Fenerbahçe, Kayserisporlu futbolcu Mehmet Topuz ile resmi sözleşme imzaladı.
Kulüp binasının yönetim kurulu odasında düzenlenen imza töreninde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur ile Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma katıldı. Fenerbahçe'nin klasik çubuklu formasıyla kendisini Sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza atan Mehmet Topuz'u yönetim kurulu üyeleri sırasıyla tebrik etti.
Öte yandan Mehmet Topuz'un imza töreninin Pazartesi günü saat 11.30'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu tribününde Sarı-lacivertli taraftara açık olarak yapılacağı açıklandı.
"Kurallar doğrultusunda transferi tamamladık"
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Mehmet Topuz'un transferini Futbol Federasyonu ve FIFA talimatları doğrultusunda tamamladıklarını belirterek, "Kamuoyunun da bildiği gibi Mehmet Topuz transferine Kayserispor Kulübü'nden başladık. Bu kulüple prensipte anlaştıktan sonra Süleyman Hurma ile birlikte bu anlaşmayı kağıda döktük ve ilerleyen günlerde tahmin ediyorum basınla da paylaşacağız, yeni bir model uyguladık. Türkiye'de ilk defa futbolculara ait ekonomik hakların değerlendirildiği bir model bu. Dünyada çok yaygın ve Türkiye'de ilk defa biz yaptık. Bu ilk örneğidir belki de. Ondan sonra hukuki süreci izleyerek Mehmet Topuz ile anlaşma sağladık. Temsilcisi de vardı bugün yanında. Talimatlara uygun, tamamen hukuk içerisinde olan bir sözleşme hazırlığı yaparak Mehmet Topuz'u camiamıza kazandırdık. Bu süreç içersinde çok yaygın olarak kullandığım bir şey söylemek istiyorum. Hukuk içinde çözüm kazandı. Ve hukuk içinde çözümde olması gereken oldu. Futbolcu emeğini gereği gibi değerlendireceği ve karşılığını fazlasıyla alacağı bir sözleşme imzaladı. Bu sürecin sonunda bana göre kendisi de mutlu. Kayserispor yetiştiren kulüp. Çok uzun seneler bu futbolcuya emek harcamış, yatırım yapmış bana göre. Kayserispor da Fenerbahçe de karlı çıktı. Çok önemli bir futbolcu transfer edildi. Futbol Federasyonu ve FIFA talimatları doğrultusunda bu transferi tamamladık" diye konuştu.
"Beşiktaş'ın izlediği yöntem maalesef doğru değildi"
"Fenerbahçe camiasına, Kayserispor'a ve Mehmet Topuz'a hayırlı olsun" diyerek sözlerine başlayan Kayserispor Kulübü Genel Menajeri Süleyman Hurma ise, "Bu transfer Türkiye'nin gündemini çok uzun süre meşgul etti. Üzülerek söylüyorum ki çirkin bir şekilde meşgul etti. İnanılmaz bir bilgi kirliliği oldu. İnanılmaz bir duygu kirliliği oldu. Bütün bunlar yaşanırken, biz kendi prensiplerimizi ve doğrularımızı korumaya gayret ettik. Ama biz bir söz vermiştik ve bu sözün arkasında durmak zorundaydık. Beşiktaş'ın izlediği yöntem maalesef doğru değildi. Şu anda bu transferle birlikte birçok transferin ve şeklinin değişeceğine inanıyorum. Umuyorum ki bu tüm kulüpler için öğretici bir transfer oldu. Transferin kurallarına göre olmasını insanlar öğrenmiş oldular böylece. Umuyorum ki önümüzdeki dönemlerde daha medeni ve daha olgun daha çağdaş bir transfer anlayışını benimsemiş oluruz. Sonuçta pis bir havuzda yüzdüğünüzde mikrop kapmamanız olanaksızdır. Bu pislikleri hep beraber temizleyeceğiz. Bu transferin bir milat olmasını umuyorum" diye konuştu.
Kaynak : İHA
Yer imleri