Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 4/4 ÝlkÝlk 1234
40 sonuçtan 31 ile 40 arasý

Konu: "Ýki Duble Raký Haram Deðil !"

Kullanýcý Bilgi Menüsü

saçmalýðýn dik alasý...yok az yok çok...olmaz öyle þey..herkes kendi hür iradesiyle içer yada içmez..inanan insan için haram edilmiþtir..gerisi allah ile kul arasýndadýr..bu tip magazinsel söylemler ancak dini ve inancý soytarýlýk seviyesine indirgemektir...insanlarýn mutlaka bilmesi gereken önemli bi bilgi varsa buna itiraz etmem ama böyle þarlatanlýklarý duyunca gerçekten sinirleniyorum...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

"Ey Ýman edenler! içki (hamr), kumar, dikili taþlar ve fal oklarý Þeytanýn iþlerinden bir pisliktir" (el-Mâide, 5/90). Ayette geçen hamr kelimesini fakihlerin çoðu aklý gideren bütün içkileri kapsamýna aldýðýný söylemiþlerdir. Hanefiler hamrý þöyle izah etmiþlerdir: Köpüklenip kuvvetlenen yaþ üzüm suyu, yalnýzca bu tür içkilerin ismi hamr'dýr Bunun dýþýndaki sarhoþluk veren içkiler hamr kelimesinin þumûlüne girmez. Bu tür içkiler sarhoþluk verdiði için hamr'a kýyasla haramdýr. Fakihlerin çoðunluðu, sarhoþluk veren bütün içeceklerin azýnýn da çoðunun da haram olduðunu ve hamr kelimesinin kapsamýna dahil olduðunu söylemiþlerdir (Sahih-i Müslim, Terceme ve Þerh, A. Davudoðlu, IX, 247, vd.).

"Ey iman edenler, içki, kumar, dikili taþlar ve fal oklarý ancak þeytanýn amelinden bir murdardýr. Bunlardan kaçýnýnýz ki, felaha eresiniz. Þeytan içki ve kumarla aranýza kin ve düþmanlýk sokmak, sizi Allah'ý anmaktan ve namazý kýlmaktan alýkoymak ister. Artýk vazgeçtiniz deðil mi?" (el-Mâide, 5/90-91)

Hadis: "Her sarhoþluk veren þey þaraptýr ve her sarhoþluk veren þey haramdýr. Bir kimse þarabý dünyada içer de ona devam üzere iken Tövbe etmeden ölürse âhirette kevser þarabýný içemez" (Müslim, Eþribe, 73).

"Çoðu sarhoþluk veren þeyin azý da haramdýr" (el-Askalânî, Bulûgu'l Merâm, Terc. A. Davudoðlu, lV, 61 vd.).

Hz. Peygamber'e ilaç için þarap yapmanýn hükmü sorulunca; "Þüphesiz þarap deva (ilâç) deðil aksine derttir" (el-Askalânî, a.g.e, IV, 61).

Ýslâm, içkinin içilmesini yasakladýðý gibi, müslümanlar arasýnda ticaretini de yasaklamýþtýr. Hz. Peygamber þöyle buyurmuþtur: "Peygamber (s.a.s) içki konusunda on kiþiyi lanetlemiþtir: Sýkan, kendisi için sýkýlan, içen, taþýyan, kendisi için taþýnan, içiren, satan, parasýný yiyen, satýn alan ve kendisi için satýn alýnan..." (Tirmizî, Büyû', 59; Ýbn Mâce, Eþribe, 6).

Mâide suresindeki kesin içki yasaðý bildiren ayet geldikten sonra Allah Resulu uygulama ile ilgili olmak üzere þöyle buyurdu: "Þüphesiz Allah içkiyi haram kýlmýþtýr. Bu ayeti haber alýp da yanýnda içki bulunan kimse, ondan içmesin ve satmasýn..." (Müslim, Müsâkât, 67; bk. Buhârý, Megâzî, 51; Büyû, 105, 112; Müslim, Büyû, 93; Fer', 8; Ýbn Mâce, Ticârât, 11; Ahmed b. Hanbel, II, 213, 362, 512, III, 217, 324, 326, 340; Ýbn Kesîr, Muhtasaru Tefsîri Ýbn Kesîr, Beyrut (t.y), I, 544-547).

Selam ve dua ile kardeþlerim

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý ömer77 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    kýnadým kýnýyorum bu platforma taþýyaný da kýnýyorum.kötünün reklamý dahi yapýlmaz
    arkadaþým insanlar sacmalýyor ben bunu paylaþýyorsam suçlusu ben mi oluyorum ilginc

Kullanýcý Bilgi Menüsü

nede güzel söylemiþ atalarýmýz içki bütün kötülüklerin anasýdýr

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bunun 2 dublesimi olur az da içsen cokda içsen içki haramdýr

Kullanýcý Bilgi Menüsü

NE günlere kaldýk

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Haramý helal sayandan daha alçak kim vardýr.Allah hükümlerine karþý olmaktan cümlemizi korusun.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

harama helal diyen dinden çýkar kafir olur
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    Ýþte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart islamda zina

yasar nuri hocadan zinayi soralým bakalým ne cevap verecek soyle bir hikaye var size yazayým dedim ..

genc bir kadýný bir tanesi imam efendiye gider.

genc kadin imama sorar erkek arkadasým zina etmek gunahmýdýr. imam efendi gunahtýr der yakýmý yapmak gunahmýdýr. imam efendi gunah der peki imam efendi ye yapmak gunahmýdýr. imam efendi zina gunahmýdýr. imam efendi sen herhalde cennete gitmek istiyorsun

yaný kýsacasý herkese herseyi kendisine gore yorumluyor ...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

cahiliz iþte...adam hanefilikte böyle bir kaide var diyor...varmý yokmu bilmiyoruz...(en azýndan ben bilmiyorum) bakmak lazým...
    güvenilir bir alim deðil...bir ara namazada 3 vakit demiþti...baþka baþka konulardada farklý söylemleri var...neyse diyeceðim adamýn onlarý söylemesinde deðil, bizim biþey bilmememizde...
    selametle...

Sayfa 4/4 ÝlkÝlk 1234

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri