Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
40 sonuçtan 21 ile 30 arası

Konu: "İki Duble Rakı Haram Değil !"

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Vücuda sarhoşluk ve zarar veren herşeyin azı da çoğu da haramdır

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bugün rakı helal oldu yarın'da esrar....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Gülüp geçin böylelerine,,hocadan mı sayıyorsunuz bu kişiyi... Yarında çıkıp der ''rakı haram değil ama viski haramdır''diye söylenir durur..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ömer77 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    kınadım kınıyorum bu platforma taşıyanı da kınıyorum.kötünün reklamı dahi yapılmaz
    yanlışın var...arkadaşın bunu haber yapmayıp foruma taşımasa yaşar nurinin saçmaladığından nasıl haberimiz olacaktı...dünyada yanlız iyi insanlar yaşamıyor...
    CİMBOMLU

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı remy Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ALLAH yapılan herşeyin ve söylenen her sözün hesabını sonuna kadar soracak! Hele hele cahil insanlara veriliveren, rahatça söyleniveren fetvaların hesabını özellikle soracak! ALLAH insanı yalan yanlış fetvalar vermekten cahilce konuşmalardan korusun! ALLAH'IN beni sorgulamasından korkarım. Umarım alnımız ak çıkarız.

.......amin

Kullanıcı Bilgi Menüsü

değerli dostlar önce bu adamı kınıyorum O yüce Yaratan ne kadar sabırlı dikkat ederseniz her Ramazan da veya her dönemde birileri çıkar böyle laf atar ortalığı bulandırır çok şükür bizim insanımız inançlıda butür neidüğü belirsiz insanların laflarını fazla dikkate almaz sadece okuyup güler geçeriz çokda önemsemeyin baksanıza partisinde bile sadece kandisi var saygılar sunarım.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşlar,dini inancımıza göre çoğu sarhoşluk veren şeyin zerreside haramdır.ilaç olarak içilmesi bile haramdır.Dikkatli olmakta fayda var. çünkü bir müslümanın şüpheli şeylerden kaçınmasılazım.buda üzerine bir görevdir.adam içmek istiyor içer zaten bunada bir engelde yoktur.biz burda inanan ve inandığı gibi düzgün bir şekilde yaşamak isteyenleri hedef alıyoruz.Allah hepimizi ıslah etsin kalplerimizi ve gönüllerimizi temizlesin.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

okuduklarınızı iyi anlıyamamışsınız.y.nuri hoc böyle fetvalar var ama ben bunlara katılmıyorum diyerek son sözünü söylemiş.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ban yaşar nuriye değil, buradaki yorumları kınıyorum.
    Allah size göz vermiş. Bakın okuyun diye.Ama siz sadece bakmışsınız,Okumamışsınız..

sadece başlıktan yola çıkarak yorum yapan arkadaşlar, bir daha okusunlar.

Alıntı mistortune Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

ÖZTÜRK: BEN BU FİKRE KATILMIYORUM

Ancak Yaşar Nuri Öztürk hem Nehaiye'den hem de İbn-i Abbas'tan alıntı yaparak anlattığı bu fikre katılmadığını da sözlerine eklemeden edemedi: "Bana sorarsan sen bu fikre katılıyor musun? diye... Ben katılmıyorum. Ben şöyle karşı çıkıyorum: İllete bakıyorum. Hanefilik burada kıyası kullanmamış. Hanefiler Nisa suresinden "sarhoş olduğunuzda namaza durmayınız" ayetinden yola çıkıyor.

SARHOŞ OLMADAN İÇİYORUM DİYENE İSLAM AÇISINDAN KIZAMAM

Ama biri çıkar da bana "iki tek rakı içiyorum, ama sarhoş olmuyorum. Ben hanefiyim. Hanefi fikhının bu fetvasına saygım var" derse, ben bu adamı islam açısından sorgulamayam, ona kızamam. Bin yıllık fıkıh ortada.
    Konu MUTAF tarafından (27-08-2009 Saat 14:48 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

basri mutaf moderatörüm e aynen katılıyorum.insanların idrak kabiliyetleri farklı.iyice okuyup anlamaya çalışıp anlayıp muhakeme edip fikir üretilmeli.

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri