Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
40 sonuçtan 21 ile 30 arası

Konu: "İki Duble Rakı Haram Değil !"

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sana içki ve kumarı soruyorlar. Deki:
    -O ikisinde büyük günah ve insanlara bazı faydalar vardır.Günahları faydasından daha büyüktür.
    Ne sarfedeceklerini sana soruyorlar.Deki:
    -ihtiyaçtan fazlasını!İşte Allah,size düşünesiniz diye ayetleri(böyle)açıklıyor.

(Bakara Sûresi,219)

Hz. Âişe (radıyallâhu anhâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselam) buyurdular ki: "Sarhoşluk veren her içki haramdır."

Buhârî, Eşribe 4, Vudü 71; Müslim, Eşribe 67-68, (2001); Muvatta, Eşribe 9, (2, 845); Ebü Dâvud, Eşribe 5, (3682, 3687); Tirmizî, Eşribe 2, 3, (1864,1867); Nesâî, Eşribe 23, 8,

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sadece gülüyorum nuri öztürkün söylediklerine

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Allahtan korkan bir insan bu sözleri aklından bile geçiremez. Daha bu zözleri söylerken ağzını kapatmak gerekirdi ama...işte....Yüce Mevlam çok büyük...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart islamda zina

yasar nuri hocadan zinayi soralım bakalım ne cevap verecek soyle bir hikaye var size yazayım dedim ..

genc bir kadını bir tanesi imam efendiye gider.

genc kadin imama sorar erkek arkadasım zina etmek gunahmıdır. imam efendi gunahtır der yakımı yapmak gunahmıdır. imam efendi gunah der peki imam efendi ye yapmak gunahmıdır. imam efendi zina gunahmıdır. imam efendi sen herhalde cennete gitmek istiyorsun

yanı kısacası herkese herseyi kendisine gore yorumluyor ...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Vücuda sarhoşluk ve zarar veren herşeyin azı da çoğu da haramdır

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bugün rakı helal oldu yarın'da esrar....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Gülüp geçin böylelerine,,hocadan mı sayıyorsunuz bu kişiyi... Yarında çıkıp der ''rakı haram değil ama viski haramdır''diye söylenir durur..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

değerli dostlar önce bu adamı kınıyorum O yüce Yaratan ne kadar sabırlı dikkat ederseniz her Ramazan da veya her dönemde birileri çıkar böyle laf atar ortalığı bulandırır çok şükür bizim insanımız inançlıda butür neidüğü belirsiz insanların laflarını fazla dikkate almaz sadece okuyup güler geçeriz çokda önemsemeyin baksanıza partisinde bile sadece kandisi var saygılar sunarım.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşlar,dini inancımıza göre çoğu sarhoşluk veren şeyin zerreside haramdır.ilaç olarak içilmesi bile haramdır.Dikkatli olmakta fayda var. çünkü bir müslümanın şüpheli şeylerden kaçınmasılazım.buda üzerine bir görevdir.adam içmek istiyor içer zaten bunada bir engelde yoktur.biz burda inanan ve inandığı gibi düzgün bir şekilde yaşamak isteyenleri hedef alıyoruz.Allah hepimizi ıslah etsin kalplerimizi ve gönüllerimizi temizlesin.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

okuduklarınızı iyi anlıyamamışsınız.y.nuri hoc böyle fetvalar var ama ben bunlara katılmıyorum diyerek son sözünü söylemiş.

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri