Deponun otoparkýndaki tankerler ise ayný tehlike yüzünden tahliye edilemiyor.

Dilovasý Kaymakamý Hasan Göç, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, yüklü miktarda kimyasal maddenin bulunduðu depodaki yangýnýn çýkýþ nedeni hakkýnda henüz bilgi sahibi olmadýklarýný belirterek, ''Bu konuda araþtýrmalar sürdürülüyor. Ýlk belirlemelere göre yangýnda ölü veya yaralý yok. Ýtfaiye ekipleri yangýnýn deponun yakýnýndaki kimyevi maddelerin bulunduðu tanklara sýçramamasý için çaba harcýyor. Deponun çevresinde yerleþim birimi ve baþka tesis olmamasý çalýþmalar açýsýndan avantaj'' dedi.

Gebze Sivil Savunma Müdürü Ali Bat ise yangýný kontrol altýnda tutmaya çalýþtýklarýný belirterek, ''Yangýnýn solvent tanklarýna sýçramamasý için köpük ve suyla önlem alýyoruz. Depoya ýsý ve patlama dolayýsýyla müdahale edemiyoruz. Tamamen yanmasýný bekliyoruz''diye konuþtu.